Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
2023-ban nem volt lejáró szerződéses. Alapember Hollandia legerősebb csapatában, talán ezért. Hogy mennyire nagy becsben tartják, mutatja, hogy neki a legmagasabb a fizetése az egész csapatban, és ezen a sérülése sem változtatott semmit. Jókora summát fizettek volna érte még 2024-ben is. 2023-ban meg pláne.
Úgy, hogy amúgy egy jó játékos, és ezt mindenki tudja.
Lejáró szerződésest kölcsönadni...
Ez még akár egy járható út is lehet. A kölcsönadásra kaptam fel a fejem, az teljesen elfogadhatatlan. A visszavásárlási opciónak sem látom értelmét. Minek fizessünk azért, hogy aztán visszakerüljön. Ablakon kidobott pénz. Akkor inkább maradjon tartaléknak. Ha mindenképp szabadulni akarnak tőle, akkor adjuk el. De én már az átigazolási szezon végét várom, remélem, nem szórják ki addig a "fél" csapatot azért, hogy Rashford böhöm fizetését be tudják illeszteni. Már várom a végét, hogy addig ne csináljanak több hülyeséget.
40-50 milliót egy szerződése utolsó évében lévő, annak is nagy részét sérülten töltő Dest? Lejáró szerződéssel ez esetleg egy Mbappé ára, de lehet, hogy még érte se adnának ennyit. Esetleg Yamalért.gránit írta: ↑2025.08.15. 13:24:23Ezért kellett volna kölcsönadogatás helyett eladni. Ez volt az egyik legdurvább elkótyavetyélésünk. Nem Bartomeu alatt, se nem gonosztebasz műve volt, hanem Laportáéké. Elképesztő formában játszik a pali, két meccs, két gól. Iszonyatosan akarta őt a PSV, 40-50 milliót minimum megért. Hihetetlen, hogy elbénáztuk azt is.
Ha mindenképp el akartják küldeni Fortot, adjuk el jó pénzért. Főleg, hogy 2026-ban lejár a szerződése, tehát ha kölcsönadjuk egy évre, akkor jó eséllyel ingyen fog kisétálni ő is. De nagyon necces lesz már ez a sok létszámcsökkentés.
Kivéve, ha jön egy komolyabb sérüléshullám, így nagyobb szerepet kapna, mint tavaly, amikor ezt megúsztuk. Emellett enélkül is juthatna komolyabb szerephez, mivel Eric Garciára középen lehet szükség az ottani létszámcsökkenés miatt.
Ezért kellett volna kölcsönadogatás helyett eladni. Ez volt az egyik legdurvább elkótyavetyélésünk. Nem Bartomeu alatt, se nem gonosztebasz műve volt, hanem Laportáéké. Elképesztő formában játszik a pali, két meccs, két gól. Iszonyatosan akarta őt a PSV, 40-50 milliót minimum megért. Hihetetlen, hogy elbénáztuk azt is.
Az eddigi távozók közül ki az akit hiányolsz Inigon kívül?gránit írta: ↑2025.08.15. 12:48:25Ha nem számolnak vele semmiképp, el kell adni, különben úgy járhatunk, mint Desttel. Őt is hogy elkótyavetyéltük, most meg szórja a gólokat a PSV-ban, bombaformában van.
Eric Garciára Martinez távozása után inkább középen lenne szükség, az a különítmény is elég vékony jégen táncol létszámban. Lehet, hogy tavaly nem sok játéklehetőséget kapott, de idén nagyobb szükség lehet rá. A sok peremember kiszórása helyett én inkább egy nagy kiszórást preferálnék.
Egyértelmű, hogy neki mennie kellene, mind EG, mind Gerard Martin előtte van a cseréket tekintve is. Eladásnak viszont nem nagyon örülnék, ahogy egy visszavásárlási opcióval is inkább csak keresztet vethetünk rá. Sok pénzt úgysem adnának érte, főleg, hogy 1-1,5 hónapig nem számolhat vele a klubja. Egy év kölcsön után már több folyhatna be érte, ha fut egy jó szezont, mert nem nagyon tudom elképzelni, hogy visszahozzuk és komoly szerephez jusson. Legalábbis amíg Flick itt van.bence0330 írta: ↑2025.08.15. 12:14:17Fort távozása mindkét fél részéről jó/elfogadható lenne
Barca: elfogadható simán, mert full felesleges a keretben, ha Flick nem bízik benne, és Garciát hamarabb teszi be a helyére, és mivel amúgy nagyon tehetséges, az árát eléggé fel lehet verni (vagy visszavenni egy kölcsön után/opcióval). 100 percet vesztünk tán vele a keretből.
Fort: nem padozhat ebben a korban végig még egy szezont, ez gyakorlatilag megengedhetetlen.
Igen, szerintem is ő a legjobb védőnk, viszont azért szélső poszton ez egy megalkuvás. Egy nagyon jóféle, de megalkuvás. Fort alighanem már 17 évesen jobban támogatta a támadójátékot, mint ő (persze 1-1 villanása neki is van, múltkori bombája pl, de az nem ugyanaz), a védőmunkája meg nagyon-nagyon ígéretes, 1v1-ben nagyon magas szint már most, de abban biztos Koundé a jobb még jó darabig, az nem kérdés. Talán mindig is kicsit jobb lesz benne. De ő alapvetően egy harmadik kh, eképp is játszik. Igazi szélsőbekkünk azon az oldalon nagyon rég volt, Cancelo majdnem, de ő kicsit megbízhatatlan volt, de lehetett érezni, mekkora a különbség támadásban, amikor ott volt.Barcaman1993 írta: ↑2025.05.16. 11:13:55Én arra lennék kíváncsi, hogy akkor hogy néznénk ki, ha Fort van jobboldalt és Koundé középen? Ebben még lehetne fantázia, de azt kizártnak tartom, hogy Koundét kiszorítsa. Nálam toronymagasan a legjobb védőnk.bence0330 írta: ↑2025.05.16. 11:08:18
Koundét szerintem azért szoríthatná ki egy vérbeli top jobb bekk (mondtam, hogy Fort a kora miatt nem jövőre), mert ő igazából nem az. És azért ez sokszor látszik. Ő egy klasszis védő, aki megtanult már kicsit játszani elöl, le a kalappal, ahogy megoldotta a posztot, de azért az ügyessége, robbanékonysága nem egy szélsőbekké. És szerintem nem feltétlen szorítaná, feltételes módban írtam, hogy akár még bele is látom a potenciált. Az lehet, hogy nem, de hogy igazi felső polcos védő a skilljei alapján, defenzív és támadó szemszögből is, ebben nem kételkedem a két szezon alatt kb 1 évnyi minta alapján.
Én arra lennék kíváncsi, hogy akkor hogy néznénk ki, ha Fort van jobboldalt és Koundé középen? Ebben még lehetne fantázia, de azt kizártnak tartom, hogy Koundét kiszorítsa. Nálam toronymagasan a legjobb védőnk.bence0330 írta: ↑2025.05.16. 11:08:18
Koundét szerintem azért szoríthatná ki egy vérbeli top jobb bekk (mondtam, hogy Fort a kora miatt nem jövőre), mert ő igazából nem az. És azért ez sokszor látszik. Ő egy klasszis védő, aki megtanult már kicsit játszani elöl, le a kalappal, ahogy megoldotta a posztot, de azért az ügyessége, robbanékonysága nem egy szélsőbekké. És szerintem nem feltétlen szorítaná, feltételes módban írtam, hogy akár még bele is látom a potenciált. Az lehet, hogy nem, de hogy igazi felső polcos védő a skilljei alapján, defenzív és támadó szemszögből is, ebben nem kételkedem a két szezon alatt kb 1 évnyi minta alapján.
Én kizárólag nagy minta alapján gondolok bármit. Ami alapján ezt gondolom:
Alapvetően szeretem olvasni az írásaidat, de néha tényleg túltolod a sztárolást. Akit a fórumon felkapsz, azt folyamatosan bizonygatod, hogy a világ legjobbja vagy az lesz. Játszott egy viszonylag jó meccset a kieső ellen. Én többet nem látok bele ebbe. Fejlődhet, jobb játékossá válhat. Kounde kiszorítása? Na ő valóban világklasszis szinten tolta az idén, Fort ettől fényévekre van.
Hát, viszont nincs Koundé.
Nem arra gondoltam, hogy miatta kikaptunk volna, de elrontja a többi játékos kedvét, ha egy játékos miatt kapna a csapat gólokat egy több gólos vezetés esetén is. Senki nem szereti, ha egy gyenge játékos miatt feljön az ellenfél. Ez mind elméleti, mert nem lépte meg Flick a becserélését. Én, mint valószínűsíthető okot írtam le.brazilfan írta: ↑2025.05.06. 18:28:54Nem tudok olyan meccsről, amelyiken Fort többgólos vezetésnél beállt, és végül kikaptunk.
Ha a bajnokikon nem is, a márciusi U19 EB-selejtezőkön három meccsen játszott, 62, 76 és 90 perceket, a spanyolok Franciaországot 2:1-re, Lettországot 4:1-re verték, Olaszországgal 2:2 lett, Forttal a jobbhátvéd poszton.