Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.09. 00:30:21

csababarca írta:
2025.06.08. 21:10:39
gránit írta:
2025.06.08. 19:19:26
. Ha meg nem fogadja el egy sztárkapus érkezését (aki nálam nem Joan Garcia), akkor nincs mit tenni, el kell tőle búcsúzni. Ha nem fogadja el a klub racionális döntését, az az ő döntése, nem a csapaté.
Nah igen, valahol itt van a lényeg.
Egy espanollal majdnem kieső csókát akarnak idehozni elé, nonszensz. Biztos kiváló xg-je volt, de olyanok ezek a statik mint Westbrook statjai az nba-ben, tök jók, csapatai meg rendre alulmúlták a várakozásokat.
Semmit nem érnek.

Mondjuk ha ts spanyol, neadj isten katalán lenne, itt a fórumon se ekéznék folyamatosan.

De mindegy , ha mennie kell menjen.
Csak ez a szurkolói attitűd, hogy a kifelé álló játékosainkat egyből lehúzzuk, komikus.

Holnap Pedri bejelentené hogy menni akar, mindjárt egy sokadrangú kp-snak kezdenék itt beállítani.
Hát igen, 30%-os hatékonysággal felesleges annyi hárompontos kísérletet elvállalnia. Ilyen hatékonyság mellett ha mindig lő, lehet, hogy sok pontot dob, de a csapata meg kikap.

Ter Stegen sztorija meg egyértelmű. Fél évekre, teljes szezonokra kidől. Igazolni kell valakit mindenképp. Ha ez neki nem tetszik (még csak meg sem hajlandó küzdeni a kezdő tagságért), az az ő hibája, nem a klubé.

Most már nagyon nincs abban a helyzetben, mint 2016-ban, amikor megzsarolta a klubot, hogy elmegy, ha nem ő lesz a kezdő a bajnokságban is. De úgy tűnik, nálunk csak a játékos zsarolhatja a klubunkat, ezt elnézik a szurkolók, csak azt nem, ha a klub nem hagyja, hogy valaki a fejére nőjön. Nálunk első a játékos, második a klub. A "senki nem lehet nagyobb a klubnál" már rég felejtős.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.06.08. 21:10:39

gránit írta:
. Ha meg nem fogadja el egy sztárkapus érkezését (aki nálam nem Joan Garcia), akkor nincs mit tenni, el kell tőle búcsúzni. Ha nem fogadja el a klub racionális döntését, az az ő döntése, nem a csapaté.
Nah igen, valahol itt van a lényeg.
Egy espanollal majdnem kieső csókát akarnak idehozni elé, nonszensz. Biztos kiváló xg-je volt, de olyanok ezek a statik mint Westbrook statjai az nba-ben, tök jók, csapatai meg rendre alulmúlták a várakozásokat.
Semmit nem érnek.

Mondjuk ha ts spanyol, neadj isten katalán lenne, itt a fórumon se ekéznék folyamatosan.

De mindegy , ha mennie kell menjen.
Csak ez a szurkolói attitűd, hogy a kifelé álló játékosainkat egyből lehúzzuk, komikus.

Holnap Pedri bejelentené hogy menni akar, mindjárt egy sokadrangú kp-snak kezdenék itt beállítani.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
szbsz
Capitá del Barça

2025.06.08. 20:46:57

PR42 írta:
2025.06.08. 20:37:30
szbsz írta:
2025.06.08. 20:25:09
:!: https://x.com/BarcaWorldwide/status/1931673901538636208 :!:

Elvileg nem volt elégedett a kapott játékpercekkel a felépülése után (mjuk érthető mert alig kapott), ezért bedurcizott és nem akart a szurkolóknak beszédet mondani az ünnepi bulikán :!:

Ha ez tényleg igaz, akkor viszont instant takarodó van innen, egy csk. így nem viselkedhet a saját szurkolóival!!! :evil:

#TerStatueOut
Elküldeném.

Annyira viszont ne bízzunk az bajkeverő újságírókba.
Ezért is írtam oda, hogy HA igaz, mert nyilván az újságírók is tévedhetnek.

Mennie kell, ez már nem is lehet kérdés, annyira elmérgesedett közte és a szurkolók között a kapcsolat, hogy innen már nincs visszaút számára!

#TerStegenOut
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
PR42
Jugador del Barça

2025.06.08. 20:37:30

szbsz írta:

Elvileg nem volt elégedett a kapott játékpercekkel a felépülése után (mjuk érthető mert alig kapott), ezért bedurcizott és nem akart a szurkolóknak beszédet mondani az ünnepi bulikán :!:

Ha ez tényleg igaz, akkor viszont instant takarodó van innen, egy csk. így nem viselkedhet a saját szurkolóival!!! :evil:

#TerStatueOut
Elküldeném.

Annyira viszont ne bízzunk az bajkeverő újságírókba.

Teszem azt azt mondta MATS hogy figyu, alig volt közöm ehhez a szezonhoz, inkább mondjon beszédet a 2. vagy 3. vagy akár 4. számú CSK aki igazán a szezon arca volt, és emiatt nem akart beszédet mondani.

Ebből megfogták a lényeget, hogy nem akar beszédet mondani, kerestek rá a saját fejükben egy indokot, egy fantáziát hogy vajon miért nem? és aztán elkezdték terjeszteni a hírt és gerjeszteni a vihart.

Ez egy példa, lehet még írni másik 100-at akár lejárató akár ellenkező célból. Így működik az újságírás, és ezért felesleges elhinni.

amúgy meg mennyen csak, én szeretnék teljesen új csapatot, a 8-2 és egyéb tragédiák PTSD-jével küzdő egyénekre már nincs szükség.
szbsz
Capitá del Barça

#TerStatueOut
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
NewNagyatyesz
Barça B

2025.06.08. 20:23:42

Én sajnálom TS-t, nem ezt érdemli. Simán jobb kapus most is, mint Tek legjobb időszakában. Vannak hülye hibái, de cserébe vannak bravúrjai is. Teknek is volt pár nagy hibája, és sok bravúrt tőle nem láttam. Amúgy bírom a lengyelt is és én neki is mennék a szezonnak a TS, Tek duoval. Kapus nálam most még - ismerve a lehetőségeinket - még nem prioritás. Ha engednek igazolni és lenne lóvé akkor persze lehetne itt is erősíteni, de most vannak égetőbb posztok. A probléma az, hogy eltapsolunk 25 milliót egy kapusra és ingyen el fogjuk engedni TS-t kifizetve a bérét, vagy kölcsönadjuk állva a fizetése egy részét...szóval ez anyagilag sem jön ki jól
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.08. 20:23:02

varota57 írta:
2025.06.08. 18:57:37
Nagyon szelektív a memóriátok! Én kb 25 éve minden Barca meccset megnézek ha tehetem.
Ter Stegen amikor ide jött valóban nem védett jól,Bravo sokkal jobb volt.De utána szuperül védett minden szezonban
A szelektív memóriámat könnyen alá tudom statisztikailag támasztani az elég egyértelmű szemteszt mellett is.

https://fbref.com/en/comps/12/2020-2021 ... Liga-Stats
https://fbref.com/en/comps/12/2021-2022 ... Liga-Stats

Rakd PSxG /90 szerint sorrendbe. Ez kivesz minden "béna védőt" maga elől, csak az ellene kialakult helyzeteket nézi, nehézség alapján, szóval állhat a Las Palmas és a Pool védelme mögött is valaki, ugyanazt a statot fogja kb megkapni, ha ugyanolyan jól véd. A 0 jelenti az átlagot, a + azt, hogy meccsenként hány góllal többtől "mentette meg" a csapatát az átlaghoz képest, a - pedig hogy annyival többet kapott az átlagnál meccsenként. Egy jó kapusnál a + nyilvn alapelvárás, de azért inkább 0,1 felett kéne lennie benne, hogy tényleg jó szezonról lehessen beszélni. 20/21-ben TS enyhe mínuszban volt már ez is gond, -0,04 (La Liga 11. hely), 21/22-ben már -0,11, (La Liga 20. hely) ami kb a tragédia szint, nem véletlen mentek egész szezonban a "hogy lőj gólt ter Stegennek? Találd el a kaput, a többit ő megoldja" típusú mémek. Ami kapura ment, gól volt, és nem csak a ziccerek.

https://fbref.com/en/comps/12/2021-2022 ... Liga-Stats

22/23 - szenzációs szezonja volt, szemre is, statra is. +0,23-al fejezte be, az kicsivel jobb, mint most Joan Garcia volt.

https://fbref.com/en/comps/12/2022-2023 ... Liga-Stats

23/24: átlagosan védett, +0,03, 14. helyezett a ligában.

24/25: csak nyolc+egy meccset játszott, de a nyolc La Liga meccsén egy botrány -0,34-et hozott össze meccsenként, ez a 24. a ligában plusz az egyetlen vereségünk vele született az alapszakaszban. Amíg játszott, tragédia volt. Még Pena is hozott egy -0,08-at, ami egy valamivel átlag alatti teljesítmény.

Szóval xg alapú védési mutatóban az elmúlt öt éve úgy nézett ki, hogy az átlaghoz mérve -0,04, -0,11, +0,23, +0,03, -0,34, utóbbi talán javult volna hosszútávon. 5 szezonból 4 alkalommal nem volt a 10 leghatékonyabban védő kapus között a Ligában, nem a világon. És ez csak a konkrét védési mutató, nem kerülnek bele a felpasszos hülyeségei, vagy azok az általa nem megakadályozott helyzetek, ami a tragikus szinten kezelt pontlövéses szituk után alakulnak ki, szóval alapvetően szerintem ezek a statok még erősen felfelé húzzák a mezőnyben. Az elmúlt öt évében volt két tragikus szezonja, egy tragikus szezonkezdés utáni egész éves sérülése, egy okés szezonja, és egy szenzációs. Az elmúlt 5 év alatt egy évben volt top kapus szint. Na ez nem tartható.

Összehasonlításképp Joan Garica olyan, vagy talán jobb szezont hozott, mint az az egy volt, amikor tényleg kiváló volt a Xavi bajnoki évben. Még egy összehasonlítás: az öreg Bravo a legtöbb évben jobban teljesített nála.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.06.08. 20:30:15-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.06.08. 19:28:49

varota57 írta:
Ami gusztustalan az az,hogy nem a saját konyhájában esett pofára hanem védés közben a csapatért!Erre visszatér és semmi türelem rögtön kirúgják?Ez olyan mint amikor valaki elmegy beteg állománybs és utána kirúgják a munkahelyéről!
És nem ugyanez történt / történik Dest vagy Fati esetén?
Ők is meccseken sérültek meg súlyosan, előbbinél meg sem vártuk, hogy mi lesz, kidobtuk sérülten, utóbbi esetén a klub által preferált orvosok és rehab szakemberek rontották el a felépülését, de menniük kell.
Ezek a sportolók milliókat keresnek, minket átlag munkavállalóként is elküldenek, ha egy sérülés után a cégünknek nem hajtunk elég hazsnot, ők meg máshol még "dolgozhatnak és kereshetnek" hasonlóan
gránit
Director del Fútbol

varota57 írta:
Nagyon szelektív a memóriátok! Én kb 25 éve minden Barca meccset megnézek ha tehetem.
Ter Stegen amikor ide jött valóban nem védett jól,Bravo sokkal jobb volt.De utána szuperül védett minden szezonban, arról nem ő tehet hogy a többiek kutyaūtők voltak , számtalanszor megmentette a csapatot!Egyik kapusnál sem éreztem soha amit nála,hogy amikor az ellenfél 100%-os helyzetben ment a kapura, biztos voltam benne hogy ő kivédi ! És eznagyon sokszor előfordult!
Ami gusztustalan az az,hogy nem a saját konyhájában esett pofára hanem védés közben a csapatért!Erre visszatér és semmi türelem rögtön kirúgják?Ez olyan mint amikor valaki elmegy beteg állománybs és utána kirúgják a munkahelyéről! Még jó hogy Pedrit és De Jongot nem rúgták ki a hosszú sérülés után!Ha ez így megy akkor nem tudok az ilyen magatartással azonosulni ,pedig már Cruyff óta Barca fan vagyok, más meccset meg se nézek Spanyolországban
Ha valaki látta a mai meccset a franciák ellen, Ter Stegen olyan bravúrokat mutatott be amit ez a garcia vagy ki a f.sz soha nem fog!
Csak a Barca!!!
Leszámítva a focisták összehasonlítását a sajnos sokkal kevesebbet kereső többi melóssal, egyetértek. Egy dolgot ne felejtsünk el: két éve alig volt egészséges. Három brutális sérülés után hatalmas hiba lenne vele elsőszámú kapusként számolni. Ha meg nem fogadja el egy sztárkapus érkezését (aki nálam nem Joan Garcia), akkor nincs mit tenni, el kell tőle búcsúzni. Ha nem fogadja el a klub racionális döntését, az az ő döntése, nem a csapaté.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.08. 17:40:18

Az utolsó lennék, aki védi Deco, mert még ma kirúgnám, ha tehetném, de Stegen esetén nem gondolom őt döntéshozónak.
Nem sportigazgató dönt a csapatkapitány kapusról, hanem az edző.
Most vagy hiszünk Flickben, vagy nem.

Szerintem nem kezelte jól pl Fort és Torre ügyét, de elfogadom, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, mellette egy legyengített csapattal triplázott.

Nem kell neki Stegen.
Biztos van oka, tök mindegy micsoda.
Hagyjuk építkezni.
Nem lennék Stegennel sem nyugodt BL-ben, sokkal rosszabb Garciaval sem a BLben 14 meccsen kapott 24 gólnál.
bence0330

2025.06.08. 17:00:54

varota57 írta:
2025.06.08. 16:57:53
Felháborító amit Ter Stegennel csinálja bacca!
A világ egyik legjobb kapusa ha nem a legjobb!
Nem ezt érdemli,,mindig csodálatosan védett ,nagyon sok pontott hozott a csapatnak,amikor sehol nem voltunk! Én Decot killdeném el, eddig semmi jót nem csinált!És flick is elgondolkodhatna,túl nagy a mellénye!!
Volt egyszer. Utoljára a 22/3-as szezonban - szerintem az lehetett talán élete legjobbja -, azelőtt meg 19/20 környékén volt elit utoljára, a nagy zakó előtt, de nagy meccseken már ott is remegős volt kicsit. Azóta volt két évet liga legrosszabb kapusai környékén statban 20/21 és különösen 21/22-ben, messze alulvédte a kötelezőt is, aztán jött egy hatalmas szezon, azóta meg okés lenne, de inkább sérült. Ez így nagyon nem elég stabilitásban. És fiatalabb sem lett közben. Amúgy egy meccset buktunk a BL-ben az elődöntőig, azt az ő szokásos "Iniesta vagyok" hülyesége miatt sikerült összehozni. Sokszor húzta le a saját extra teljesítményeit azzal, hogy nem jól mérte fel a képességeit és hogy mit követel meg egy ilyen szitu. Rémálmaim vannak ezektől a laposan felpasszolt labdáiról, amiből vagy épp jön az ellen kapásból a rendezetlen védelmünkre, vagy épp megússzuk. Nem mondom, hogy Teknél nem jobb egészségesen, még ezekkel együtt is persze, hogy az, de egy tényleg jó kapussal szemben szerintem ezekkel marad alul. Meg nem tud szögleteknél kijönni sem.

Top formában valóban a legjobb kapusok között lehetne még most is, de hát az kérdés, mennyire lesz releváns, ha állandóan sérült. És még akkor is félnék a fenti butaságaitól, nem tudom, 33 évesen ezeket ki lehetne-e nevelni belőle.

Flick meg azért történelmi szezont hozott mégiscsak egy innen-onnan összeguberált, tavaly óta jelentősen legyengült kerettel, hozzáteszem, TS nélkül. Még akkor is, ha a BL elődöntőben alighanem jobb lett volna, mint Tek, ez nem egy merész kijelentés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
varota57
Barça C

2025.06.08. 16:57:53

Felháborító amit Ter Stegennel csinálja bacca!
A világ egyik legjobb kapusa ha nem a legjobb!
Nem ezt érdemli,,mindig csodálatosan védett ,nagyon sok pontott hozott a csapatnak,amikor sehol nem voltunk! Én Decot killdeném el, eddig semmi jót nem csinált!És flick is elgondolkodhatna,túl nagy a mellénye!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.06.08. 16:34:42

soadroli írta:
2025.06.07. 10:06:29

“Ter Stegen's agent called Deco telling him that he was fully recovered, demanding to play against Inter”. (Fabrizio Romano)
Mondjuk az inter ellen éppen játszhatott volna, 7 gólnál többet ettől az erőtlen intertől ő sem kapott volna, de Pena sem. Mindezt azért mert nem is találtak kaput többször.

El kell adni, nyilván kezdőszintű kapus, röhejes lenne ha egy Szcezny/egyszezonos spanyol gyerek mögött padozna.

Amúgy meg kb mindegy ki véd, amíg minden jöttment csapat 1v1-es ziccereket rúg a kapusoknak, állhatna ott Buffon, Casillas, Neuer is egyszerre.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gránit
Director del Fútbol

2025.06.07. 20:50:48

Troym írta:
2025.06.07. 17:43:44
Barça will talk to Ter Stegen and offer to pay his salary for next season in exchange for terminating his contract.

@sport

Ez korrekt ajánlat szerintem. Megkap 1 évnyi fizut és még idén találhat csapatot, ahonnan eljut a VB-re.
Én nem fizetném ki neki az éves bérét. Szerintem menne ő enélkül is, ha nem lesz kezdő, a német válogatottban ott akar majd lenni.

Az újságírók szeretnek nagyot mondani, hazudozni is, de ha csak a fele is igaz a pletykáknak, akkor inkább menjen. Én őt tartanám meg tartaléknak a jelenlegi három kapusból, egy sztárigazolás mellett, de ha tényleg azt csinálja, amiről a pletykák szólnak, akkor inkább menjen, minthogy végigkárogja a szezont és bomlasszon az öltözőben.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.07. 17:43:44

Barça will talk to Ter Stegen and offer to pay his salary for next season in exchange for terminating his contract.

@sport

Ez korrekt ajánlat szerintem. Megkap 1 évnyi fizut és még idén találhat csapatot, ahonnan eljut a VB-re.
bence0330

2025.06.07. 11:24:27

superman írta:
2025.06.07. 10:39:24
soadroli írta:
Hansi Flick decided to sell Ter Stegen because the manager is DISAPPOINTED with his attitude after coming back from injury, reports Xavi Torres.
“Ter Stegen's agent called Deco telling him that he was fully recovered, demanding to play against Inter”. (Fabrizio Romano)
Úgy látszik megint nincs annyi gerinc a vezetőségben, hogy Mats szemébe mondja, hogy "Köszi mindent, de már nem éred el a szintet, amire szükségünk van", inkább megint elkezdi a sárdobálási hadműveletet a szponzorált influenceren keresztül. Hányok. :-&
Még bízom abban, hogy, hogy igazat mondtak a Batmanben, hogy ha elég sokáig hord valaki egy maszkot, akkor az végül a valós arcává válik. :D Ha elég ideig vagy báránybőrbe bújt farkas, a végény még Barca-bárány leszel. :D De attól még kemény idejárni a túloldaltól kamuzni, csak azért, hogy hergelj. Amúgy meg örülök, hogy ott leselkedsz a sarokban, a báránybőrbe bújt farkast ezúttal Barca-takarítói szerepben hozva, és tudod, hogy nem mondták a szemébe.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.06.07. 11:06:23

superman írta:
2025.06.07. 10:39:24
soadroli írta:
Hansi Flick decided to sell Ter Stegen because the manager is DISAPPOINTED with his attitude after coming back from injury, reports Xavi Torres.
Úgy látszik megint nincs annyi gerinc a vezetőségben, hogy Mats szemébe mondja, hogy "Köszi mindent, de már nem éred el a szintet, amire szükségünk van", inkább megint elkezdi a sárdobálási hadműveletet a szponzorált influenceren keresztül. Hányok. :-&
Szorítsd össze a fogad, és akkor a sűrűje bent marad!
Légy nyugodt, közölték TS-el hogy mire számíthat!
Nem kellene teljesen hülyének és gerinctelennek nézni a stábot!
Ha már mást "szponzorált influencer"-nek titulálsz, téged ki szponzorál?
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.06.07. 09:49:31

Egy profi csapat nem jótékonysági intézmény!
Amikor a teljesítmény már nincs arányban a juttatással vagy(!) csak egyszerűen nem illik valaki a csapatba, akkor nincs mit tenni, meg kell válni a játékostól.
A kiemelkedő juttatás a kiemelkedő teljesítményért jár!
A játékos részéről az lenne a tisztességes, hogy tudomásul veszi ha már nem képes megfelelni az elvárásoknak, és szépen távozik, nem pedig blokkol egy státuszt a keretben. Felesleges ígérgetni, hogy: "megküzdök a helyemért", mert jó teljesítménnyel meg is őrizhette volna.
Nem számít, hogy sérülés vagy a laza hozzáállás miatt inog meg valakinek a helyzete., ha alkalmatlan akkor alkalmatlan.
A klubokkal szemben miért lenne természetes elvárás, hogy a szerződtetett játékosokat mindenképp regisztrálniuk kell?!
Többnyire csak arról van szó, hogy a játékos érdekében nem akarják regisztrálatlanul hagyni, mert azzal jelentősen csökkentenék az érintett piaci értékét, személyes érdekeit.
Ha valakit kiemelkedő juttatásért a lelátón dekkoltatnak, azzal a klub komoly anyagi áldozatot hoz.
Gondoljunk Arda Turan esetére! Nem fért bele a stáb terveibe, és rossz néven vettük, hogy kiüli a magas fizetését. TS-el is pontosan ez lenne a helyzet. Ne tudom sajnálni, de nem is vetem meg érte.
Mennyivel tisztességesebb volt Claudio Bravo, aki anno ugyan jobb kapus volt mint TS, látván, hogy a jelen az övé, de a jövőt TS-ben látják, nem állt útjában a csapat vélt érdekeinek.
(Említhetném pl. Ronaldinho, Alba, Suarez, Busquets, Griezmann, Gündogán és sok más játékos esetét is.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoldbela 2025.06.07. 21:42:31-kor.
Asensi
Jugador del Barça

2025.06.07. 00:53:49

gránit írta:
2025.06.06. 21:27:04
Szerintem rövidtávon mindenképpen gyengültek ezzel, de nem fogják a klubot egy fenntarthatatlan pályára állítani miatta, akire 30 év múlva a legelkötelezettebb rajongóikon kívül a kutya nem fog emlékezni. Ha most elkezdeném kérdezgetni az embereket akár München utcáin, ki volt Rainer Ohlhauser vagy Roland Wohlfarth, alig Lewandowski mögött az örök góllövőlistájukon, azt se tudnák, kik ők. A játékosok jönnek-mennek. Az egyesület örök.
A felével tudok egyetérteni. Szerintem 30 év múlva is tudni fogják, ki volt Sztojcskov, Romárió, Gerd Müller. Nyilasi, Ebedli vagy Törőcsik, Fazekas, Bene. Sőt abban se vagyok biztos, hogy München utcáin ne ismernék Wohlfarth nevét.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.06. 21:27:04

Troym írta:
2025.06.06. 20:23:03
Pontosan. A játékosok jönnek-mennek. Pápá, Casillas, jött Navas. És nyerték tovább a BL-eket. Ennyi. Nem kell őket pátyolgatni. Helyettesíthetők. Jó játékosból van elég. Igazán nagy klubból sokkal kevesebb van, nekik kell pedálozniuk, hogy ezekbe a klubokba bekerüljenek, és ezt rajtunk kívül mindenki tudja is. A Bayern is elbúcsúzott Lewandowskitól, amikor úgy vélték, már nem ér meg nekik évi 30 millió eurót. Szerintem rövidtávon mindenképpen gyengültek ezzel, de nem fogják a klubot egy fenntarthatatlan pályára állítani miatta, akire 30 év múlva a legelkötelezettebb rajongóikon kívül a kutya nem fog emlékezni. Ha most elkezdeném kérdezgetni az embereket akár München utcáin, ki volt Rainer Ohlhauser vagy Roland Wohlfarth, alig Lewandowski mögött az örök góllövőlistájukon, azt se tudnák, kik ők. A játékosok jönnek-mennek. Az egyesület örök.

Én még a "kapitalizmus" szóhoz sem ragaszkodok egyáltalán, nem kívánom, hogy a játékosok anyagi juttatásainak a kárára más járjon jól. De azt is be kellene már fejeznünk, hogy lábon lövögetjük magunkat. Amúgy az lenne az A-tervem, hogy igazoljunk egy világklasszis kapust, és ter Stegen legyen a tartalék. Ő meg vagy elfogadná ezt, vagy nem. Nem hiszem, hogy bármi inkorrektség lenne abban, ha utóbbi esetben megköszönnénk neki a rengeteg trófeát, én még búcsúmeccset is adnék neki, ahol minden róla szólna. Nem hiszem, hogy ez lenne inkorrekt, inkább az ellenkezője az önfeladás, a klub érdekeinek semmibevétele.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.06. 20:23:03

gránit írta:
2025.06.06. 19:40:01
Ráadásul ezt minden topcsapat ilyen kapitalista módon űzi.
Nincsenek érinthetetlen játékosok és tartós bérletek, minden teljesítmény alapú.
Kanyar nélkül elengednek CR-t, friss aranylabdás Benzemát, de bajnoki cím ide-oda gondolom Dominik is mehet a Poolból, ha megérkezik Wirtz, Barcola helyére is érkezett Kvara, Lewa kezét is zokszó nélkül elengedte a Bayern, csak mi tördeljük a kezünket többnyire, hogy jajj szegény XY, pedig innen akart visszavonulni.

Emiatt sokra tartottam pl Xavit. Nem feltétlen abban az ütemben nyugdíjaztam volna a katalán kommandót, ahogy ő, de volt egy elképzelése és végigvitte.
Flicknek van egy képe a keretről és játékosokról.

Fati nem elég - mehet
Torre nem elég - mehet
és igen úgy tűnik Stegen nem elég, mehet. Az ő felelőssége a sportszakmai értékelés, eddig 97%ban bejött, amit gondolt, bízzunk benne, hogy tudja mit miért akar.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.06. 19:40:01

Chino írta:
2025.06.06. 13:00:33
Pedig sokat számít, hogyan kezeled a játékosokat. Ha egy klub úgy áll hozzájuk, hogy egy beáldozható senkik, ha bármi gondjuk van mehetnek amerre akarnak, nem fognak ide jönni
Dehogynem, és ebben van mit tanulnunk Perezéktől. Ezekben a patinás klubokban hatalmas szó játszani, és nagyon keveseknek adatik meg. Világklasszis játékosból sokkal több van, mint világklasszis csapatból. Mi több nagy játékos közül válogathatunk, mint ahány BL-esélyes csapat közül ők. Felejtsük el, hogy semmi alkupozíciónk nincs. Ebben nagyon sokat tanulhatnánk a Real Madridtól. Felejtsük el, hogy csak mi teszünk nekik szívességet. Nekik sokkal nagyobb megtiszteltetés, ha a Barcelonában játszhatnak. Ilyen erős csapatból kevés van. A jó játékosok könnyebben helyettesíthetők.

Madridban is hoznak rossz döntéseket, de ők tudnak nemet mondani játékosoknak. CR-t is elengedték, amikor azt látták, hogy már többet visz, mint amennyit beletesz. Ők nyerték továbbra is a BL-eket, a Juve, a ManU meg semmit. Azt tudtára kell adni mindenkinek, hogy a nyúl soha nem viheti a puskát, és lám, ez nem gátolta meg a nagy neveket abban, hogy oda igazoljanak, mert ezzel az együttműködő játékosok is egyetértenek.

Arról nem is beszélve, hogy a Barcelonában játszani egy hatalmas megtiszteltetés, egy hatalmas rang, egy hatalmas dolog. Senki nem fog lemondani az álmairól és a trófeák nyeréséről, mert xy béna volt és ki kellett dobnunk, bármilyen eszközzel.

Ebben semmilyen inkorrektség nincs, ha igazak a hírek (persze az újságírók is szeretnek nagyot mondani, hazudni is), hogy nem érzi jól magát, akkor nyissunk neki ajtót, még véletlenül sem szabad azt a látszatot kelteni, hogy a játékosok dirigálnak. Megszabadulnánk egy nem csekély bértől, pénzt is kapnánk érte. Igazoljunk le egy világklasszis kapust, ha meg ez ter Stegennek nem tetszik, mehet, megspórolunk egy csomó pénzt, és hosszabbítsunk Szczesny-vel fele pénzért. Pontosan azért jutott idáig ez a klub anyagilag, mert soha nem tudott machiavellista módon gondolkodni, és sosem a saját érdekeit képviselte. Látnunk kell a saját alkupozíciónkat, a saját erőnket, különben palira vesznek minket, és oda jutunk, ahol most vagyunk.
Chino írta:
Te sem dolgoznál szívesen olyan helyen, ahol a dolgozókat semmibe nézik, zsarolják és ha úgy van kedvük kirúgják ráadásul a jogos, elmaradt fizetésed sem adják meg és még a béred is alacsony. Egy idő után más is elkerüli azt a munkahelyet. .
Ezért nem lehet a kettőt összehasonlítani, almát a körtével. Ezeknek a játékosoknak nem alacsony a fizetésük. Semmi értelme összehasonlítani egy takarítónővel, aki a hajléktalanság küszöbén táncol, vagy azokkal, akiket most rúgtak ki az akkugyárból. Ezek a játékosok nincsenek kiszolgáltatva, ezeknek a játékosoknak annyi pénzük van, hogy néhány év munka után luxuséltet élhetnek életük végéig, a leges legcsekélyebb panaszt sem tudom tőlük elfogadni. Mások ezerszer többet dolgoznak, a bányákban, a kohókban, az építkezéseken stb. Ezeknek a játékosoknak meg a bőrük alatt is pénz van. Nem kell őket sajnálni semennyire. A klubnak a saját érdekeire kell koncentrálnia, és ha úgy látjuk, hogy egy játékos már kevesebbet ad, mint amennyit visz, el lehet tőle köszönni, nem kell száz évre hosszabbítani velük, mint Lenglet-val, csak mert mi milyen jófejek vagyunk. Ezek a játékosok elképesztően gazdag emberek, nem kell nekünk velük jófejeknek lenni, és mivel elképesztően gazdag emberek is akarnak lenni, mindig fognak ide igazolni, ahogy Fergusonhoz meg Perezhez is mentek, pedig a hibáik ellenére ők azért keményebbek voltak a játékosaikkal, mint mi, a Máltai Szeretetszolgálat. Ja bocs, ezt a hasonlatot engedjük el, Peter, a Máltai Szeretetszolgálat a rászorulókon segít, mi meg gazdag embereken.
Chino írta:
De Jongot pedig érdekes, hogy akkor senki sem szidta, mikor szinte az egész fizetését elengedte, majd utána is jóval kevesebbet kért, hogy kisegítse a klubot.
Én igen, én már szidtam akkor is :mrgreen: Számomra még csak nem is a fizetése jelenti a legnagyobb gondot, hanem az, hogy nem elég jó.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.06.05. 18:19:22
Troym írta:
2025.06.05. 17:39:50
Ő is az.
Tudod, ez olyan, hogy ha mikutyánkkölyke lenne, már rég arról szólna minden a házunk táján, hogy ő az új szupertehetség. Abból a szempontból volt most őszintébb ez a szezon, hogy most legalább nem botlottam minden barcás fórumon abba, hogy most éppen melyik mikutyánkkölyke megy majd nagyon fel az A csapatba, ebben a szezonban most a helyükön voltak végre kezelve. Korábban mindig röpködtek a nevek, akikről soha később nem hallottunk többet, nemhogy a Barcában, de más komolyan vehető, kisebb csapatokból sem. Most végre nem csaptuk be magunkat ezzel.

Ter Stegenre térdműtét és hátműtét után már egyáltalán nem kezdőként számítanék, én kezdő kapust igazolnék, és szerintem a vezetőség terve is ez. Ha ter Stegen frusztrált, lelke rajta, ha játszani akar és ott akar lenni a vb-n, lehet menni, máris pakolhat, felszabadulna egy csomó pénz, és szerintem lenne is rá vevő. A vb-vel most nagyon is sakkban tarthatók a játékosok. Ha ott akarnak lenni jövőre, akkor a 2025-2026-os szezonban játszaniuk kell. Ha megmondjuk XY-nak, hogy márpedig egy percet sem fogsz játszani, máris másképp állnának ők is az átigazolásokhoz. Vannak, mindig is voltak a kezünkben ászok, csak sosem mertük őket használni, mert mindig a játékosokat pátyolgattuk, a "senki nem lehet nagyobb a klubnál"-szöveg meg ment mindig a kukába.
Jó ideig nem igazán volt swzó itt senki olyanról aki hatalmas szupertehetség és az A-csapat kezdője lesz. Az a generáció, aki tavaly volt az Atleticben, pedig szerintem nem kapta indokolatlanul. A korábbi években pont az volt a téma, hogy haldoklik a B-csapat, nincsenek tehetségek/nem ad játékosokat aa felnőtteknek. Az előző szezonban, akikről valóban komolyan beszéltek, mint a jövő lehetséges játékosai, mint Fort, Bernal, Fayé, Cubarsi szerintem nagyon jól haladnak, de ide lehetne venni Casadót is, akiről annyira nem szólt a fáma, mert már két éve a fiataloknál játszott. Viszont voltak hangok, hogyamikor felhozta Xavi miért nem adott 2 percnél többet neki. Ahogy arról sem volt szó, hogy majd feljönnek és egyből kezdő helyet kapjanak, mert olyan jók. Még Yamalnál is egy fokozatos beépíteni.

Guiu volt még talán ilyen akiről megoszlottak a vélemények, hogy cserének alkalmas lehetne (az ő távozását személy szerint nem bántam) viszont róla sem tudunk még igazán semmit, a Chelsea alapból az egyik legrosszabb ugródeszka egy 18 éves, minimális profi tapasztalattal rendelkező játékosnak. De vannak még olyanok, mint mondjuk Riad, akinek szép jövőt jósoltak akár itt, akár máshol, az Atleticből egyből a Betis alapembere lett, majd megvették a PL-be.
Azelőtt szerintem Gavin, Nicon, Moribán, Yamalon kívül túl sokan nem voltak hypolva egy szezon után. De van ennek az ellentéte is, akinek semmi előjele nem volt, mint mondjuk Minguezának.
Ferminre sem emlékszem, hogy a múltja miatt bárki a kezdőbe követelte volna, még egy fél szezon után sem, EG-t is húzza le mindenki, hiába saját nevelés, Olmoval sem türelmesebb senki, raknák is ki, mert visszaesett a teljesítménye, ahogy Gavit is a padra, hiába volt már tavaly is egy nagyon jó szezonja.

Ahogy bőven vannak olyanok, sőt jóval többen akikért könyörgünk és vagyonokat adnánk, mint mondjuk Nico, aki a válogatotton kívül józan ésszel nem egy 60 milliós játékos.

gránit írta:
2025.06.05. 18:19:22
Engem pont nem érdekel a játékosok érzékenysége, csak az egyesület a fontos. A játékosok jönnek-mennek, 30 év múlva már a legnagyobbakra sem emlékeznek. Ha egy mostani gyereknek azt mondom, hogy Sztojcskov vagy Laudrup, azt se tudná, miről beszélek. A játékosok jönnek-mennek, nem számítanak, helyettesíthetők. Csak és kizárólag a klub a fontos. Csak az egyesület a fontos, semmi más. Ha ter Stegen játszani akar, lehet menni, nyitjuk is neki az ajtót, mint Frédinek a kardfogú tigris a mesében. Annak kell már véget vetni, hogy a játékosok dirigáljanak a klubnak. Akinek mennie kell, annak mennie kell. De Jongot is simán betámadnám a vb-s ütőkártyával. Akinek mennie kell, annak mennie kell, bármilyen eszköz megengedhető, a játékos nem diktálhat. Ha most ter Stegen azt hiszi, hogy morcosan kiduzzogja magának a kezdő státuszt, akkor most azonnal fel kell világosítani őt arról, hogy itt nem ő dirigál. 20 év múlva néhányan fogunk emlékezni a nevére, senki más, ő nem számít. Csak a Barcelona számít.
Pedig sokat számít, hogyan kezeled a játékosokat. Ha egy klub úgy áll hozzájuk, hogy egy beáldozható senkik, ha bármi gondjuk van mehetnek amerre akarnak, nem fognak ide jönni, aztán tényleg nézheted kikkel van tele a csapat. Te sem dolgoznál szívesen olyan helyen, ahol a dolgozókat semmibe nézik, zsarolják és ha úgy van kedvük kirúgják ráadásul a jogos, elmaradt fizetésed sem adják meg és még a béred is alacsony. Egy idő után más is elkerüli azt a munkahelyet. .
De Jongot pedig érdekes, hogy akkor senki sem szidta, mikor szinte az egész fizetését elengedte, majd utána is jóval kevesebbet kért, hogy kisegítse a klubot.
Forca Barca!!!!
sanika01
Jugador del Barça

2025.06.05. 21:59:06

FcBarcelona1 írta:
2025.06.05. 19:59:55
https://www.capology.com/player/marc-an ... gen-33724/
6 millió, ahol Lenglet 14+ De Jong 18+ az átütemezett bérek miatt.
Szerintem Stegené is közelebb van a 20-hoz, mint az 5-höz
Ezzel az erővel bármelyik játékosé lehet irreálisan nagy, sőt akár kicsi is. Szerintem valós a fizetése. Nekem úgy rémlet, hogy az utolsó szerződés meghosszabbításakor az volt, hogy csökkent a fizetése. Vissza is kerestem, itteni cikk szerint elhalasztott fizetés volt. Innen már tiszta is a kép, hogy miért akarják eladni... Idézet egy 2023-as itteni cikkből: "A szerződésén belül elhalasztotta az első két szezonban neki járó kereset jelentős részét, hogy az utolsó években növelje a bevételeit." Szóval valószinűleg idén növekedne a fizetése, szinte biztosan ez van a háttérben...

De ezt félretéve. Én magam nem értem ezt a nagy elküldési vágyat itt a legtöbbeknél. 33 évesen szerintem egyáltalán nem idős, és bár nem sokat láttunk abból, hogy a sérülés után milyen állapotban van, azért nem gondolom, hogy ha kell is még idő, nem lesz sokkal jobb, mint Szczęsny. Sőt, nem lesz jobb, mint Szczęsny valaha is volt. Szerintem ha érkezne Garcia, egy egészséges versenyhelyzet jót tenne nekik. Egyrészt értem én, hogy jó szezonja volt, de ettől nem lehet bérelt helye senkinek. Közdjön meg érte, s legyen első számú kapus. Ha annyi jó lesz, úgyis eléri, ha nem akkor meg van értelmes tartalék. Én biztosan megtartanám ter Stegent akkor is ha Garcia érkezik. Így pedig Pena és Szczęsny mehetne. És bár nem tudom, mennyire emelkedig ter Stegen fizetése, de ha nem adnak Garcianak eszement fizetést (bár én nála is utoljára br. 6 milliót olvastam) akkor akár ki is jöhetne a két kapus fizetéséből a Garciáé. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Válasz küldése