Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Pusztán kíváncsi voltam, így tiszteletben is tartom a véleményedet.
Ismétlés a tudás anyja, de szerintem nincs annál megfelelőbb és újabb jellemzés a játékára, hogy "megalszik a tej a szájában".
Lehet, hogy nem ér sokat egy gyenge csapat edzőjének a dícsérete, de ezek szerint mégiscsak valami látványosat csinál. Nem érdemes ezt szakmailag ennyire ízekre szedni, mégha megfontolandó is amilyen következtetésre jutsz ebből.
Hát, a lényegével egyetértek, leírta azt az erényét, amit én is. Egy koreai liga utolsó helyezettje ellen egy teljesen hibátlan semmit tud játszani, ami ezen a szinten tök pozitív is lehet, elegáns, ügyes, nem veszít labdát, nem is itt van a baj vele, semmilyen nyomást nem kapott, vagy semmi igény nem volt rá, hogy bármit hozzátegyen előre, hátra. Ha megkérdeznéd a MU, BM, PSG, Inter edzőit, ugyanezt válaszolnák, csak még egy kicsit jobban dicsérgetnék, és közben reménykednének, hogy megint őt rakja be ellenük az edző.FCBsteve írta: ↑2025.08.06. 10:03:24És akkor legyen itt egy másik vélemény is:
https://barcauniversal.com/daegu-fc-sta ... 0-triumph/
A 10-est vegyük ki, kicsit más téma.Yokozuna írta: ↑2025.08.05. 21:33:16Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.bence0330 írta: ↑2025.08.05. 12:17:53Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.bence0330 írta: ↑2025.08.05. 12:17:53Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Én igen. A három barátságos meccsen szerintem a leghaloványabb volt a csapatban, az meg főleg érdekes így utólag, hogy szentségtörésnek tartották a Gavival való összehasonlítást. Végül is, vehetjük annak, csak nem de Jong javára. A holland válogatott is nagyon jól elvan nélküle, ott voltak tavaly az elődöntőben de Jong nélkül. Schouten véleményem szerint köröket ver rá, erősödtek azáltal, hogy ő játszott ott de Jong helyett, őt szívesen elhoztam volna, pletykálták is, de az előző szezonban sajnos folyton lesérült.
Igen, a nevekkel teljesen egyetértek, nálam Rapha-Inigo-Pedri lenne talán jelenleg a sorrend. Remélem idén végre elhagyjuk ezt a TS-DJ vonalat, semmi értelme, se szint, se személyiség nincs meg. Nagy jelentősége persze ennek azért nincs, de legyen az a csk, aki amúgy is vezér a pályán. Rapha egyértelműen Flick pályára benyúló balkeze, Pedri játékban szintén vezér, és cserébe van egy ilyen intelligens magabiztossága, vitáknál is hibátlan, rég itt van már és top 3 játékosunk. Yamal is csk material, csak most még nem adnám neki oda védelemből, csinálja csak a dolgát.
Kb én is. Feleekkora fizuval tökre örülnék, hogy itt van a keretben. De nem csak a fizu miatt konkrétan, a státusza is ezzel elég durva. Azért ebbe Flick is beleesik néha, mint mindenki. Lásd a tavalyi tavaszt, mikor a bombaformában lévő Fermín helyett konstansan az akkoriban teljes zéró Olmót kezdette ott az Inter meccsek környékén. Ha két ugyanolyan státuszú játékos lett volna, vagy épp fordítva, Olmó padozik, Fermín kezd. Ez mindenhol erősen belejátszik a válaszásba. Ezért Frenkie ekkora fizuval és ilyen vételárral könnyebben szállingózik vissza a kezdőbe. Remélem az előszezonban látottak alapján ez idén nem történik meg, akkora volt a különbség Casadó és közte, hogy az kb világított. Az sem véletlen, hogy őt vinnék 70 millióért. Egyszerűen jobb játékos.Chino írta: ↑2025.08.05. 13:15:59De Jongot jelenleg a jelenlegi keretet tekintve egy nagyon jó cserének/rotációs játékosnak tartom, akit bátran be lehet vetni akár első perctől fogva, viszont stabil kezdő szintet nem üti meg.
A hollandban én nem igazán látom, hogy kulcspasszokat osztogatna vagy a támadóharmadba osztogatná a labdákat.
De Jongot jelenleg a jelenlegi keretet tekintve egy nagyon jó cserének/rotációs játékosnak tartom, akit bátran be lehet vetni akár első perctől fogva, viszont stabil kezdő szintet nem üti meg. Casásó szinte minden tekintetben alkalmasabb erre a szerepre és nem csak az említett offenzív játékot tekintve, hanem ami védekezést illeti is. A szerelésekben köröket ver például a hollandra, ahogy labdaszerzésekben is előrébb tart nála. Labdakihozatalokban valóban jó a holland, ugyanakkor rendkívül körülményes és a gyors döntéshozatalok hiányoznak. Illetve nem látni tőle olyan pluszt, ami olykor döntő jelentőségű lehet. Egy olyan ember akire lehet számítani, képes egy stabil teljesítményt hozni, de semmiben sem kiemelkedő, inkább mindenben egy közepes szint.bence0330 írta: ↑2025.08.05. 12:17:53Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
De valahogy pont az éles dolgok hiányoznak előre és hátra is, ami Casadóban pl. pont megvan. Ez amúgy jellemző 1-2 ilyen elegánsabb stílusú játékosra. Hiányzik az a kullancsos viselkedése, amivel nem hagyja élni az ellenfelet, amivel megakaszt kontrákat, mert azonnal ugrik a labdás emberre, vagy sávot zárni, ő is csinálja, de egy fél fokozattal lassabban, mint Casadóék. Hiányzik a gyors döntéshozatal, ami Casadóban-Pedriben megvan, mai napig túl sokat dédelgeti a labdát necces szitukban (még ha javult is benne az évek alatt). Váratlan passz előre meg egyáltalán nincs benne, mint Casadóban, kapu elé sem érkezik, támadójáték szintjén teljesen értékelhetetlen, nyilván nem a G+A az ő megítélési alapja, de azért lehetne ebben jobb (2+2, ezzel egy középhátvéd nem lenne elégedett), Casadó is osztogatta a vagány gólpasszokat/gólpasszértékű labdákat. De nem csak a számok, látványra is ez van, ha ott van nála a labda, érzi az ember, hogy oké, jó helyen van, meg hülyeséget nem csinál, de az ellenfél relaxálhat arra az időre. A passzjátéka elegáns, de kicsit lassú. Nem nagyon, de a riválisaihoz képest egy fél szinttel gyengébb.
Szóval részemről ott vannak a hiányosságok, amikor tényleg élesnek kéne lenni, több szempontból is. Nem jut eszembe olyan tényleg fontos, gólt érő, vagy annak megakadályozásában fontos téma, amiben ő kiemelkedő lenne, mindenben okés, és pár olyan dologban jó, aminek szintén van értelme, de kicsit megfoghatatlanabb, mint egy kulcspassz, gópassz, stabil védekezés, szerelés. Nem akarom Gavit elé tenni, azért jelenleg szerintem nincs így, de ő kb pont az ellenkezője, ha odarakod, tud szerelni látványos helyzetekben, és jó eséllyel lő egy gólt vagy tevékenyen részt vesz benne. Nem mondom, hogy ez elég a poszthoz, de ha legalább Gavi jó tulajdonságainak a fele ott lenne DJ-ban, már más szint lenne.
Szerintem léteznek olyan csapatok, ahol a marketingértékét kb tényleg megérné, de olyan nagyon nem keresik (persze ennek az egyik oka a fizetése). A korábbi edzője volt kb a kivétel.
Ha egyet hátrébb lépve nézed, akkor egy nagyon labdabiztos játékos, aki tökéletesen képes beilleszkedni és lekövetni a rövidpasszos kényszerítőket (ami nem túl gyakori a nem saját nevelésű játékosoknál). Szorult helyzetben is ritkán veszít labdát, kiváló hosszú passzokat ad, és képes hirtelen ritmusváltásra is, és akár 2-3 játékos között is szlalomozik néha, a labdát nem eladva.Troym írta: ↑2025.08.05. 11:36:49Bocs, hogy beleszólok, de ha ez az érv FdJ mellett, az ugyan teljesen valid a hollandok, vagy holland kapitány szemszögéből, de nálunk irreleváns.
Barcelonában biztos nem ő a legjobb középpályás, ahogy nem is a legrosszabb, egy játékos a középpályások közül.
A 2. és 3. mondat még a hollandokra vonatkozik, mert szerintem nálunk nem ő ad fazont a játékunknak, kulcspasszokat szerintem keveset ad és nyomás alatt simán elveszti a labdát meccsenként akár több alkalommal is. ( A hollandok meccseit nem nézem, ott nem tudom milyen)
Bocs, hogy beleszólok, de ha ez az érv FdJ mellett, az ugyan teljesen valid a hollandok, vagy holland kapitány szemszögéből, de nálunk irreleváns.Yokozuna írta: ↑2025.08.05. 11:17:25Ne felejtsük el, hogy a holland válogatott legjobbjáról beszélünk, talán nem véletlenül. Fazont ad a középpályának, elegáns a játéka, többnyire labdabiztos és képes megtartani a labdát, ha szükség van rá. Lát a pályán, kulcspasszokat ad, és általában előre irányban halad, támadó felfogásban játszik, nem alibizik.
Ne felejtsük el, hogy a holland válogatott legjobbjáról beszélünk, talán nem véletlenül. Fazont ad a középpályának, elegáns a játéka, többnyire labdabiztos és képes megtartani a labdát, ha szükség van rá. Lát a pályán, kulcspasszokat ad, és általában előre irányban halad, támadó felfogásban játszik, nem alibizik.Peter írta: ↑2025.08.02. 13:48:32Mi az, ami neked tetszik a holland játékában?
Mi az, ami szerinted nélkülözhetetlen tőle a csapat számára és mit tesz hozzá a csapat játékához, eredményességéhez, teljesítményéhez, nézhetőségéhez, élvezhetőségéhez?
Hogyan és mi alapján állítottad össze magadnak ezt a listát?
Mi az, ami neked tetszik a holland játékában?
Persze, Bernalról nem tudunk biztosat, de mostanában amit jósoltak a kicsikről, elég szépen bejött, és mindenhol egyértelműen jobbnak tartják Casadónál. De ez majd kiderül. Ha tényleg jobb Casadónál, akkor Frenkienek tényleg köze sem lehet a kezdő poszthoz, de még az első sámú cserénél is rezeghetne a léc, inkább Pedri helyére képzelném akkor el cserének.brazilfan írta: ↑2025.07.31. 12:46:36Bernal mint konkurencia emlegetésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ő a sérüléséig 3 darab Liga-meccsen játszott, ez értékelhetetlenül kevés az összehasonlításhoz. Casado sem játszott még végig egyetlen felnőtt szezont sem, nem bírta a sorozatterhelést. Bármilyen tehetségesek, bármennyire illenek is ide, nem szabad velük megismételtetni velük a tavalyi idényt. A sérüléséből felépült és formába lendült Frenkie-re nagyon nagy szükség van.
Gondolom Chino meg egy-két másik vélemény arra gondolt, hogy amiatt nem lehet utálni DJ-ot, mert túl magas a fizuja, ebben egyeztek meg, és kész. Ebben egyet is értek vele, tényleg joga, és szíve joga ami történik, és szerte Európában gyakori eset az övé. Szóval tényleg utálni nem kell, meg hasonlók, de ettől még a tény az tény marad, Barcának szurkolok, és ő akkor is probléma itt kicsit ilyen téren, ha nem az ő hibája, és nem szabad tényleg utálni emiatt, az nem lenne korrekt. De ettől még a megítélésben mindenképp szerepet játszik. A klubnak jelenleg ez nem jó helyzet. Szerintem a fizuja elfogadható lenne, ha top2-3 sztárja lenne a csapatnak. Yamaltól, Pedritől, Raphinhától nem sajnálnám annyira, Lewynél a nevével együtt 1-2 évig elég volt, most már necces, de ott a marketingérték tényleg hatalmas lehet(ett), ami sokat hozott vissza belőle. DJ meg hát ilyen téren nem egy nagy durranás, meg fociban sem. Nem rossz, de na.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.07.31. 10:55:34Azért az már lassan 5 éve volt, azóta minden évben erősen korlátozza a klub lehetőségét az irreálisan magas fizetésével alulmaradott teljesítménnyel és azóta eltelt pár év, valahogy egyik évben sem sikerült hosszabbítani/fizetéselosztásba belemennie kompromisszumként, nem véletlen övé a legrégebbi aktív szerződés 2020-ból(!!), ellenben az egyetlen aki felháborodott a nyilvánosság előtt a fizetésével kapcsolatban. Már rég simán belemehetett volna egy Umtiti-féle fizetéselosztásos hosszabbításba amivel nem járt volna rosszul mert előbb-utóbb ugyanúgy megkapja az irreálisan magas fizetését cserébe a klubot jelentősen kevésbé terhelné szezononként.
Véletlenek aligha vannak, én örülök hogy a tavasszal végre feljavult, kíváncsi leszek Flick mennyire fog rá számítani a felépült Casado-Bernal mellett, pont a feljavulása miatt tartanám meg bruttó 7 körüli fizuval, de van egy olyan érzésem hogy ebből jövőre ingyen lépés lesz, remélem Laportáék nem lesznek bolondok és nem vágnak oda neki egy bruttó 14m-s szerződést.
Senki sem szeretetszolgálat, Griezmann is itt maradhatott volna a 40m-s fizetésével max leküldik a másodosztályba a klubot, Umtiti szintén ülhetett volna itt még évekig a régi 32m/éves fizetésével, de hozhatnánk példaként Countinhot is meg még pár olyan játékost akik nagyon elszabott döntések voltak de valahogy sikerült már régen megszabadulni tőlük mert hajlandóak voltak a kompromisszumra.
Chino írta: ↑2025.07.30. 16:01:45
Semmi köze annak, hogy mit mondott a sajtónak és ez a "szépítgetés" is egy rosszindulatú vélemény. Nem kedvelem annyira de Jongot, igaz nincs is bajom vele, de azért ne legyünk már ennyire részrehajlók. A Covid időszak alatt levitte 3 millióra a fizetését, de utána is felezte, hogy a klubot kisegítse.Az miért szemétség, hogy azt az összeget vissza kell fizetni, ne vicceljetek már. Ő tesz szívességet, aztán háláljuk meg úgy, hogy nem fizetjük ki ami jár neki. Akkor ő volt rendes meg jó fej fiú, most meg amikor csak a szerződésben foglalt fizetését venné fel, akkor meg szemét.
Ő a rohadék, mert annyit mer keresni, amiben megegyeztek? Megnézném ki az aki itt nem venné fel a teljes bérét a munkadójától.
Folyamatosan azt hallani, hogy ez nem szeretetszolgálat, meg a klubnak hideg fejjel gondolkodni ez üzlet a munkaadó és játékos között. Akkor utóbbi miért tegyen máshogy. Leszerződött a klubbal, mindkét félnek állnia kell amiben megállapodtak. Nem fogott senki pisztolyt Bartomeu fejének, hogy olyan fizetéseket adjon amiket akkor kaptak a játékosok. Csak mellékesen, amikor megérkezett de Jong 358 millió euró volt a bértömeg, (13+ milliós átlagfizetéssel) a jelenlegi 218-al szemben. Ami még úgy is brutális különbség, ha sokat vitt el Messi egyedüli bére.
Annak pedig hogy marasztaljuk és hosszabbítrani akarunk részben Flick az oka, úgyhogy itt se ferdítsünk.
Egyszóval csak annyi, hogy legyünk objektívek és mindkét fél részéről vizsgáljuk meg a dolgokat és csak azután legyen boszorkányüldözés.
Érdekes gondolat, hogy ha eladni kéne / szerződés lejártával elengedni valakit, az boszorkányüldözés.