Marcus Rashford

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.25. 11:06:14

bence0330 írta:
2025.07.24. 16:44:30
Chino írta:
2025.07.24. 15:55:47
Nálam az a kérdés, hogy Lewndowski mögé őt vagy Torrest szánja Flick, esetleg hagyja, hogy lebokszolják egymás között győzzön a jobbik alapon. Ha hoz egy 75-80 perces kanadai átlagot nagyon elégedett leszek.
A legnagyobb kérdés tényleg az, hogy Raphinha cseréjének szánja Flick vagy a kezdőcsapatban is helyet kap a brazillal. Illetve utóbbi esetben is középen Lewy helyett, vagy a baloson a brazillal és Yamallal együtt. Lewandowski 37 éves lesz, bármilyen gólzsák és acélember is 3-4000 játékperccel már nem lehet számolni. Tavaly is látszott sokszor rajta a fáradtság/fásultság.
Szerintem lesz majd olyan, hogy centerben lesz, de alapvetően kezdő balszélsőnek látom. Szerintem a nagymeccses alapfelállás így fog kinézni:

Rashford-Rapha-Yamal, előttük meg aki épp formában van a kettő közül.

Nyilván ezt aztán úgy lehet variálni, ahogy akarjuk, kimehet Rapha a szélre, be Olmo/Fermín, Rashford meg csere vagy sérülések esetén centerbe, néha Yamalt tehermentesíteni, ez Roony szintjétől is függ. De normál esetben szinte kizárom azt, hogy centerként játszassa, már csak azért sem, mert nyíltan balszélsőt kért, tavaly is azt kért, másrészt meg vagyunk oda ketten is, akik minőséget képviselnek, plusz Olmo is. Balszélső meg ő van egyedül a keretben.
Nekem Rashford/balszélső igazolása ezért is tetszik ennyire. Egyrészt sérülés/rotáció esetén van minőségi pótlás, másrészt rengeteg variációs lehetőséget biztosítás. Akár egy meccsen belül is lehet forgatni támadó/kp alakzatot ellenféltől és eredménytől függően. Úgy meg pláne, hogy az angolt elől gyakorlatilag bárhol be lehet vetni. Ha visszaemlékszünk a MU elleni EL meccsre ott is folyamatosan rakosgatták vertikálisan elől, ha valahol már sikerült beduplázni/valakit a nyakába varrni pozíciót váltott és onnan vert minket tönkre.
Az alapfelállás nekem még nagyon ködös, egyelőre én még megjósolhatatlannak tartom. Az elején nem hiszem, hogy stabilan a kezdő 11-be kerülne, de meccsről meccsre szerintem stabilan ott lesz.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.24. 16:44:30

Chino írta:
Nálam az a kérdés, hogy Lewndowski mögé őt vagy Torrest szánja Flick, esetleg hagyja, hogy lebokszolják egymás között győzzön a jobbik alapon. Ha hoz egy 75-80 perces kanadai átlagot nagyon elégedett leszek.
A legnagyobb kérdés tényleg az, hogy Raphinha cseréjének szánja Flick vagy a kezdőcsapatban is helyet kap a brazillal. Illetve utóbbi esetben is középen Lewy helyett, vagy a baloson a brazillal és Yamallal együtt. Lewandowski 37 éves lesz, bármilyen gólzsák és acélember is 3-4000 játékperccel már nem lehet számolni. Tavaly is látszott sokszor rajta a fáradtság/fásultság.
Szerintem lesz majd olyan, hogy centerben lesz, de alapvetően kezdő balszélsőnek látom. Szerintem a nagymeccses alapfelállás így fog kinézni:

Rashford-Rapha-Yamal, előttük meg aki épp formában van a kettő közül.

Nyilván ezt aztán úgy lehet variálni, ahogy akarjuk, kimehet Rapha a szélre, be Olmo/Fermín, Rashford meg csere vagy sérülések esetén centerbe, néha Yamalt tehermentesíteni, ez Roony szintjétől is függ. De normál esetben szinte kizárom azt, hogy centerként játszassa, már csak azért sem, mert nyíltan balszélsőt kért, tavaly is azt kért, másrészt meg vagyunk oda ketten is, akik minőséget képviselnek, plusz Olmo is. Balszélső meg ő van egyedül a keretben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

MessiNeymarSuarez írta:
2025.07.24. 12:25:16
bence0330 írta:
2025.07.23. 20:00:29
Az a jó, hogy belőle legrosszabb esetben is egy remek csere lehet, ami nagyon hiányzott. Tavaly sem focizott rosszul és hozott rossz számokat, még ha messze is volt a legjobbjától, ha azt hozná, még akkor is korrekt lehet. De reméljük, Flick vele is megcsinálja a szokásos transzformációs mágiát, mint oly sokakkal. Nem olyan sokkal az előszezon kezdete után érkezett, talán nem került akkora hátrányba.

Hajrá, és adja az ég, hogy meg "kelljen" venni év végén. :)
Egy kikukázott/leselejtezett támadó Angol klubtól, aki mélyen maga alatt is van önbizalmilag...Azt hiszem láttunk már ilyet, legutoljára egész jól bejött egy bizonyos Aubameyang nevű úriember személyében :D

Én nagyon örülök neki, a Nico-saga után elkönyveltem hogy nem lesz itt már támadó igazolás idén mivel 80m+-ért Diazra nincs pénz és nem is ér annyit , Rashford pedig amellett hogy élete lehetősége és extramotivált lehet, még a Flick-faktor is befigyelhet ami eléggé ígéretesen hangzik. Elég amúgy megnézni az Aston Villánál bemutatását és az itteni bemutatáson az arcát :D

Nagyon kellett volna már januárban is, amellett hogy Raphinhát teljes mértékben tehermentesítheti, Lewandowski és Yamal helyett is be tud ugrani, akár minőségi teljesítményt letéve. Sosem felejtem el amikor a MU elleni EL meccsen miután Xavi felkészítette Araujot akkor egészjól megfogta, aztán átkerült a közép/jobbosra és mi meg tátott szájú Pikachuként néztük ahogy elkezdett butítani, ki is ejtett minket.. Stéga meg szerintem meg is kérdezi hogy hogyan fűzte rá onnan a rövidre mert azóta is keresi a megfejtést. :mrgreen:
Szintén előny hogy már most érkezett és nem a nyár utolsó napján toppant be, így teljes mértékben végig tud alapozni nálunk és beilleszkedni őszig.

A béréből lejjebb adott hogy ide jöhessen a dúsgazdag tevések helyett ami dícséretes, így is magas, viszont cserébe nagy előny a 30m körüli vásárlási opció, illetve az hogy ingyen van itt kölcsönbe. Enélkül ha beválna, szerintem a MU 50-60 alatt nem adná, mint ahogy idén is 40m-t kért volna a hírek szerint.

Remélem látunk egy Rashford-Raphinha-Yamal támadóállást legalább néha, na abból aztán igazi fociünnep is lehet. [-o<
Vele nemcsak keretileg bővülünk, de stratégiailag és kiszámíthatatlanságban is, az ellenfél nem fogja már 3 héttel előtte biztosra megmondani hogy hogyan fogunk kiállni ellenük.
Azért tényleg sokatmondó, hogy elhajtotta a szaúdiakat a nettó 20 milliós fizetéssel, illetve z Interrel se ültek le tárgyalni. Egyértelmű, hogy nagyon ide akart jönni, még akkor is várt míg itt folyt a Diaz és Nico saga. Bár lehetett sejteni a téli transzferidőszek után. Jót tehet neki az is, hogy kiszakad a PL-ből, de főleg a MU-tól.
Látni lehetrett, hogy a Villaban is azonnal feljavult, ahogy elhagyta a Unitedet.

Ezt a támadótriót én is nagyon megnézném ebben a formában, szerintem nagyon ütne a brazil ss-ként plusz az egész csapatvédekezés hatékonyabb lenne, bár inkább fogjuk látni az angolt középen, neki szinte mindegy, hogy bal szélsőként vagy középen játszik.

Ez a kölcsön tényleg egy nagyon jó transzfer. Nincs meg az esélye, hogy leigazoljuk, aztán ha nem teljesít rendesen a nyakunkon marad magas fizuval és nem fogunk tudni szabadulni tőle. Ha pedig bejön 30 millióért ajándék.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.07.24. 12:25:16

bence0330 írta:
Az a jó, hogy belőle legrosszabb esetben is egy remek csere lehet, ami nagyon hiányzott. Tavaly sem focizott rosszul és hozott rossz számokat, még ha messze is volt a legjobbjától, ha azt hozná, még akkor is korrekt lehet. De reméljük, Flick vele is megcsinálja a szokásos transzformációs mágiát, mint oly sokakkal. Nem olyan sokkal az előszezon kezdete után érkezett, talán nem került akkora hátrányba.

Egy kikukázott/leselejtezett támadó Angol klubtól, aki mélyen maga alatt is van önbizalmilag...Azt hiszem láttunk már ilyet, legutoljára egész jól bejött egy bizonyos Aubameyang nevű úriember személyében :D

Én nagyon örülök neki, a Nico-saga után elkönyveltem hogy nem lesz itt már támadó igazolás idén mivel 80m+-ért Diazra nincs pénz és nem is ér annyit , Rashford pedig amellett hogy élete lehetősége és extramotivált lehet, még a Flick-faktor is befigyelhet ami eléggé ígéretesen hangzik. Elég amúgy megnézni az Aston Villánál bemutatását és az itteni bemutatáson az arcát :D

Nagyon kellett volna már januárban is, amellett hogy Raphinhát teljes mértékben tehermentesítheti, Lewandowski és Yamal helyett is be tud ugrani, akár minőségi teljesítményt letéve. Sosem felejtem el amikor a MU elleni EL meccsen miután Xavi felkészítette Araujot akkor egészjól megfogta, aztán átkerült a közép/jobbosra és mi meg tátott szájú Pikachuként néztük ahogy elkezdett butítani, ki is ejtett minket.. Stéga meg szerintem meg is kérdezi hogy hogyan fűzte rá onnan a rövidre mert azóta is keresi a megfejtést. :mrgreen:
Szintén előny hogy már most érkezett és nem a nyár utolsó napján toppant be, így teljes mértékben végig tud alapozni nálunk és beilleszkedni őszig.

A béréből lejjebb adott hogy ide jöhessen a dúsgazdag tevések helyett ami dícséretes, így is magas, viszont cserébe nagy előny a 30m körüli vásárlási opció, illetve az hogy ingyen van itt kölcsönbe. Enélkül ha beválna, szerintem a MU 50-60 alatt nem adná, mint ahogy idén is 40m-t kért volna a hírek szerint.

Remélem látunk egy Rashford-Raphinha-Yamal támadóállást legalább néha, na abból aztán igazi fociünnep is lehet. [-o<
Vele nemcsak keretileg bővülünk, de stratégiailag és kiszámíthatatlanságban is, az ellenfél nem fogja már 3 héttel előtte biztosra megmondani hogy hogyan fogunk kiállni ellenük.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.07.24. 11:58:22

Bár csak harmadik számú opció volt a klubnál, a történtek ismeretében végül a legkézenfekvőbb döntés született, tálcán kínálkozó lehetőség volt ez.
1v1-ben szerintem annyira nem erős, mint Nico, de a kapu előtt sokkal inkább benne van a gyilkos ösztön, és a jó befejezőkészség. Biztos vagyok benne hogy Lewandowski helyén is fogjuk látni.

A három jelölt közül (Nico, Diaz, Rashford) sztem messze ő a legsokoldalúbb, szóval variációs szempontból kifejezetten örülök neki, Flick így aztán tényleg minden formációban felrakhatja az elöl lévőket.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
PR42
Jugador del Barça

2025.07.24. 08:18:08

Na akkor idén is lehet Rashford vs Trent párbajokat nézni. :lol:
baas11
Entrenador del Barça

2025.07.23. 23:51:41

Minden feltétel adott mind Rashford ( tudás tehetség ) mind Flick ( people management ) részéről is hogy ez egy siker story legyen !

Csak ne legyen JoaoF a vége !

Azert egy Raphinha Rashford Lewandovszki Yamal Dani Olmo Torres támadó alakzat bőven eleg erős kell legyen egy atlag 3 as rúgott gólszamhoz!

Mas kérdés h tavaly se ezzel volt a gond ugyebár :-)

Udv a klubban !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.23. 23:17:03

bence0330 írta:

Amellett, hogy nem egy esetben láttuk Flick mit tud kihozni egyes játékosokból biztos vagyok benne, hogy az angol is ultramotivált lesz. Ez most élete egyik legnagyobb lehetősége, régóta arra vár, hogy ide jöhessen, a szaúdi gigaajánlatot is élből visszadobta. Most egy topcsapatba került és tudja hogy erőn felül kell teljesítenie a szezonban, hogy hosszabb távon is maradhasson. Ha nem teszi tényleg nem marad nagyon más mint a sivatag.
A teljesítményét nagyban befolyásolta a klubbal, illetve Amorimmal való kapcsolata, itt tiszta lappal indulhat. A képességei és a tudása bőven megvan hogy itt is kezdő lehessen, ha végre tudja hajtani Flick elképzelését nem kérdés, hogy nagyot erősödünk.
Amellett, hogy nem kell imádkozni, hogy Yamal és Raphinha még könnyebben se sérüljön le vagy ne essen össze tavaszra nagyon sok variációs lehetősége lesz Flicknek elől, amit kedve szerint váltogathat akár egy meccsen belül is.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.07.23. 19:45:41

Leon írta:
2025.07.23. 19:06:58
Örülök neki,főleg ennyiért. :)
Tudása szerintem megvan. Reméljük akar még focizni is akkor jó lehet. Iyen és ehhez hasonló üzleteket kellene kötni. Az olajosok és a többiek meg szórják a pénzt.
Leon
Director del Fútbol

2025.07.23. 19:06:58

Örülök neki,főleg ennyiért. :)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
davi10
Llegenda del Barça

2025.07.23. 19:00:08

Hivatalos!
Üdv a klubban! Ha tudja hozni a legjobbját akkor ez egy nagyon szép sztori lehet.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése