Troym írta: ↑2025.01.27. 21:42:56
Fermin 4 gólpontot szerzett ebben a bajnokságban, mind a 4et vasárnap, előtte egész őszre jutott 2 épkézláb meccse a 1 a bajnokságban és 1 a nemzetközi kupában, szóval, hogy bárhova visszatért-e, nekem gyanús, hogy semmi nem történt szombatról vasárnapra, csak tényleg ennyire gyenge ellenféllel játszottunk.
Jobban hinnék ilyen kommenteknek, ha mondjuk 2-3-4 jól sikerült meccs után érkeznének, mert ez kb olyan, hogy dicsérjük, aki adott héten jól játszik és lehúzzuk akár 1 rossz meccs után.
Pont Fermin a hétközi BL meccsen az égvilágon semmit nem csinált.
Igen, Fermínnek ez az első igazán jó meccse volt. Viszont a logikám a következő: (nyilván nem azon a szinten, amit tegnap nyomott, azt nem lehet tartani), láttuk, mire képes. Az Olimpián is stabilan ilyen jellegű játékot hozott, előtte meg bő fél szezonon keresztül ha nem is az olimpiást, de harcos, hasznos, gólerős játékot. Ergo tudjuk, hogy ez benne van, nem is feltétlenül csak villanásszerűen, hanem elég stabilan. Ő is lenyilatkozta (szerintem nem is egyszer), hogy a gól hiányzott neki igazán, az önbizalom, főleg a kapu előtt. Volt már egy 2-3 meccses szakasza idén is, ahol kifejezetten jó volt, csak rontotta a ziccereket. Utána nem rémlik már, hogy lett-e valami kisebb sérülése, vagy jegelve lett picit, vagy magától elvesztette a fonalat, de nem tudott szintet lépni. Viszont szerintem egy ilyen meccs meghozza neki azt az áttörést, ami hiányzott, én meglepődnék, ha nem térne vissza minimum a tavalyi szintje innentől. Nyilván nem minden meccsen, hanem általánosságban.
Aztán nyilván lehet, hogy nem így lesz.
Meg tényleg annyira nem kell lenézni a Valenciát. Nem erősek, de össze-vissza szorongattak egy Reált, és úgy általnosságban kifejezetten korrekt formában voltak, az idei eredménysoruk így néz ki:
2 kupameccset nyertek 2-0-ra, ezt hagyjuk az ellenfelekmiatt
Reál ellen 1-2, majdnem végig vezettek
Sevilla 1-1
Socit megütötték 1-0-ra az előttünk lévő utolsó meccsükön.
Szóval kifejezetten jól néztek ki meccsek óta, inkább Fermín zseniális meccse volt az, ami miatt ennyire gyengének tűntek, így néz ki az ok-okozati rendszer. Meg persze pár másik játékos miatt is, nem csak miatta, de ő volt az igazán kimagasló.
Semmi az égvilágon az előző meccseik alapján nem vetítette elő, hogy hetet vágunk nekik. Hogy kikapnak, oké, valami 2-1-re, rendben van, de az, hogy lemészároltuk őket, pusztán a mi érdemünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy