Pedri

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.06. 15:11:13

szbsz írta:
2025.06.06. 14:06:34
A gólja tegnapról: https://x.com/Pedri_World8/status/1930750124336017849 Ahogy maga elé teszi a labdát... ...zseniális! Nálam idén ő viszi az aranylabdát. 8)
Sajnos ebben is nagyon hasonlít Iniestára. Amíg Yamaloknak, Mbappéknak, Viniciusoknak, Raphinháknak, Dembeléknek van akár egyénileg akár csapatszinten kiugró szezonjuk, addig Pedri legfeljebb a szegény ember aranylabdáját (év játékosa) kaphatja meg. De ahhoz is kontinenstorna vagy BL győzelem fog kelleni. Talán Rodri volt az egyetlen, üdítő kivétel, viszont neki voltak egyéni díjai, EB győzelme a szezonban. Ennek ellenére nagyon szoros és megosztó lett a vége, amihez kellett a Fair play is.
Amúgy a PSG-nél is szinte ugyanez az eset van.Nem mintha a francia nem érdemelné meg azt a felhajtást, mint amit kap, sokszor húzta a csapatot és jól játszott, de ha Vitinhát kivették volna onnan sokkal inkább megérzik. Hasonló a Pedri - Yamal/Raphinha helyzethez.

Mondjuk a The Atleticnél legalább megkapta a La Liga 2024/25 MVP díjat, ami ugyan legfeljebb egy kisebb sebtapasz, viszont legalább valakik észreveszik, hogy nem csak Yamal volt a pályán. Pedig Pedrit is legalább akkora élmény nézni csak éppen más szemszögből.
Forca Barca!!!!
szbsz
Capitá del Barça

2025.06.06. 14:06:34

A gólja tegnapról: https://x.com/Pedri_World8/status/1930750124336017849 Ahogy maga elé teszi a labdát... ...zseniális! Nálam idén ő viszi az aranylabdát. 8)
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.11. 23:52:38

brazilfan írta:
2025.05.11. 22:22:14
Az 59. percben a Real térfelén a magasabb és jobb fizikumú Bellinghammel harcolt a labdáért, aki sem szerelni, sem ellökni nem tudta. Pedri úgy rázta le, mint egy bábut.
Az maradt meg amúgy pont nekem is. :D Rendre zsebre teszi amúgy, pedig az angol nem piskóta semmilyen értelemben és szinten. Top3-4 legkomplexebb középpályásokról beszélhetünk szerintem kettejük személyében, mindkettő kitűnően védekezik és támad, és Pedri még így is jobb. Döbbenetes.

Meg még az maradt meg, amikor a szokásos forgolódását a csúcsra vitte, egyik irányban kitört kicsit, rámentek, megfordult, másik irányba is kitört, rámentek, közben meg is rúgták, de megint visszafordult, megint kikeveredett a madridiak közül, mire már asszem kicsit elvesztette az egyensúlyát a korábbi szabálytalanságtól... valami régi fifában volt az a glitch, amikor üldözte az embert a játékvezető, és el lehetett futni előle az örökkévalóságig. Na kb ez volt játékosba oltva az érzésem, még megfordulhatott volna 48-szor, és senki nem vette volna el tőle a labdát szabályosan.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.11. 22:22:14

Az 59. percben a Real térfelén a magasabb és jobb fizikumú Bellinghammel harcolt a labdáért, aki sem szerelni, sem ellökni nem tudta. Pedri úgy rázta le, mint egy bábut.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.05.11. 18:26:22

Pedri kissé tilten van az elmúlt meccsek után, nem mondom, hogy jogtalanul, de rettenet sokan mutogat a bírókra, perlekedik és mosolyog a fejét rángatva. A nagyobb baj, hogy a csapattársakra is többször akad ki, ami szintén érthető, elképesztő munkát tesz bele a szezonba, rettenet intelligensen is játszik, de mindent nem tud megoldani.

A lényeg, hogy jól fog neki jönni a szünet, kiégett fejben, jövőre meg remélhetőleg picit át tudnak venni majd a társak a munkájából. (Továbbra is nagy vágyam egy Bernal - Gavi - Pedri kp, ahol egymás erősségeit tudják felhúzni és iszonyat stabil lenne labdatartás és labdaszerzés terén is.)
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.28. 16:50:01

bence0330 írta:
2025.04.27. 23:02:22
Nem hiszem, hogy egy gól egy meccsen számítana, azért mégiscsak egy nagyobb skálán nézik a dolgokat - amúgy is sokadrangú szerintem a szavazóknál egy kupa. BL, bajnokság, és most belerondít a klubvb is sajnos, nem tudom, az hová kerül fontossági sorrendben, az a gond, hogy az lesz a legfrissebb élmény.

A játékára megkaphatná, de szerintem még triplázásnál is "csak" 3.-4. helyre futna be.
Egy kupa+bajnokság+BL elődöntő esetén szerintem nem kérdés, hogy tőlünk kapná valaki. Lehet, hogy számít a klub VB, de nem lesz kontinensviadal, ami bekavarna az esélyekbe. Sajnos Pedrinek semmi esélye, de még ha ilyen szezonokat is fut sem hiszem, hogy igazán a tűz közelébe kerülne. Nincs komoly marketingértéke és a posztjából/játékából adódóan sem annyira látványos. Egy Yamalnál, Raphinhánál stb. fel tudnak idézni élményszámba menő momentumokat, Pedrinél kevésbé. Ha anno nem Ini dönti el a VB döntőt nem hiszem, hogy igazán a tűz közelébe került volna. Legfeljebb ilyen kompenzációként megkaphatja egy kiemelkedő BL döntőért a szegény ember Aranylabdáját, mint az Év játékosa cím.
A negyeddöntők előtt tette ki több forrás a top 5 esélyest. Az első háromban mindenhol magasan Raphinha vezetett, mögötte Mbappé,(ha jól emlékszem még Dembélé és Kane volt ott, Salah már kiesett onnan) aztán Yamal. Remélem utóbbi legalább két évig még nem fogja megkapni.

Biztos érdekli Pedrit, ez természetes, de a top focisták közül szerintem pont őt befolyásolná legkevésbé. Remélem ezt a hátralévő pár meccset még az idei "megszokott" szinten, de főleg sérülés nélkül hozza le, akármi lesz is ezután nagyon kelleni fog. Ha erre a stabil, magas teljesítményre még ezeken a fontos meccseken rá tud egyet pakolni nagyot nőnek az esélyeink minden porondon. Mert még a bajnokság sincs zsebben, ott is fordulhat a kocka, 4(5) pont előny még egy Clasicoval nem életbiztosítás.
Forca Barca!!!!
Subinho
Director del Fútbol

2025.04.28. 12:27:34

Nagy szezont fut Pedri, tényleg ott van a helye a top5-ben, ez nem is kérdés, de szerintem sem ő fogja kapni. szerintem Rafi a legnagyobb esélyes, főleg ha esetleg Liga és BL győzelem is meglenne és ott még húzná is a csapatot. De ha így folytatja, akkor tuti lesz neki és neki azért szerencséje is van, mert nincs egy Messi a csapatban. Anno Iniesta legalább 2x megkaphatta volna, de volt előtte egy Messi....
bence0330

2025.04.27. 23:02:22

Nem hiszem, hogy egy gól egy meccsen számítana, azért mégiscsak egy nagyobb skálán nézik a dolgokat - amúgy is sokadrangú szerintem a szavazóknál egy kupa. BL, bajnokság, és most belerondít a klubvb is sajnos, nem tudom, az hová kerül fontossági sorrendben, az a gond, hogy az lesz a legfrissebb élmény.

A játékára megkaphatná, de szerintem még triplázásnál is "csak" 3.-4. helyre futna be.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.04.27. 22:15:08

Aranylabda témában: szerintem a tegnapi gólja a kupadöntőben és az egész szezonban hozott teljesítménye alapján top5-ben minimum ott kell lennie, de továbbra is azt mondom neki kéne kapnia.
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.23. 16:12:41

Elég OFF de akinek reális esélye van megnyerni a bogyeszt az egyedül Rafi tőlünk (szerintem meg is nyeri)!

Pedri jó nagyon de az aranylabát mindig is támadók kapták, tavaly is csak azért nem Vini nyerte meg, mert egy pszicho a pali. :D Max Yamalnak van még némi kis esélye ha nagyot megy az elkövetkezendő 8-9 meccsen...

Amúgy ha a klasszisok nélül maradt melós PSG nyerné (nem fogja) a nagyfülűt esetleg Dembouzt el tudom képzelni befutónak, de őt is csak nehezen ha belegondolok mekkora kétballábas néha. Arsenalból talán Rice vagy Saka de azért az necces már. Interből kb. senkit nem látok aranylasztival a kezében... #-o
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.23. 14:30:58

bence0330 írta:
2025.04.23. 10:26:32
Szerintem akkor sem sok, hacsak nem lő most 2-3 BL meccsen clutch gólokat, amire felkapják a fejüket azok, akik nem néznek full meccseket.
Bízzunk benne, hogy a szavazók nemcsak az összefoglalókat nézik, és nem a PR-cikkekből tájékozódnak.
Ha Raphinha és Pedri között kellene választani, nehéz lenne dönteni, az idény korábbi részében Raphinha megállíthatatlan volt, mostanában egy kicsit kevésbé, Pedri meg mintha egyenletesebben hozná azt, amit tud.
Nagyon örülök, hogy nemcsak jól játszik, de ha lehet, cifrázza is, mint tegnap a labdaátvételnél. Röhej, hogy a sérüléseiből lábadozva milyen sokan el akarták volna adni.
bence0330

2025.04.23. 14:23:43

ElBartimaeus írta:
2025.04.23. 13:09:54
Szerintem is ő jelenleg a legjobb a posztján. Mindig is volt benne egy kicsi "Iniestás" szlalomozás előrefele több játékos gyűrűjében, de idén ezt még magasabb szintre hozta. Ez elképesztő hozzáadott érték és a védelmek megbontásában hatalmas szerepe van, amiket lehet nem tudunk statokban mérni, mert ő csak a kulcspasszt adja, nem a gólpasszt mondjuk.
Kulcspasszokban sem szűk elit Pedri, de azért nagyon jó. 20. Európában (Rapha pl. 3. még ebben is, amúgy Ito vezeti a statot, de a L1-t levenném, más világ, után Baena jön). Szó szoros értelmében vett előrejátékban összességében szerintem "csak" nagyon jó, nem extra. De neki nem is ez a dolga. Labdaszerzés, vagy labdakihozatal, aztán eljuttatni a két (vagy ha Olmo a pályán van akkor 3) kulcspassz/gólpassz gépunkhöz.

Mégis szerintem is a legjobb a posztján (szoktam nézni madridi médiumokat, még ott sem nagyon látok ebben vitát, áradoznak róla). De elsősorban nem a fentiek miatt. Kb minden más miatt. Szerintem a legjobban védekező játékos jelenleg Európában önmagában szerelésekben is, de az igazán klasszissá az teszi, amit a labdaszerzések után szűk területekből művel. Na az az amire nem tudom, van-e stat. Valami biztos, de én nem tudom, mi lehet. Persze ez nem csak szorosan labdaszerzések után működik, hanem bármikor, mikor szűkösebb helyen kapja a labdát, és ahogy onnan kitekeredik... mert ugye lehetne az, hogy amúgy remekül szerel, az is hasznos, de önmagában olyan sokra nem megyünk vele, de ezt a kettőt összekötve szerintem megkapjuk a védekezésben legjobb középpályást a világon - ami egészen elképesztő a kis vékony spanyoltól, aki még sérülékeny is volt sokáig.

Az aranylasztit szerintem pont ezért lehetne megszüntetni. Lehetne minden poszton a legjobb játékos, és kész. Sosem lehet Pedrit összehasnolítani egy Salah-al, Raphinhával, annyira más világ. Nyilván mindig nagyobb lesz a játékra való ráhatása egy középpályásnak, emiatt lehetne ő a legfontosabb, de közben meg a focit gólra játsszák, szóval lehet az is a legfontosabb, és akkor a hátvédsort meg a kapust meg sem említettük. Hogy ki a legjobb középpályás idén, afelől szerintem senkinek semmi -kétsége nincs kb, aki csak félig-meddig is követi a Barcát. Egy két ellenfele lehetne, mondjuk Rice vagy Fernandes, de eredményekkel összekötve ők már neccesek, Calhanogluék meg azért annyira nem jók, mint Pedri.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.04.23. 13:09:54

Szerintem is ő jelenleg a legjobb a posztján. Mindig is volt benne egy kicsi "Iniestás" szlalomozás előrefele több játékos gyűrűjében, de idén ezt még magasabb szintre hozta. Ez elképesztő hozzáadott érték és a védelmek megbontásában hatalmas szerepe van, amiket lehet nem tudunk statokban mérni, mert ő csak a kulcspasszt adja, nem a gólpasszt mondjuk.
ktm
Capitá del Barça

2025.04.23. 12:46:38

Modric ota kb. barkinek, barmikor oda lehet adni az aranylabdat.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.23. 12:38:22

bence0330 írta:
18Barca99 írta:
2025.04.23. 10:11:54
Az igaz. Először triplázni kellene, aztán lehet "vitatkozni" azon hogy Rapha vagy Pedri, esetleg Lewa. Ha nem húzzuk be mindhárom kupát szerintem akkor minden esélye elszáll Pedrinek.
Plusz ha már meló és védekező statok, Raphinha is elvégzi azt bőven, ráadásul a termelés mellett. Szerintem idén kb mindent kipipál, ami az aranylasztihoz kell (kb minden támadóstatban európa egyik, vagy legjobbja, legnagyobb meló, vezér, cluch, BL, stb). Pedri nem. És ezzel nem azt mondom, hogy jobb játékos, ez aranylabda szemszög csak. Nálam pusztán mint játékos, a kettő egy szint kb. Csapaton belül fontosságban Yamalt is odaveszem az egy szintbe. Mindhárman olyat adnak, ami létfontosságú az esetleges címekhez, teljesen más módon.

De részemről legyen az első kettő Barcás, mindegy milyen sorrendben, akkor az azt jelenti, hogy nagy dolgokat értünk el. :)

Szerintem nem szükséges a tripla. Egy Bl-győzelemmel garantált, hogy Barca játékos kapja, illetve a Bajnokon Ligájában a brazil nagyot hasít, látványosabb a játéka, a számai. Bármi lesz is utóbbi megérdemelné. Viszont, ha azt vesszük alapul, hogy Pedri a posztja ellenére is elég látványos, amit lehoz, már kicsit más a képlet vagy , Elég megnézni hány meccsen volt MOM akár gyengén játszott a csapat, akár hengerelt. Szerintem kiemelkedő, egy játékost sem választottak meg ennyiszer az idei szezonban. A gólpontjai, amikben nagyon elmarad az élbolytól, emiatt nem lesz annyira előtérben.
Mondjuk az elég durva, hogy a negyeddöntők előtt több forrás is összeállította az Aranylabda esélyeseket, de ő egyiknél sem volt a top5-ben.
Ha az Inter nyeri a Bl-t és esetleg a bajnokságot Martinez is ott lehet a végelszámolásnál, a PSG-nél Drembélé stb.

De visszatérve Pedrihez, nem egy olyan típus, akit mentálisan összetörne egy Aranylabda "kudarc", vagy bármilyen egyéni díj. Ebben is nagyon hajaz Inire. Azért zseniális, hogy szinte egy meccsen sem lehet a gyengébbek közé sorolni és milyen magas szinten képes konstans teljesítményt nyújtani.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.04.23. 10:58:21

Nem különösebben érdekel az aranylabda, ha Raphinha nyeri, jó, ha Lewa jó, ha bárki más egy másik csapatból, az sem érdekel, de szerintem is Pedrinek kéne kapnia.

Gyakorlatilag egy személyben tőle függ a csapat játéka, mind védekezésben, mind támadásban, bárki más csereszabatosabb nála.
bence0330

18Barca99 írta:
Az igaz. Először triplázni kellene, aztán lehet "vitatkozni" azon hogy Rapha vagy Pedri, esetleg Lewa. Ha nem húzzuk be mindhárom kupát szerintem akkor minden esélye elszáll Pedrinek.
Szerintem akkor sem sok, hacsak nem lő most 2-3 BL meccsen clutch gólokat, amire felkapják a fejüket azok, akik nem néznek full meccseket. A kontinenstorna szerintem két okból is más, mint 3 saját kupa. Egyrészt ott a közös metszet (Carvajal majdnem aranylasztit kapott emiatt :D ), ami kiemeli egy csapatból. Ha mondjuk spanyolország nem nyer, Vini meg nyer a brazilokkal MVP-ként, akkor kérdés nélkül övé a laszti. Ha Anglia nyeri, akkor szinte tuti, hogy Bellinghamé. Egy adott csapatból szerintem a kontinenstorna fogja kiemelni a győztes közös metszet miatt.
Plusz az expozíció, az EB-nek iszonyatos hírértéke van,a VB-nek nyilván még nagyobb.
Ha idén nyáron nyerne Pedri a spanyolokkal EB-t, szerintem akkor is megkapná, ha mostantól bukjuk mindhárom klubszintű sorozatot. De idén ilyen nincs, szerintem kétlovas a verseny, Dembélé vagy Raphinha. Bár állítólag kicsit a klub vb is bele fog számítani, ami a mi esélyeinket csökkenteni fogja, ha azt megnyeri a Liverpool, akkor a BL-en kívül eszement szezont futó Salah még visszajöhet a képbe.

Plusz ha már meló és védekező statok, Raphinha is elvégzi azt bőven, ráadásul a termelés mellett. Szerintem idén kb mindent kipipál, ami az aranylasztihoz kell (kb minden támadóstatban európa egyik, vagy legjobbja, legnagyobb meló, vezér, cluch, BL, stb). Pedri nem. És ezzel nem azt mondom, hogy jobb játékos, ez aranylabda szemszög csak. Nálam pusztán mint játékos, a kettő egy szint kb. Csapaton belül fontosságban Yamalt is odaveszem az egy szintbe. Mindhárman olyat adnak, ami létfontosságú az esetleges címekhez, teljesen más módon.

De részemről legyen az első kettő Barcás, mindegy milyen sorrendben, akkor az azt jelenti, hogy nagy dolgokat értünk el. :)
18Barca99
Capitá del Barça

Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
bence0330

2025.04.23. 10:01:12

18Barca99 írta:
2025.04.23. 09:19:29
Yokozuna írta:
2025.04.23. 08:33:27
Nagyon jól játszott tegnap is, de azért az aranylabdához talán több kell. Ügyes labdákat ad, sok labdát szerez, de az ellenfél kapuját nem veszélyezteti olyan mértékben, amennyire egy arnylabdástól elvárná az ember. Kevés beérkezés, kevés jól sikerült, veszélyes lövés, kevés gól. Vitattuk Olmó leigazolását a középpályára, de nagy szerencse, hogy itt van. Pedri hiányosságait ő tudja pótolni a csapat számára, főleg éles helyzetekben, szoros mérkőzés állásoknál.
A tegnapi meccs legjobbja sem Pedri volt talán, hanem a Mallorca kapusa Leo Román.
Mondjuk Rodri aranylabdája pont az ellenkezőjét igazolja :)
Rodri döbbenetes mennyiségű gólpontot hozott a posztján (24), sokat ebből clutch helyzetben. Szerintem pont ez volt az a plusz, amivel meg tudta nyerni, plusz MVP volt a kontinenstornán is.

Szerintem is lehetne Pedri aranylabdás, de szerintem aki konstansan továbblövi a csapatot a legnagyobb sorozatokban a legnehezebb helyzetekben, az egy hajszállal előrébb van, a clutch játék főleg a BL-ben iszonyat sokat nyom a latba. Raphinha kb a tavaly őszi Bellingham, csak egész évben.

Pedrit nehezen tudom elképzelni. Eleve ahhoz, hogy valaki rá szavazzon, konstansan full Barca meccseket kéne nézni, ezt meg szerintem sokan nem teszik meg. A számokat, eredményeket meg el is lehet olvasni. Megkaphatná ő is, jogosan, de szerintem nem fogja. A legjobban védekező középpályás téma szerintem erre nem elég. Osztogatásban azért nagyon messze van a legjobbaktól. Védekezésben, tempó diktálásában alighanem konkrétan a legjobb, de szerintem ez kicsit kevés, nem nekünk, hanem a lasztihoz. De majd kiderül.
18Barca99
Capitá del Barça

2025.04.23. 09:19:29

Yokozuna írta:
Nagyon jól játszott tegnap is, de azért az aranylabdához talán több kell. Ügyes labdákat ad, sok labdát szerez, de az ellenfél kapuját nem veszélyezteti olyan mértékben, amennyire egy arnylabdástól elvárná az ember. Kevés beérkezés, kevés jól sikerült, veszélyes lövés, kevés gól. Vitattuk Olmó leigazolását a középpályára, de nagy szerencse, hogy itt van. Pedri hiányosságait ő tudja pótolni a csapat számára, főleg éles helyzetekben, szoros mérkőzés állásoknál.
A tegnapi meccs legjobbja sem Pedri volt talán, hanem a Mallorca kapusa Leo Román.
Mondjuk Rodri aranylabdája pont az ellenkezőjét igazolja :)
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Yokozuna
Entrenador del Barça

davi10
Llegenda del Barça

2025.04.23. 08:12:36

Raphinha-ról lehet olvasni hónapok óta, mint fő aranylabda esélyes, de lassan megjelentek azok a hangok is, akiknél Pedri érdemelné meg inkább. Az én jelöltem is Ő lenne, nagyon kemény amit idén hoz. Tegnap 18, a Celta ellen 17 labdát szerzett, ez a két legtöbb a ligában. Ég és föld vele és nélküle a játékunk.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2025.03.31. 01:05:34

ElBartimaeus írta:
2025.03.31. 00:43:59
Ez megint csak ilyen "vékony gyenge középpályás" mantrázásnak hangzik, mint ahogy a fiatal, technikás szélsők sem védekeznek soha, az idősek fáradtak, a nagy állatok meg nem tudnak jól passzolni. Mi kell neked, mint jól védekezés, hogyha nem a megszerzett labdák száma? Hányszor mentette meg ő a csapatot kontráktól? Még csak az se lehet mondani, hogy "low impact" szerelései lennének, amikor épp csak ő piszkálja el, gyakran bravúrral kapcsolja le a támadást. Sose volt ő gyenge védekezésben, csak nem leütközi az embereket, hanem elveszi a labdát rendesen.

Kicsit Busquets érzésem van vele kapcsolatban, ő is rettentő sok sarazást kapott a védekezését illetően, miközben elképesztő érzékkel akasztotta meg a támadások nagyját, csak ő ugye nem Yaya Touré volt, úgyhogy ha egyszer elszaladtak mellette meccsenként, akkor ő lassú, körülményes és gyenge lesz védekezésben.
Mondjuk Busi leginkább a végén kapta a sarat, ott 32 évesen érezhető volt, hogy amikor ilyen lendületesebb ellenfelek jöttek, akkor egyszerűen kevés volt már, elment mellette az idő úgy, hogy régen sem volt gyors, és megkoptak a reflexei is hozzzá. Amúgy a Ligában kb a Reál kivételével mai napig jó lenne bárki ellen. Persze akkor is klasszis szinten olvasta a passzsávokat, de az már kevés volt szerintem.

Igen, ma is elképesztő milyen módon akadályozott meg egy kontrát. Szerintem még döntetlennél az első félidő vége felé, de ebben nem vagyok már biztos. Nagyon jellegzetesen szerel, védjegye szinte, ahogy lábbal precízen belép az ellenfél elé/ellenfél és a labda közé, és egyszerűen elhalássza. Ez tényleg kicsit hasonlít ahhoz, ahogy Busi szerelt néha. De Pedri szerintem nála is magasabb szinten űzi ezt. Hasonló érzékkel, de gyorsabb, mint Sergio, pláne a karrierje végefelé, jobban visszaér a kontrákkal is. Függetlenül attól, hogy nem egy Valverde. Eleve úgy kipattintotta magát, hogy már azt se mondanám rá, hogy nem fizikális. Nem egy Rodri, de már elég fizikális ahhoz, amihez kell.

Szerintem top szinten védekezik, és nem ezen fog elmenni semmilyen meccsünk kb. Meginoghat a lescsapda, besülhetnek 1-1 meccsen a támadóink, esetleg kifulladhatunk, vagy egy PSG/élete formájában játszó BM akár egyszerűen jobb is lehet nálunk, de a középpályás védekezésünk teljesen rendben van, nyilván olyan keretek közt, amennyire a Flick-féle extra rizikós rendszer azért engedi. Pedri meg ennek a "főhőse". Ettől még persze lehet, hogy néha lesz 1-1 hiba, meg 1-1 alkalommal lehet nem fog odaérni, amikor egy Valverde odaérne még épp, de ez még egy top Rodrinál is elkerülhetetlen. Pedrinél meg nem is emlékszem, mikor volt utoljára jelentős hiba. Úgy november óta szerintem tendál a zéróhoz.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.03.31. 00:43:59

andras953 írta:
2025.03.30. 12:27:25
bence0330 írta:
2025.03.29. 20:11:20

... Szerintem Pedrit pont az extraklasszis védekezése teszi a jelenleg legmeghatározóbb középpályássá Európában. Simán vezeti szerelésekben a Ligát, egészen extra, amit hátrafelé művel, szerintem jobb, mint amit előre, pedig az sem piskóta...

...Tartom, szerintem Pedri talán a legjobb védekező, vagy a legjobban védekező középpályás jelenleg. És nem nálunk. Ha van 1-2 jobb, akkor se sok...

...Nem lehet megtartani mellette a labdát, úgy szerel ilyen döbbenetes számokkal, hogy kb sosem szabálytalankodik, nem téveszt ütemet, és nem lehet tőle elvenni sem...
Sajnálom, én nem így látom. Az én szememben a védekezése a gyenge pontja, amit a nála gyorsabb és erősebb ellenfelek ki is használnak. A Chino által dicsért meccsenként lefutott 11 km-e önmagában csalóka mérőszám, mert semmit nem árul el a futása intenzitásáról.Bár futna kevesebbet, de azt dinamikusabban, hasznosabban. Ezzel együtt szükség van rá a csapatban!
Ez megint csak ilyen "vékony gyenge középpályás" mantrázásnak hangzik, mint ahogy a fiatal, technikás szélsők sem védekeznek soha, az idősek fáradtak, a nagy állatok meg nem tudnak jól passzolni. Mi kell neked, mint jól védekezés, hogyha nem a megszerzett labdák száma? Hányszor mentette meg ő a csapatot kontráktól? Még csak az se lehet mondani, hogy "low impact" szerelései lennének, amikor épp csak ő piszkálja el, gyakran bravúrral kapcsolja le a támadást. Sose volt ő gyenge védekezésben, csak nem leütközi az embereket, hanem elveszi a labdát rendesen.

Kicsit Busquets érzésem van vele kapcsolatban, ő is rettentő sok sarazást kapott a védekezését illetően, miközben elképesztő érzékkel akasztotta meg a támadások nagyját, csak ő ugye nem Yaya Touré volt, úgyhogy ha egyszer elszaladtak mellette meccsenként, akkor ő lassú, körülményes és gyenge lesz védekezésben.
andras953
Jugador del Barça

2025.03.30. 12:27:25

bence0330 írta:
2025.03.29. 20:11:20
andras953 írta:
2025.03.29. 20:01:54
Szerintem Pedrit nem a védekező tudása miatt szerepelteti Flick és Fuente a csapatban ill. a válogatottban, hanem a labdával mutatott különleges képességei miatt.(technikája-játéklátása-passzai-stb) .A védekekező munkája önmagában nem indokolná a csapatba-kerülést.
... Szerintem Pedrit pont az extraklasszis védekezése teszi a jelenleg legmeghatározóbb középpályássá Európában. Simán vezeti szerelésekben a Ligát, egészen extra, amit hátrafelé művel, szerintem jobb, mint amit előre, pedig az sem piskóta...

...Tartom, szerintem Pedri talán a legjobb védekező, vagy a legjobban védekező középpályás jelenleg. És nem nálunk. Ha van 1-2 jobb, akkor se sok...

...Nem lehet megtartani mellette a labdát, úgy szerel ilyen döbbenetes számokkal, hogy kb sosem szabálytalankodik, nem téveszt ütemet, és nem lehet tőle elvenni sem...
Sajnálom, én nem így látom. Az én szememben a védekezése a gyenge pontja, amit a nála gyorsabb és erősebb ellenfelek ki is használnak. A Chino által dicsért meccsenként lefutott 11 km-e önmagában csalóka mérőszám, mert semmit nem árul el a futása intenzitásáról.Bár futna kevesebbet, de azt dinamikusabban, hasznosabban. Ezzel együtt szükség van rá a csapatban!
Válasz küldése