Ferrán Torres

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.16. 22:26:50

PR42 írta:
2025.07.16. 22:05:49
A te véleményedre ebben a topikban azóta nem figyelek amióta előjöttél azzal a megnyilvánulással hogy nem is emlékszel arra hogy Torres itt játszik.
Objektívan elmondható hogy nincs igazotok.
Nekem objektíven az a véleményem a fórum adta lehetőségekről, hogy az kifejezetten a szubjektív vélemények helye.

Amennyiben megkérdeztél volna arról, mit is gondolok Torresről a pályán kívül, szívesen válaszoltam volna.
Ehelyett olyan állítások halmazát soroltad fel a gondolataimról, amikről én magam egy szót sem írtam.

Az pedig szurkolóként lehet a szubjektív véleményem, hogy örömmel látnék a pályán Torres helyett jobb játékminőséget képviselő játékost.

Számomra a Torres által mutatott játék a pályán, sem szubjektíven, sem objektíven nem éri el egy barcelonai státuszú támadó minőségi szintjét.

Amit gúnyolódásnak minősítettél, arról nekem határozottan az a véleményem, hogy a csapat javát szolgálná.
Az érvekkel lehet vitatkozni, a véleményeket lehet szembeállítani egymással, pro és kontra ütköztetni, mi és miért lehet konstruktív vagy éppen nem konstruktív, de az érzelmi alapú megközelítések ugyanakkor a természetükből adodóan, nem alkalmasak ugyanerre.
PR42
Jugador del Barça

2025.07.16. 22:05:49

Troym írta:
2025.07.16. 21:29:16

Összefoglalva én futnék egy kört Alvarezért, mert mi van, ha összejön, de Deco tudom, hogy nem fog.
Valid.
Fussanak egy kört.
Az itt elmondott 1000 okból kifolyólak bukjanak el, aztán fussanak meg 1000 kört mások után is. Aztán bízunk benne hogy majd valami bejön.

Szóval ja, dolgozzanak aztán lesz valami.
Ez így tényleg valid.

Valamiről tudni fogjuk hogy megpróbálták, valamiről nem.

Van logika abban amit mondasz és szeretném Alverezt itt látni.

Szerintem Deco dolgozhatna jobban de a mostani stratégiájával egyetértek.

Legfontosabb volt a kapus aztán a szélső.
Utána csatár.
Kell majd vkp meg szélsővédő is.

Hogy melyik a legfontosabb, melyikre van jelölt és pénz, kit akar elsősorban Flick stb ezeket nem tudom.

Az fix hogy mindenkinek más a véleménye.

Torres viszont kiváló, stabil és eredményes szezont futott, ez objektíven így van.
Szerintem butaság jutalmul eladni. Nem az Ajax vagyunk.
Peter írta:
2025.07.16. 21:52:59
PR42 írta:
2025.07.16. 20:46:50
Lehet reszelni a gittet de szerintem felesleges.
Következő szezonra is Lewy + Torres lesz.
Senki sem állította az ellenkezőjét, sőt mi több, gittet reszelve még drukkolni is lehet majd Torresnek, max lesznek akik nem bírózni, nem szerencsét emlegetni, nem sérülésekre és hiányzókra fognak hivatkozni, nem fognak minden mögötti összeesküvéseket kreálni, ha megérkezik a csapat az elhasalás olyan fájó pillanatához, amit optimális vagy normális körülmények között magától értetődően átugrott volna..... :mrgreen:
A te véleményedre ebben a topikban azóta nem figyelek amióta előjöttél azzal a megnyilvánulással hogy nem is emlékszel arra hogy Torres itt játszik.
Ha utálod, utáld, szíved joga, csak hülyeségeket ne beszélj és ne verd tele a fórum rosszindulattal.

A srác kupa elődöntőben, kupa döntőben és BL elődöntőben is rúgott gólt, bajnoki döntőn meg adott 3 gólpasszt.
Ha erre te nem emlékszel akkor ott veled van a baj, nem a játékossal.
Innentől kezdve a gúnyolódásodra sincs szükség és az érveidre se.
Utálod és bármit kitalálsz hogy utálhasd. Más meg szereti vagy eltűri és a helyén kezeli.
Peter írta:
2025.07.15. 00:47:05
Troym írta:
2025.07.14. 20:40:03
azért nem ez a jó cserecsatár szintje.
Számomra mindent elmond a srácról, hogy nagyon hosszú idő után csak és kizárólag arról jutott eszembe egyáltalán a barcelonai létezése is, amikor itt és most megláttam a topicját..... :mrgreen:

Gyorsan bele is néztem a topicba, miközben azonnal - sajnos kicsit elhamarkodottan - az villant be, na végre túladtunk rajta.....de sajna csalódnom kellett.
Objektívan elmondható hogy nincs igazotok. A legtöbb Kezdő szintű csatár nem rúgott ennyi gólt fontos meccsen idén tavasszal mint ő. Ez tény.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.16. 21:52:59

PR42 írta:
Senki sem állította az ellenkezőjét, sőt mi több, gittet reszelve még drukkolni is lehet majd Torresnek, max lesznek akik nem bírózni, nem szerencsét emlegetni, nem sérülésekre és hiányzókra fognak hivatkozni, nem fognak minden mögötti összeesküvéseket kreálni, ha megérkezik a csapat az elhasalás olyan fájó pillanatához, amit optimális vagy normális körülmények között magától értetődően átugrott volna.....

Aki szurkolóként megélte, túlélte a legendák pályán mutatott végjátékának éveit, annak Torres léte vagy nem léte nem oszt és nem szoroz ....:mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.07.16. 22:12:49-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.16. 21:29:16

PR42 írta:
- Tisztában vagyok vele, hogy Lewy és Torres lesz a szezonban, ahogy szélsőhátvéd sem érkezik, maximum valami outlet árú, vagy kiebrudalt játékos

- Értem a stratégiáját Deconak, csak nem értek egyet vele, én most gondolkodnék azon a pótláson, 9est a legnehezebb pótolni minőségben, mert annyira drága és bonyolult olyat találni, aki illeszkedik a rendszerbe. Baromi könnyen tud egy 9es alulteljesíteni, láttuk máshol is, itt is anno. A 0 Euróért jövőre távozó Lewa helyett meg nem értem hogyan érkezik 80-120 milliós játékos 2026-ban, pénzünk sem lesz.

- Most van döntési pont Ferran kapcsán, mert Deco / Laporta is nyilatkozta, hogy nem akarnak játékost 1 év szerződéssel, neki 2027-ben jár le. Elvileg ez alapján most idén hosszabbítunk vele és csökkentjük az FFP lehetőségeinket ezzel is, vagy eladjuk (aláírási pénzt tuti kap, de Raphinha, Pedri, Gavi, Araujo egyaránt kapott fizetésemelést is és furcsállnám, ha egyedül a 25 éves Torresnek pont megfelelne az eddigi bére.)

- Pont a szélsőtámadó poszton azért sem esnék kétségbe, ha nem jön végül senki, mert talán leginkább az az a poszt, ahol kb futószalagon jönnek kb a fiatalok a Masiáról, 3 kölyök sorban áll idén is, Toni, Virgili, Dani Rodriguez, szerintem pl Virgili simán jó cserének a szezonra baloldalra. De hozzunk valami veteránt olcsón és kész.

Összefoglalva én futnék egy kört Alvarezért, mert mi van, ha összejön, de Deco tudom, hogy nem fog.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.16. 21:03:24

Zozzy 5 írta:
2025.07.16. 19:04:34
ez egy jó közhely gyűjtemény volt, nullát reflektálva a klub alkupozíciójára,
Semmit nem adnak ingyen.
Közhely? Igen, de csak akkor, ha - orvosi hasonlattal élve - valaki nem a műtétet választja, hanem helyette az alternatív kezelést, majd közben kiderül, hogy idővel a műtét is bonyolultabbá fog válni.....ördögi kör mindaddig, amíg ki nem lép belőle az, aki benne van.

Manager fantázia? A vezetőség, ahol a döntéseket hozzák vagy Deco munkaköre nem manager?
Igen, ez manageri feladat lenne elsősorban, ahogy Troym is hozzászólt, senki nem állította, hogy egyszerű, de tudtommal mi vagyunk a Barcelona, ahol annak a filozófiának illene dominálnia, hogy lehetetlen küldetés nincsen, csak tehetetlen szereplők.

A kifogások keresése csak konzerválja a nulla fejlődés lehetőségét.

A klub zéró alkupoziciójához csak nullát lehet reflektálni vagy éppenséggel tovább sopánkodni, sajnáltatni magunkat, hogy azok a csúnya körülmények, miközben magukat a körülményeket a klub alakította ilyenné.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.07.16. 21:31:38-kor.
PR42
Jugador del Barça

https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... znia-kell/

Itt ország világ előtt feltárták az idei stratégiánkat.

Tisztán emlékszem hogy olyan nyilatkozat is volt hogy jövő nyáron fogunk centert igazolni (ebből következik hogy Lewyvel nem hosszabbítunk)

Lehet hogy ez fedő sztori és közben nem is balszélsőt igazolunk (még mindig 0 db van a keretben!) hanem egy csatárt hozunk, és eladjuk Torrest.

Csak ez továbbra is hülyeség.

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.16. 20:30:28

Troym írta:
2025.07.16. 20:13:10
Európa leggólerősebb csatára? Ez hogy jön ki? Jó szezonja volt, de ez azért túlzás.

Ha valahogy viszont Ferrant most a "csúcson" értelmes pénzért eladnánk és tennénk mellé 40-50 milliót, akkor kijönne egy kezdő szintű center, a csere meg lehet valami low-budget idősebb játékos.

Jövőre centire ugyanitt leszünk FFP / FSR / akármi kategóriákban, hogy pótoljuk Lewyt?
Nem, nem az. Igaz, áprilisi cikk, lehet, hogy utána beelőzte valaki, de na. Részemről ez elég minőségi jelzés, hogy áprilisban még ő volt az.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ic-forward

A top5 ligákban övé a legjobb arány a legalább 500 percet játszott játékosok közül. Vagy akkor legalábbis az volt.

Új stadionnal gondolom lényegesen nagyobb lesz az esélye, hogy nem leszünk centire ugyanitt, gondolom a bevételek a stadionból alsó hangon is megkétszereződnek. Szerintem tudod, hogy Lewy-t én már ma lecserélném, nem a gólérzékenysége miatt, hanem minden más okból, de szerintem jelenleg egyrészt ha el is adnánk 40-50-ért Ferránt (aki nem akar menni, szóval ez az egész elméleti kérdés), nem tudnánk kezdő centert hozni a helyére. Lehet ha minden egyes centünket elköltjük, és valami jó dealt találunk, talán, de akkor marad üres a balszélső, meg szélsőbekk poszt mélység szempontjából. Nem éri szerintem meg ezzel az egésszel jelenleg foglalkozni, rizikózni. Arról nem is beszélve, hogy egy Flick alatt ennyire jó játékost lecserélünk egy másikra, aki egy ilyen szezon után óriási előrelépés nem lehet, cserébe viszont akár be is sülhet, hát az komoly rizikó. Nem mindegy, hogy egy évek óta nem létező, vagy gyenge TS-t cserélünk le új kapusra, vagy az európai ligák leggólerősebb játékosát egy másik centerre. Egyiknél kb csak felfelé van, a másiknál meg ugyan létezik felfelé, de nagy az esély az ellenkezőjére is.

Lewy asszem a legnagyobb fizetéssel rendelkező játékosunk, attól függően, mi igaz DJ-ból. Tehát ha ő kimegy, alighanem már csak ebból a szempontból is jóval előrébb vagyunk, szerintem fogunk tudni kezdő centert venni, és akkor az is lesz a fő kérdés, prioritásként fogjuk kezelni nyilván. De jelenleg ennél kb minden más fontosabb, üres posztok, üres padok, örüljünk, hogy van két minőségi centerünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.16. 20:25:32

Troym írta:
Zozzy 5 írta:
miért nem olyan egyszerű sztori ez.
Azt egy szóval nem állította senki, hogy egyszerű.
Bitang nehéz egy ilyen üzletet összehozni, az 100%.
Viszont, ha meg sem próbáljuk, akkor az is 100%, hogy nem sikerül.
Maradhatunk a könnyebb úton, Deco általában ennek a híve, de az Atma például többször akarta vinni Torrest, 50-60m körül adtak volna érte, tehát tárgyalni lehetett volna egy cseréről ráfizetéssel, közel sem biztos, hogy sikerül, de egy próbát miért nem ér meg?
A teljesítményével (Bence felül, te alulértékeled, nem olyan rossz), árával, fizetésével kapcsolatban nagyjából egyetértek veled. Amúgy őt a mindenki által elismert Alemany hozta ennyiért, ilyen fizetéssel, szóval nem egyszerű ez, ahogy a helyzetünk sem, amit ez is bizonyít.
Tegnap írtam hiteles/hiteltelen forrásokról, le merem fogadni, sem az Atletico, sem az Aston Villa nem tett érte ajánlatot, főleg nem 50 milliót. Meg merem kockáztarni, hogy ennyiért eladnánk, max megint a szentimentális viselkedés (Pedri legjobb haverja) mondana ennek ellent, de a sokat kritizált Deco pont tesz erre, számomra sajnálatos módon, de Nico Williams-ről is igaza volt
Troym
Llegenda del Barça

Zozzy 5 írta:
miért nem olyan egyszerű sztori ez.
Azt egy szóval nem állította senki, hogy egyszerű.
Bitang nehéz egy ilyen üzletet összehozni, az 100%.
Viszont, ha meg sem próbáljuk, akkor az is 100%, hogy nem sikerül.
Maradhatunk a könnyebb úton, Deco általában ennek a híve, de az Atma például többször akarta vinni Torrest, 50-60m körül adtak volna érte, tehát tárgyalni lehetett volna egy cseréről ráfizetéssel, közel sem biztos, hogy sikerül, de egy próbát miért nem ér meg?
bence0330 írta:
2025.07.16. 19:48:57
Európa leggólerősebb focistájaként?

nem hiszem, hogy Lewy volt a jobbik, ha igen, akkor árnyalattal, ez minimum versenyhelyzet.
Európa leggólerősebb csatára? Ez hogy jön ki? Jó szezonja volt, de ez azért túlzás.

A Lewával való összehasonlítás 1 helyen vérzik nagyon, arról kevés szó esik:
- Tavaly a 35 éves Lewánál nem volt jobb, (írtam neked, hogy FT lenyomott fél évet gól nélkül),
- idén a 36 éves Lewvánál sem volt jobb, azért a lengyel 40 gólt összerakott, BL-ben is 11-et, FT meg 3-at.
- mondjuk jövőre a 37 éves Lewával egálban lesz
- 2 év múlva meg tegyük fel egyértelműen jobb, mint a 38 éves Lewa.
Ez szép és jó, csak én nem azt látom, hogy FT milyen ügyes, hogyan fejlődik, hanem látom ahogy a kezdő centerünk kiöregszik és a cserecenter szintjére kerül. Ebből nálam nem következik, hogy a csere képes átvenni a kezdőcenter felelősséget, hanem, hogy új kezdőcenter kellene, de Lewa piaci értéke 0 lesz a szerződése végén, tehát venni ugyanúgy nem tudunk abból, hogy ő elmegy.
Ha valahogy viszont Ferrant most a "csúcson" értelmes pénzért eladnánk és tennénk mellé 40-50 milliót, akkor kijönne egy kezdő szintű center, a csere meg lehet valami low-budget idősebb játékos.

Jövőre centire ugyanitt leszünk FFP / FSR / akármi kategóriákban, hogy pótoljuk Lewyt?
bence0330

2025.07.16. 19:48:57

Zozzy 5 írta:
ez egy jó közhely gyűjtemény volt, nullát reflektálva a klub alkupozíciójára, Torres eladhatóságára és piaci értékére, 1:1 dilemmára, meg úgy bármire, amiket egyébként az utóbbi napban már többen is leírtak arról, hogy miért nem olyan egyszerű sztori ez. eddig egy noname nagy ígéret svéd gyereket tudtunk beregisztrálhatóan leigazolni, de biztos némi utánajárással könnyedén lehetne találni padot tűrő klasszis csatárt, ok :) plusz látom magam előtt, ahogyan az a Lewandowski, aki épp nemrég csinált világi hisztériát a válogatottban abból, hogy elvették tőle a CSK szalagot, milyen jól reagál egy kis versenyhelyzetre a kezdő center posztért.

na mind1, inkább hagyjuk is, mert ezek az érvek meg Isaak és Alvarez emlegetése egy tök jó football manager fantáziálás, de a valóságos lehetőségeinkhez nem sok közük van, én meg azt hittem, hogy arról beszélünk.

Na meg Torres parádés szezonjára sem reflektált nagyon a dolog, ha ugyenzt tavaly olvasom, meg tavalyelőtt, oké, de most? Európa leggólerősebb focistájaként?

Szeritem az eladhatósága most amúgy meglenne, csak nekünk jelenleg főleg 1:1 nélkül többet ér még egy jó ajánlatnál is, és hát a cápa is katalán tengerben akar vérengzést csapni, nincs szándék távozásra, meg Flick sem akar ilyet szerintem. Részemről szerencsére.

Amúgy tényleg mondjon valaki nekem egy klubot a Cityn kívül, ahol két klasszis center van. Szerintem az az egyetlen csapat jelenleg, ahol a két center átlagban jobb, mint a mi kettőnk. Tavaly Haaland horror formája miatt talán még ez sem volt igaz. Interen el lehetne gondolkodni, egy két támadós rendszert nem tartanék igazságosnak idevenni, ahol rájuk hegyezik ki a támadó részleget, és talán még ők sem jobbak átlagban.

Ha annyi pénzünk lenne, én is mondanám, hogy hozzuk el Isakot és Alvarezt, de nyilván ennek semmi jelentőség nálunk, amikor van olyan posztunk, amire egy emberünk sincs még mindig, meg van olyan, ahová nincs cserénk, és egyre sanszosabb, hogy még azt se fogjuk tudni befoltozni.
A két centerünk lőtt 61 gólt kb 6000 perc alatt, és nem hiszem, hogy Lewy volt a jobbik, ha igen, akkor árnyalattal, ez minimum versenyhelyzet.

Szerintem nálunk Ferrán lehet, hogy nem klasszis, de kérdés nélkül klasszis számokat hozó center volt, aki szerintem kicsit a status quo miatt nem szólt bele jobban a kezdőtagság kérdésébe.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zozzy 5
Llegenda del Barça

Peter írta:
2025.07.16. 12:13:11
Hogyan is merülhetett fel az a sátáni gondolat, hogy Torrest eladni....?

Mert a gálakezdőt, mint a szó nyelvtani fogalmának jelentését, elfogadhatónak gondolom, olyat viszont, hogy "gálakispad".....na olyat már inkább károsnak gondolok!
Márpedig, ahol a gálakezdő létezik, ott a kispad bizony gálakispadnak nevezhető, ugyanis az első fogalomból értelemszerűen következik a másik fogalom.

Torres olyan "csereszereplő", mint bárki más a kispadon bármelyik posztra.

Egy komoly top címre várományos csapat célja ugyanakkor nem lehet(ne) más, mint minden poszton a megfelelő versenyhelyzet megteremtése.
A szakmai stáb dolga pedig ennek a versenyhelyzetnek a megfelelő kezelése a csapat mindenkori lehető legjobb teljesítménye érdekében.

A kispad dicsőségesnek vélt türelemmel tűrése nem más, mint beismerése és elfogadása a statiszta szerepnek. A kispad nem tűrésre való, hanem versenypadnak.

A "kispadra remek" meg a "cserének tökéletes, jó lesz" filozófia nem más, mint a top foci lábon lövése és a gálakezdő kényelmének a garantálása.

Aztán amikor a statisztára esetleg nagy hirtelen, váratlanul főszerep hárul és kiderül, hogy bármennyire feszül, pózol, mert nagy lesz az a kabát, na akkor már késő..... :mrgreen:

Minden szurkoló ismeri azt a helyzetet, amikor a kispad minősége és hossza szokott a mérleg nyelve lenni....nem is szükséges folytatni a gondolatot.....de nem kellemes végignézni, ahogyan a másik cica elszalad a mi cicánk szájában is lehető egérrel....

Tehát amikor a statisztára hirtelen főszerep hárul és kiderül, hogy egy számmal sajna nagyobb kabátra lenne szükség, akkor már késő.....az átigazolási szezon való arra, hogy megfelelően kombinálva és gazdálkodva igyekezzenek javítani a klubok a saját helyzetükön.....adni-venni cserélni ésszel..... :mrgreen:

Szóval a jó statiszta és kitűnő Torres a klub általi ráfordításokból némi megfelelő utánajárással főszerepre is alkalmas szereplőre lenne cserélhető.

Aki jó a kispadra, az bizony a csapatérdek tekintetében a megfelelő versenyhelyzethez kevés!
ez egy jó közhely gyűjtemény volt, nullát reflektálva a klub alkupozíciójára, Torres eladhatóságára és piaci értékére, 1:1 dilemmára, meg úgy bármire, amiket egyébként az utóbbi napban már többen is leírtak arról, hogy miért nem olyan egyszerű sztori ez. eddig egy noname nagy ígéret svéd gyereket tudtunk beregisztrálhatóan leigazolni, de biztos némi utánajárással könnyedén lehetne találni padot tűrő klasszis csatárt, ok :) plusz látom magam előtt, ahogyan az a Lewandowski, aki épp nemrég csinált világi hisztériát a válogatottban abból, hogy elvették tőle a CSK szalagot, milyen jól reagál egy kis versenyhelyzetre a kezdő center posztért.

na mind1, inkább hagyjuk is, mert ezek az érvek meg Isaak és Alvarez emlegetése egy tök jó football manager fantáziálás, de a valóságos lehetőségeinkhez nem sok közük van, én meg azt hittem, hogy arról beszélünk.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.07.16. 13:50:27

Troym írta:
2025.07.15. 13:50:29

- Alvarez meg jobb nála, ahogy Isak is, plusz Alvarez még szélső támadóként is bevethető és kevesebbet is keres mind a kettő, mint Ferran 13 milliós fizuja. FT helyett játszhatna nálunk egyikőjük 10-11-12 milliós bérrel, még az is olcsóbb lenne és ők maguk az eddigi 7-8 milliós bérükhöz képest még fizetésemelést is kapnának.
Tök jól összefoglaltad, miért nem fogják egyiküket sem eladni, sem elcserélni... =D>
(Hacsak vmi kiugró összeget ki nem fizet vki, és az nem a Barca lesz)

Ahogy mi sem adjuk el pl az olcsón megszerzett Pedrit, aki nagyon bevált (és valószínűleg nem is keres túlzóan sokat)...
Peter
Director del Fútbol

2025.07.16. 12:13:11

Hogyan is merülhetett fel az a sátáni gondolat, hogy Torrest eladni....?

Mert a gálakezdőt, mint a szó nyelvtani fogalmának jelentését, elfogadhatónak gondolom, olyat viszont, hogy "gálakispad".....na olyat már inkább károsnak gondolok!
Márpedig, ahol a gálakezdő létezik, ott a kispad bizony gálakispadnak nevezhető, ugyanis az első fogalomból értelemszerűen következik a másik fogalom.

Torres olyan "csereszereplő", mint bárki más a kispadon bármelyik posztra.

Egy komoly top címre várományos csapat célja ugyanakkor nem lehet(ne) más, mint minden poszton a megfelelő versenyhelyzet megteremtése.
A szakmai stáb dolga pedig ennek a versenyhelyzetnek a megfelelő kezelése a csapat mindenkori lehető legjobb teljesítménye érdekében.

A kispad dicsőségesnek vélt türelemmel tűrése nem más, mint beismerése és elfogadása a statiszta szerepnek. A kispad nem tűrésre való, hanem versenypadnak.

A "kispadra remek" meg a "cserének tökéletes, jó lesz" filozófia nem más, mint a top foci lábon lövése és a gálakezdő kényelmének a garantálása.

Aztán amikor a statisztára esetleg nagy hirtelen, váratlanul főszerep hárul és kiderül, hogy bármennyire feszül, pózol, mert nagy lesz az a kabát, na akkor már késő..... :mrgreen:

Minden szurkoló ismeri azt a helyzetet, amikor a kispad minősége és hossza szokott a mérleg nyelve lenni....nem is szükséges folytatni a gondolatot.....de nem kellemes végignézni, ahogyan a másik cica elszalad a mi cicánk szájában is lehető egérrel....

Tehát amikor a statisztára hirtelen főszerep hárul és kiderül, hogy egy számmal sajna nagyobb kabátra lenne szükség, akkor már késő.....az átigazolási szezon való arra, hogy megfelelően kombinálva és gazdálkodva igyekezzenek javítani a klubok a saját helyzetükön.....adni-venni cserélni ésszel..... :mrgreen:

Szóval a jó statiszta és kitűnő Torres a klub általi ráfordításokból némi megfelelő utánajárással főszerepre is alkalmas szereplőre lenne cserélhető.

Aki jó a kispadra, az bizony a csapatérdek tekintetében a megfelelő versenyhelyzethez kevés!
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.15. 18:25:57

Troym írta:
- Ferran mára már nem szélső, nem is annak használjuk, mindegy hogy csűrjük, csavarjuk. Ő egy cserecsatár, Flick is abban az egy szerepben használja, ott van valós hozzáadott értéke a csapathoz is.

- Jó szezonja volt összességében ebben a csereszerepben, de hullámzó a teljesítménye, ha kezdő folyamatosan, így hiba vele alapemberként számolni. A 37 éves Lewy jobb nem lesz, mindenki döntse el, hogy Ferran képes-e átvenni a stafétát, felelősséget, stb. (Szerintem nem.)

- Alvarez meg jobb nála, ahogy Isak is, plusz Alvarez még szélső támadóként is bevethető és kevesebbet is keres mind a kettő, mint Ferran 13 milliós fizuja. FT helyett játszhatna nálunk egyikőjük 10-11-12 milliós bérrel, még az is olcsóbb lenne és ők maguk az eddigi 7-8 milliós bérükhöz képest még fizetésemelést is kapnának.
1. Ezt én is adom. Jobb/bal oldalon egy Toni Fernandez, Virgili, Dani Rodriguez is többet tud adni szélsőként, mint Torres, vagy akár Rooney.
Csereceterként viszont tényleg jó számokat hoz.

2. A Cityben és a válogatottban is kifejezetten jó volt, ebben a szezonban pedig itt is nagyot ugrott, mint Raphi, Koundé stb. Senki sem alapemberként számolna vele, viszont ha érkezne egy top szélső Lewy is sokkal többet pihenhetne. Ha maradnánk a jelenlegi helyzetben abszolút jogos lenne a maradása, viszont így ő egy olyan játékos, akinek van piaca, a fizetése is magas és még relatíve is magas összeget kaphatnánk érte. Nagyon sok csapatban kezdő lehetne és nem is középcsapatokat tekintve. Ami persze nem jelent 50 milliót, hiába ér reálisan annyit, az alkupozíciónkat tekintve 30 körüli lenne a várható. Ez jelenleg sajnos így áll, viszont az eladásával jó eséllyel benne lehetnénk az 1:1-ben.

3. Alvarez, Isak egyértelműen jobb nála, de egyrészt a háromszorosuk lenne, illetve a csapatuk sem akarja eladni.
Az, hogy ők jelenleg mennyit keresnek, irreleváns. Egy ilyen átigazolással a bérük is komolyan megugrana, ez szinte minden komoly transzfernél így megy (ahogy a szerződéshosszabbítások esetében is). Egy Luis Diazt is megnéznék 3 milliós fizetéssel itt, Nico is annyira jönni akart, de netto 8 körül lett volna a bére.

Az eladásokat lehet bírálni, de azt is figyelembe kellene venni, hogy milyen alkupozícióból indulunk. Olyan játékosokat kell értékesítenünk, akiket muszáj eladnunk, nem maradhatnak a klubnál és bizonyos esetekben még létszám fölöttiek is. Ezt pedig minden vevő tudja. Nem fog senki reális árat fizetni érük. Ha olyan helyzetben lennénk, hogy bérkeretbe bőven beférnek a játékosok és nem is muszáj valakitől megszaabadulni, ha nem kapunk megfelelő árat, ahogy a legtöbb klubnál így van, az már teljesen más szituáció lenne. Ha akkor is ilyen áron mennének a játékosok abszolút jogos lenne a kritika, ebben a szituációban viszont nagyon árnyalt a kép.

Rashford visszautasította a szaúdi ajánlatot, illetve a Fenert sem hallgatta meg (az Interről és a Basyernről pletykáltak még, várni akar, hogy mi lesz a Barcával.
Közben megeshet, hogy ingyen távozik. A United elég komoly szankciókat alkalmazott vele szemben (csak akkor edzhet, ha az első csapat már elhagyta a pályát, nem találkozhat Amorimmal amíg nincs megegyezés stb.) és ha kiderül, hogy ezzel sérültek a játékos jogai, akár mehet is ingyen és ki kell fizetni 2028-ig a bérét.
A MU többek között emiatt a 40 milliós árát hajlamos lehet kölcsönre módosítani.

Araujo szinte biztosan maradni fog, ma lejár a 65 milliós záradék határideje. A Juvénál leváltották Cristiano Giuntolit aki leginkább szorgalmazta a leigazolását. A Bayernnek már eladni kell játékosokat, az olyan csapatok pedig akik meg tudnák fizetni, illetve szükségük is lenne rá, mint a MU aki felől volt érdeklődés Araujo is élből elutasította, a BL szereplés miatt, illetve alapból a Barcánál szeretne maradni.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

- Ferran mára már nem szélső, nem is annak használjuk, mindegy hogy csűrjük, csavarjuk. Ő egy cserecsatár, Flick is abban az egy szerepben használja, ott van valós hozzáadott értéke a csapathoz is.

- Jó szezonja volt összességében ebben a csereszerepben, de hullámzó a teljesítménye, ha kezdő folyamatosan, így hiba vele alapemberként számolni. A 37 éves Lewy jobb nem lesz, mindenki döntse el, hogy Ferran képes-e átvenni a stafétát, felelősséget, stb. (Szerintem nem.)

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.15. 13:31:33

gránit írta:
2025.07.15. 13:08:07
Azért volt nagyon sok eset, amikor sokan előre megmondtuk, hogy semmi értelme.
Mindig van valaki (valakik), aki elore tudja, hogy egy igazolas nem lesz jo (lasd Lewandowski, Kounde, Inigo Martinez), aztan, ha tenyleg bejon, akkor utolag en megmondtam, de a bevalo igazolasokat elfelejtik, hogy azokat is negativ felhangon emlitettek.

Ferranbol is lehetett volna jo jatekos, hiaba mondtak meg, hogy nem fog bevalni, mint ahogy mas csapatoknal is rengeteg jatekos nem valik be.

Szerintem a jelenbol epitkezzunk, nem a megmondtam enekbol.

Egy alternativ vilagban mas elnokunk nyerte meg a valasztast es a Barca kiesett a masodosztalyba, igaz, FPP-bol jol allunk, de nem akar senki ide igazolni...
bence0330

2025.07.15. 13:23:57

gránit írta:
2025.07.15. 13:22:17
bence0330 írta:
2025.07.15. 13:13:09
Most kapott először profi, tapasztalt edzőt, és ez lett az eredménye.
Tehát Guardiola szerinted nem volt akkor már profi, tapasztalt edző.

Jó tudni.
Huhh. :D Nyilván nálunk, mi az alapján ítéljük meg. :D Akkor kiváló szezont is futott alatta, ő volt a leggólerősebb a City támadósorában is, nem sokkal kevesebb perccel, mint a többiek.

Sőt, a spanyol válogatottban is ő volt a leg gól erősebb játékos, amíg barcelonába nem került, gyengébb edző alá.

De oké, technikailag megadom a pontatlanságot, akkor is, ha szerintem egyértelmű volt.

Xavi egy közepesen jó edző volt, támadók potenciáljának terén meg inkább gyenge.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.07.15. 13:32:24-kor.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.15. 13:22:17

bence0330 írta:
Most kapott először profi, tapasztalt edzőt, és ez lett az eredménye.
Tehát Guardiola szerinted nem volt akkor már profi, tapasztalt edző.

Jó tudni.
PR42
Jugador del Barça

2025.07.15. 13:15:25

Troym írta:
2025.07.15. 12:54:18

Teoretikusan:
Biztos épp mindig ellenünk hazudik a Capology is, de összehasonlításképp
Alvarez fizuja 8,3m
Isaké 6,2m
Ferran 10+3 milliójával szemben.
Top szintű kezdő csatárok bére 70%a Ferranénak.

Akkor miért nem jó gondolat lecserélni?

FFP-ben nem tudom épp ma mennyi kell, hogy átálljunk 1-1re, de Laportáék szerint állítólag abban leszünk 2 hét múlva, akkor meg beleférne...egy 40 milliós igazolás, főleg, ha a bérkeret csökkenne.

Ferran + 40 <> Alvarez és nyerünk 2-3m fizetési keretet és Alvarez tényleg bevethető máshol is.
Feltételezed hogy a Ferran hosszabbítással majd 15m lesz a bére, de szerinted Alvarez eljön onnan ugyanazért a fizuért amit most kap, de kezdő helyett a padra.

Váó.

Így könnyű üzletelni, minden klub és minden játékos belemegy abba amit te akarsz, csak a Barca vezetése annyira inkompetens hogy nekik ez nem megy.

És akkor ferdítesz tovább, arcpirítóan hogy Alverez az több poszton is jó, Ferran meg nem.

Az egész posztos kavarásodban és abban hogy idehoztad ebbe a beszélgetésbe a bukott Nico transzfert az a legszebb hogy mindenki megértette hogy balszélső csere kell, mivel Raphinha lehet Yamal cseréje. Ferran pedig lehet 3. számú jobbszélső és 2. számú centrer.
Tehát ebben is ferdítesz.

Eredetileg számon kéred hogy miert nem játszott jobbszélsőt Ferran, és levontad a következtetést hogy nem tud.
Közben meg igazából sérült volt.

Moving the goalpost akkor kijelentetted hogy hát de utána se játszott ott, szóval akkor nem tud.
Közben meg nem volt rá szükség, és helyette centert játszott mert arra viszont szükség volt.

Majd azt mondod nem te ferdítesz hanem én.
Közben én sosem állítottam hogy Ferran szélső, mert szerintem nem az, csak rámutattam a ferdítésedre. Erre még azt se mondtad hogy bocs srácok, benéztem, hanem helyette tovább gyűröd a veszett fejsze nyelét és engem vádolsz ferdítéssel.

Igazából úgy kavarsz hogy minden sorod ferdítés..
bence0330

gránit írta:
Még mindig csak 25 éves, lehet, hogy most fog igazán felívelni a pályafutása.
Ez is egy pont, de szerintem ami fontosabb, és ami miatt én inkább építek az előző szezonjára, mint bármi másra, az az edző. Most kapott először profi, tapasztalt edzőt, és ez lett az eredménye. Más játékosoknál is látszik ez, Pedri, Rapha, Koundé, Casado, Inigo, stb, most játszottak végre a potenciáljuk szerint, sokat illettek közepes jelzővel a korábbi évekből.
gránit
Director del Fútbol

Deluigi írta:
2025.07.15. 12:48:14
de ez csak utolag derul ki mindig.
Azért volt nagyon sok eset, amikor sokan előre megmondtuk, hogy semmi értelme. Nem is nyertünk semmit a kettővel ezelőtti szezonban. Ferran leigazolása szerinem hiba volt, a döntést már akkor is sokan kritizálták, és hát nem is lett hosszú az az EL-menetelés, pedig nem kevés pénzt szórtunk el azon a télen. Szerintem hiba volt ennyi pénzért őt megvenni, ráadásul ekkora fizetésért. Ez pedig duplán hiba, mert nem 1:1-ben lecserélni is nehéz valakit, mert legfeljebb fele akkora összegért igazolhatunk helyette egy másik játékost, vagy másokat kell kiárusítani egy rendes igazoláshoz. Nem 1:1-ben fokozottan észnél kell lenni, mert nehéz egy rossz igazolást korrigálni.

Szerintem mindkét félnek igaza van. Jogosak az aggályok, mivel volt egy értékelhető szezonja nálunk eddig. De jogos az is, hogy az előző szezonban viszont jól játszott. Még mindig csak 25 éves, lehet, hogy most fog igazán felívelni a pályafutása.
bence0330

2025.07.15. 13:05:21

Troym írta:
Teoretikusan:
Alvarez fizuja 8,3m
Isaké 6,2m

FFP-ben nem tudom épp ma mennyi kell, hogy átálljunk 1-1re, de Laportáék szerint állítólag abban leszünk 2 hét múlva, akkor meg beleférne...egy 40 milliós igazolás, főleg, ha a bérkeret csökkenne.

Ferran + 40 <> Alvarez és nyerünk 2-3m fizetési keretet és Alvarez tényleg bevethető máshol is.
Ha topcsapathoz (pl. hozzánk) kerülnének, keresnének ők is 10 milliót. Én eleve nem kalkulálnék azzal most még, hogy szabadon igazolgathatunk. De még ha ezt megtehetnénk, akkor sem értem, miért adnánk el, és még akkor is pokoli nehéz lenne pótolni.

Szóval én eleve a kiindulási pontot nem értem. Miért cserélnénk le? Vitathatatlanul a világ legjobb csere centere, és statisztikailag a tavalyi legnagyobb gólvágó Európában, rengetegszer volt hős. Ha most egy Gaviról írnál, aki jelenleg aztán tényleg mellőzhető, tudnánk pótolni elég könnyen, akkor megérteném, de egy szenzációs szezont futó játékosról beszélünk. És azért ő nem úgy csere, hogy néha berakjuk, hanem ha beállítjuk fél órára, kb garantált a gól, és kezdőként is bátran bevethető, nemigen gyengül a csapat, még egy Isakhoz képest se gyengülne sokat. Szóval csere és csere közt is van különbség. Ő alapvetően egy kezdő szintű játékos, vagy aki ezt vitatná, egy kb kezdő szintű, ha van nála még jobb, akkor max nem lesz kezdő. Ha körbenézel a topcsapatoknál, kevés ilyen van. A Cityben meg a világ minden pénze mellett ott van talán a két legjobb center, és tippre ennyi, a Poolnál lehetne vitatni a helyzetet, szerintem ennyire nem jó a szitu.

Ha meg amúgy még szélsőt se tudunk igazolni, akkor pláne szóba se kerülhet az eladása, Raphinhaként használva simán játszhat ott is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.07.15. 13:09:57-kor.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.07.15. 12:31:03
Tegyük fel, elcsélnénk jövőre Alvarezért + 40 misi, amit írtál. Oké, és akkor még szerezzünk egy csere centert is. Hogyan?

Lewy helyére kell majd hozni valakit, aztán Ferrán meg továbbbra is verekedhet a kezdőbe kerülésért, ha sikertelenül teszi, maradhat akár a világ legjobb csere centere is.
Teoretikusan:
Alvarez fizuja 8,3m
Isaké 6,2m

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.15. 12:48:14

gránit írta:
2025.07.15. 11:27:50
Hibát hibára halmoz a vezetőség.
Nem mondanam hibanak az elmult evek termeseit (bajnoki cimek, egyeb trofeak).

Hibak (elvetve) mindenhol vannak, soha semmilyen igazolas nem biztos, de ez csak utolag derul ki mindig.
bence0330

2025.07.15. 12:31:03

Alapavetően Flick nem számol vele szélsőként. Yamal sérülésénél azért alighanem valóban odakerülhetett volna. Szerintem balszélen is rendben lenne csereként (ő lenne egy érkező Rashford féle játékos cseréje is), amennyiben a Raphinha-féle szerepkört kapja, nála 10-esről second striker felé tolódva.

Konstans teljesítményt nyújtott kezdőként is, Lewynél mindenképp konstansabbat, aki elmebeteg mennyiségben lőtte 2 hónapig a gólokat, aztán 2-3 hónapig botladozott a labdában, akcióból alig betalálva, aztán megint belejött, aztán megint gyenge volt.

Az Inter ellen gyenge volt, ez előre is várható volt, tényleg kb ez az egy olyan ellenfél van, aki ellen ő nem tud mit kezdeni, elnyomják fizikálisan, nincs helye, ott nekem is hiányzott Lewy, vagy ott kellett volna feltolni Olmót, főleg amilyen bombaformában Fermín focizott, ezen túl kb az összes többi meccsen smán hozta le a szintjét, kezdőként, csereként, akárhogy. Egy ellenfél elleni párharcban mutatott gyenge szereplése nem jelenti, hogy nem konstans a játéka, még Yamalnak is volt néha 1-2 nulla meccse, néha kapott egy olyan védőt/védelmi rendszert, amivel még az ő zsenije sem tudott mit kezdeni, pedig hát ő szépen tartotta alapvetően a szintet. Raphinhának is voltak ilyen meccsei. Ettől még mind a kettő szezon szinten konstansan magas szinten teljesített. Minden egyes meccsen nem lehet remekelni, hacsak nem prime Messi vagy. A konstans szó jelentése valóban az nem, amit írtál, de az sem, hogy kivétel nélkül mindig jó volt, fociban legalábbis ez sem.

Tegyük fel, elcsélnénk jövőre Alvarezért + 40 misi, amit írtál. Oké, és akkor még szerezzünk egy csere centert is. Hogyan?

Lewy helyére kell majd hozni valakit, aztán Ferrán meg továbbbra is verekedhet a kezdőbe kerülésért, ha sikertelenül teszi, maradhat akár a világ legjobb csere centere is.
Válasz küldése