gránit írta: ↑2025.08.14. 13:54:25
PR42 írta: ↑2025.08.14. 13:43:27
Az a feltételezés hogy kenőpénzt fogadtak el, ahelyett hogy átigazolási díjat kértek volna egyszerűen arcpirítóan undorító.
Szerinted ott mindenki ennyire hülye?
Ezt most úgy mondod, mintha a világ nem így működne. Láttam már elég ilyet sajnos ott, ahol a tulajdonosi érdekek nem voltak gyakorolva... Ez az én véleményem, biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosajándékozások nem felebaráti szeretetből születnek. Éppen ezért nem "hülyének" gondolom őket, Laporta egy nagyon rafinált ember, aki a maga szempontjából nagyon ügyesen keveri a kártyákat, a népszerűsége szempontjából is rendkívül jól csinálja a hurráoptimista bejelentéseit időről időre, a szurkolók minden egyes alkalommal felülnek ezeknek, még ha huszadjára veri is át őket (lásd a stadionprojekt csúszását és a nagyjából huszadik költözési dátumot). Egyáltalán nem gondolom őt hülyének, ő egy nagyon dörzsölt fickó. Ettől függetlenül ha te úgy gondolod, hogy ezeknek a játékosajándékozásoknak más oka van, rád hagyom, jogod van úgy gondolni. Én ezt naivitásnak nevezném, de mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez. Szoktuk mondani, hogy szeretetszolgálatként működünk, de csak poénból, mert a saját vagyonukra azért a szeretetszolgálatok is ügyelnek. A párhuzam a szeretetszolgálatokra nézve lenne sértő, inkább átvitt értelemben használjuk az erősebb kifejezések helyett.
Amúgy elég sok volt idén a távozó, és már tavaly is a szűk keret miatt panaszkodtunk. Talán annyi a különbség, hogy a távozók nem sok játékpercet kaptak az előző szezonban, az új szerzeményekben viszont bízik Flick, ez már a barátságos meccseken látható volt.
Viszont az Araújo-Christensen-Eric Garcia-Gerard Martin-féle felhozatal nekem nem tűnik egy életbiztosításnak.
Az, hogy csúszik a költözés és korábbi időpontot is megadott legalább akkora népszerűséget vált ki, amennyi népszerűtlenséget. Plusz nem hiszem, hogy ezt mennyire ő találja ki, valahogy nem tudom elképzelni, hogy reggel felkel aztán úgy gondolja, hogy mond egy ilyet. Az bőven lehet, hogy kap a kivitelezőktől egy hozzávetőleges, de még nem biztos időpontot és azt kommunikálja kézzelfoghatóként. Ezt kinézem, de ettől nem gondolnám korruptnak, kétszinűnek stb.
Ezt az állítólagos "játékosajándékozást" amit előszeretettel emlegetsz is olyan dolog, amit csak egy szempontból emlegetsz. Ezek mind olyan játékosok, akiket max. fillérekért vinnének el. Nekünk pedig az utolsó centre is szükségünk van a bérkeret meghúzásán. Nem vagyunk olyan helyzetben mint a többi klub, hogy mondunk egy árat és ha a vevőnek ez nem tetszik, akkor megtartjuk. Ott volt Lenglet a 12 milliós fizujával. Ki vitte volna el pénzért! Főleg úgy, hogy tudták, hogy nekünk mindenképp szabadulni kell tőle. Nem véletlen, hogy az Atmán kívül nem is volt klub, aki érdeklődött egy kicsit is. Ha azt mondjuk kell 10 millió, ők azt mondják, akkor tartsuk meg és mi megszívtuk, amihez még hozzájön, hogy sportszakmailag sincs szükségünk rá. Ez nem naivitás, hanem logika vagy észszerűség.
Mondjuk a védők közül alapból kihagytad a kezdőt, négy védővel pedig simán el lehet indulni. Tavaly gyakorlatilag 3 volt, akiből egy jh csere. Szinte csak azok a klubok tudnak többet kiállítani, akiknek nem számít a pénz, mint a Chelsea, PSG vagy City.
Az, hogy sok volt idén a távozó egy dolog, de Inigon kívül ki az aki hiányozna? A nulla perces Fati vagy Pau Victor? Torre, aki szintén kapott vagy 200 percet és "jött" is a helyére ember, még jobb is? Valle vagy Lenglet, akik itt sem voltak? Esetleg Sergi Dominguez? Helyettük jött két kulcsember hiányposztra, egy másik aki csereként fontos lehet és gyakorlatilag két belső védő, akivel el lehet kezdeni a szezont, míg tavaly az egyikről tudtuk, hogy az őszi szezonban, míg a másikról, hogy szinte egész évben nem léphet pályára. Plusz még nem tudjuk mi lehet az Atletic játékosaival. Az előszezon és a tavalyi befejezése alapján a Torrents-Pedro-Toni F. (Guille, Dani R., Cuenca) trióból cseppet sem elképzelhetetlen, hogy valaki(k) komolyabb szerepet kaphat(nak) Illetve még egy olyan játékos gyakorlatilag igazolásként, aki tavaly az egész szezont offolta.
Szerintem bővült a keret és nem csak számra, hanem minőségre is.
Ha szerinted nem bővült a keret, mégpedig minőségben
Inigo tényleg hiányozhat, viszont azért csak idősebb is lett és ha Chrisre, illetve Araujóra azt mondjuk necces a ssérülékenyége miatt, nála is benne van.
Csak azt nem értem, miért kell ebből is összeesküvés elméletet gyártani.