Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nekem objektíven az a véleményem a fórum adta lehetőségekről, hogy az kifejezetten a szubjektív vélemények helye.
Valid.
A te véleményedre ebben a topikban azóta nem figyelek amióta előjöttél azzal a megnyilvánulással hogy nem is emlékszel arra hogy Torres itt játszik.Peter írta: ↑2025.07.16. 21:52:59Senki sem állította az ellenkezőjét, sőt mi több, gittet reszelve még drukkolni is lehet majd Torresnek, max lesznek akik nem bírózni, nem szerencsét emlegetni, nem sérülésekre és hiányzókra fognak hivatkozni, nem fognak minden mögötti összeesküvéseket kreálni, ha megérkezik a csapat az elhasalás olyan fájó pillanatához, amit optimális vagy normális körülmények között magától értetődően átugrott volna.....![]()
Objektívan elmondható hogy nincs igazotok. A legtöbb Kezdő szintű csatár nem rúgott ennyi gólt fontos meccsen idén tavasszal mint ő. Ez tény.Peter írta: ↑2025.07.15. 00:47:05Számomra mindent elmond a srácról, hogy nagyon hosszú idő után csak és kizárólag arról jutott eszembe egyáltalán a barcelonai létezése is, amikor itt és most megláttam a topicját.....![]()
Gyorsan bele is néztem a topicba, miközben azonnal - sajnos kicsit elhamarkodottan - az villant be, na végre túladtunk rajta.....de sajna csalódnom kellett.
Senki sem állította az ellenkezőjét, sőt mi több, gittet reszelve még drukkolni is lehet majd Torresnek, max lesznek akik nem bírózni, nem szerencsét emlegetni, nem sérülésekre és hiányzókra fognak hivatkozni, nem fognak minden mögötti összeesküvéseket kreálni, ha megérkezik a csapat az elhasalás olyan fájó pillanatához, amit optimális vagy normális körülmények között magától értetődően átugrott volna.....
- Tisztában vagyok vele, hogy Lewy és Torres lesz a szezonban, ahogy szélsőhátvéd sem érkezik, maximum valami outlet árú, vagy kiebrudalt játékos
Semmit nem adnak ingyen.
Nem, nem az. Igaz, áprilisi cikk, lehet, hogy utána beelőzte valaki, de na. Részemről ez elég minőségi jelzés, hogy áprilisban még ő volt az.Troym írta: ↑2025.07.16. 20:13:10Európa leggólerősebb csatára? Ez hogy jön ki? Jó szezonja volt, de ez azért túlzás.
Ha valahogy viszont Ferrant most a "csúcson" értelmes pénzért eladnánk és tennénk mellé 40-50 milliót, akkor kijönne egy kezdő szintű center, a csere meg lehet valami low-budget idősebb játékos.
Jövőre centire ugyanitt leszünk FFP / FSR / akármi kategóriákban, hogy pótoljuk Lewyt?
A teljesítményével (Bence felül, te alulértékeled, nem olyan rossz), árával, fizetésével kapcsolatban nagyjából egyetértek veled. Amúgy őt a mindenki által elismert Alemany hozta ennyiért, ilyen fizetéssel, szóval nem egyszerű ez, ahogy a helyzetünk sem, amit ez is bizonyít.Troym írta: ↑2025.07.16. 20:13:10Azt egy szóval nem állította senki, hogy egyszerű.
Bitang nehéz egy ilyen üzletet összehozni, az 100%.
Viszont, ha meg sem próbáljuk, akkor az is 100%, hogy nem sikerül.
Maradhatunk a könnyebb úton, Deco általában ennek a híve, de az Atma például többször akarta vinni Torrest, 50-60m körül adtak volna érte, tehát tárgyalni lehetett volna egy cseréről ráfizetéssel, közel sem biztos, hogy sikerül, de egy próbát miért nem ér meg?
Azt egy szóval nem állította senki, hogy egyszerű.
Európa leggólerősebb csatára? Ez hogy jön ki? Jó szezonja volt, de ez azért túlzás.
Zozzy 5 írta: ↑2025.07.16. 19:04:34ez egy jó közhely gyűjtemény volt, nullát reflektálva a klub alkupozíciójára, Torres eladhatóságára és piaci értékére, 1:1 dilemmára, meg úgy bármire, amiket egyébként az utóbbi napban már többen is leírtak arról, hogy miért nem olyan egyszerű sztori ez. eddig egy noname nagy ígéret svéd gyereket tudtunk beregisztrálhatóan leigazolni, de biztos némi utánajárással könnyedén lehetne találni padot tűrő klasszis csatárt, okplusz látom magam előtt, ahogyan az a Lewandowski, aki épp nemrég csinált világi hisztériát a válogatottban abból, hogy elvették tőle a CSK szalagot, milyen jól reagál egy kis versenyhelyzetre a kezdő center posztért.
na mind1, inkább hagyjuk is, mert ezek az érvek meg Isaak és Alvarez emlegetése egy tök jó football manager fantáziálás, de a valóságos lehetőségeinkhez nem sok közük van, én meg azt hittem, hogy arról beszélünk.
ez egy jó közhely gyűjtemény volt, nullát reflektálva a klub alkupozíciójára, Torres eladhatóságára és piaci értékére, 1:1 dilemmára, meg úgy bármire, amiket egyébként az utóbbi napban már többen is leírtak arról, hogy miért nem olyan egyszerű sztori ez. eddig egy noname nagy ígéret svéd gyereket tudtunk beregisztrálhatóan leigazolni, de biztos némi utánajárással könnyedén lehetne találni padot tűrő klasszis csatárt, okPeter írta: ↑2025.07.16. 12:13:11Hogyan is merülhetett fel az a sátáni gondolat, hogy Torrest eladni....?
Mert a gálakezdőt, mint a szó nyelvtani fogalmának jelentését, elfogadhatónak gondolom, olyat viszont, hogy "gálakispad".....na olyat már inkább károsnak gondolok!
Márpedig, ahol a gálakezdő létezik, ott a kispad bizony gálakispadnak nevezhető, ugyanis az első fogalomból értelemszerűen következik a másik fogalom.
Torres olyan "csereszereplő", mint bárki más a kispadon bármelyik posztra.
Egy komoly top címre várományos csapat célja ugyanakkor nem lehet(ne) más, mint minden poszton a megfelelő versenyhelyzet megteremtése.
A szakmai stáb dolga pedig ennek a versenyhelyzetnek a megfelelő kezelése a csapat mindenkori lehető legjobb teljesítménye érdekében.
A kispad dicsőségesnek vélt türelemmel tűrése nem más, mint beismerése és elfogadása a statiszta szerepnek. A kispad nem tűrésre való, hanem versenypadnak.
A "kispadra remek" meg a "cserének tökéletes, jó lesz" filozófia nem más, mint a top foci lábon lövése és a gálakezdő kényelmének a garantálása.
Aztán amikor a statisztára esetleg nagy hirtelen, váratlanul főszerep hárul és kiderül, hogy bármennyire feszül, pózol, mert nagy lesz az a kabát, na akkor már késő.....![]()
Minden szurkoló ismeri azt a helyzetet, amikor a kispad minősége és hossza szokott a mérleg nyelve lenni....nem is szükséges folytatni a gondolatot.....de nem kellemes végignézni, ahogyan a másik cica elszalad a mi cicánk szájában is lehető egérrel....
Tehát amikor a statisztára hirtelen főszerep hárul és kiderül, hogy egy számmal sajna nagyobb kabátra lenne szükség, akkor már késő.....az átigazolási szezon való arra, hogy megfelelően kombinálva és gazdálkodva igyekezzenek javítani a klubok a saját helyzetükön.....adni-venni cserélni ésszel.....![]()
Szóval a jó statiszta és kitűnő Torres a klub általi ráfordításokból némi megfelelő utánajárással főszerepre is alkalmas szereplőre lenne cserélhető.
Aki jó a kispadra, az bizony a csapatérdek tekintetében a megfelelő versenyhelyzethez kevés!
Tök jól összefoglaltad, miért nem fogják egyiküket sem eladni, sem elcserélni...Troym írta: ↑2025.07.15. 13:50:29
- Alvarez meg jobb nála, ahogy Isak is, plusz Alvarez még szélső támadóként is bevethető és kevesebbet is keres mind a kettő, mint Ferran 13 milliós fizuja. FT helyett játszhatna nálunk egyikőjük 10-11-12 milliós bérrel, még az is olcsóbb lenne és ők maguk az eddigi 7-8 milliós bérükhöz képest még fizetésemelést is kapnának.
1. Ezt én is adom. Jobb/bal oldalon egy Toni Fernandez, Virgili, Dani Rodriguez is többet tud adni szélsőként, mint Torres, vagy akár Rooney.Troym írta: ↑2025.07.15. 13:50:29- Ferran mára már nem szélső, nem is annak használjuk, mindegy hogy csűrjük, csavarjuk. Ő egy cserecsatár, Flick is abban az egy szerepben használja, ott van valós hozzáadott értéke a csapathoz is.
- Jó szezonja volt összességében ebben a csereszerepben, de hullámzó a teljesítménye, ha kezdő folyamatosan, így hiba vele alapemberként számolni. A 37 éves Lewy jobb nem lesz, mindenki döntse el, hogy Ferran képes-e átvenni a stafétát, felelősséget, stb. (Szerintem nem.)
- Alvarez meg jobb nála, ahogy Isak is, plusz Alvarez még szélső támadóként is bevethető és kevesebbet is keres mind a kettő, mint Ferran 13 milliós fizuja. FT helyett játszhatna nálunk egyikőjük 10-11-12 milliós bérrel, még az is olcsóbb lenne és ők maguk az eddigi 7-8 milliós bérükhöz képest még fizetésemelést is kapnának.
Mindig van valaki (valakik), aki elore tudja, hogy egy igazolas nem lesz jo (lasd Lewandowski, Kounde, Inigo Martinez), aztan, ha tenyleg bejon, akkor utolag en megmondtam, de a bevalo igazolasokat elfelejtik, hogy azokat is negativ felhangon emlitettek.
Huhh.
Feltételezed hogy a Ferran hosszabbítással majd 15m lesz a bére, de szerinted Alvarez eljön onnan ugyanazért a fizuért amit most kap, de kezdő helyett a padra.Troym írta: ↑2025.07.15. 12:54:18
Teoretikusan:
Biztos épp mindig ellenünk hazudik a Capology is, de összehasonlításképp
Alvarez fizuja 8,3m
Isaké 6,2m
Ferran 10+3 milliójával szemben.
Top szintű kezdő csatárok bére 70%a Ferranénak.
Akkor miért nem jó gondolat lecserélni?
FFP-ben nem tudom épp ma mennyi kell, hogy átálljunk 1-1re, de Laportáék szerint állítólag abban leszünk 2 hét múlva, akkor meg beleférne...egy 40 milliós igazolás, főleg, ha a bérkeret csökkenne.
Ferran + 40 <> Alvarez és nyerünk 2-3m fizetési keretet és Alvarez tényleg bevethető máshol is.
Ez is egy pont, de szerintem ami fontosabb, és ami miatt én inkább építek az előző szezonjára, mint bármi másra, az az edző. Most kapott először profi, tapasztalt edzőt, és ez lett az eredménye. Más játékosoknál is látszik ez, Pedri, Rapha, Koundé, Casado, Inigo, stb, most játszottak végre a potenciáljuk szerint, sokat illettek közepes jelzővel a korábbi évekből.
Azért volt nagyon sok eset, amikor sokan előre megmondtuk, hogy semmi értelme. Nem is nyertünk semmit a kettővel ezelőtti szezonban. Ferran leigazolása szerinem hiba volt, a döntést már akkor is sokan kritizálták, és hát nem is lett hosszú az az EL-menetelés, pedig nem kevés pénzt szórtunk el azon a télen. Szerintem hiba volt ennyi pénzért őt megvenni, ráadásul ekkora fizetésért. Ez pedig duplán hiba, mert nem 1:1-ben lecserélni is nehéz valakit, mert legfeljebb fele akkora összegért igazolhatunk helyette egy másik játékost, vagy másokat kell kiárusítani egy rendes igazoláshoz. Nem 1:1-ben fokozottan észnél kell lenni, mert nehéz egy rossz igazolást korrigálni.
Ha topcsapathoz (pl. hozzánk) kerülnének, keresnének ők is 10 milliót. Én eleve nem kalkulálnék azzal most még, hogy szabadon igazolgathatunk. De még ha ezt megtehetnénk, akkor sem értem, miért adnánk el, és még akkor is pokoli nehéz lenne pótolni.Troym írta: ↑2025.07.15. 12:54:18Teoretikusan:
Biztos épp mindig ellenünk hazudik a Capology is, de összehasonlításképp
Alvarez fizuja 8,3m
Isaké 6,2m
Ferran 10+3 milliójával szemben.
Top szintű kezdő csatárok bére 70%a Ferranénak.
Akkor miért nem jó gondolat lecserélni?
FFP-ben nem tudom épp ma mennyi kell, hogy átálljunk 1-1re, de Laportáék szerint állítólag abban leszünk 2 hét múlva, akkor meg beleférne...egy 40 milliós igazolás, főleg, ha a bérkeret csökkenne.
Ferran + 40 <> Alvarez és nyerünk 2-3m fizetési keretet és Alvarez tényleg bevethető máshol is.
Teoretikusan:bence0330 írta: ↑2025.07.15. 12:31:03Tegyük fel, elcsélnénk jövőre Alvarezért + 40 misi, amit írtál. Oké, és akkor még szerezzünk egy csere centert is. Hogyan?
Lewy helyére kell majd hozni valakit, aztán Ferrán meg továbbbra is verekedhet a kezdőbe kerülésért, ha sikertelenül teszi, maradhat akár a világ legjobb csere centere is.