Dani Olmo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.15. 12:31:53

recrea írta:
2025.05.15. 06:21:06
Mert bennük meg Pedriben van benne a váratlan elöl, erre Olmo az egyik leggyengébb volt az említett 3 meccsen, leszámítva 1-2 védőnket. Abban bízott, hogy ő is húz valamit, mint Yamal.
Ez teljesen világos, értettem is már a legelején..... :D

Nekem csak az nem stimm ezzel, az nem áll össze, hogy ez a szintű általános szurkolói bizalom egyenes arányban leszűkül a tétek emelkedésével. Ami persze teljesen normális, mert mindenki nem lehet zseni, de ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy a többiek (vízhordók) ne lehetnének egy kicsit jobbak.

Na és itt jövök én, hogy akkor miért is ragaszkodik a klub és a szurkolók is foggal körömmel olyan játékosokhoz, akikben ilyen meccseken ennyire nem lehet megbízni, mert már eleve sejteni lehet avagy tudni előre a váratlan elmaradását, sőt mi több, inkább abban van a remény, hogy hozzák a kötelező minimum elvárt szintet és nem hibáznak végzetest, helyrehozhatatlant.

Ugyanis véleményem szerint éppen ezek a " jajj, csak hozzák a kötelezőt" típusú játékosok azok, akiket le lehetne váltani egy fokkal magasabb minőségű tulajdonságokkal rendelkezőkre avagy jobb képességűre és ez emelné meg a csapat versenyképességét, miközben még a váratlan iránti vágyakozás valószínűségét is lehetne ezzel emelni.

Lásd Gavi és de Jong.....senki ne mondja nekem, hogy a kettő helyett nem lenne hasznosabb egy olyan játékos, akit most poénból elnevezek "Kis Rodri"-nak..... :D
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.15. 06:21:06

Peter írta:
2025.05.14. 13:10:06
Stalkyard írta:
2025.05.14. 11:13:56
Hát rendesen rácáfolt erre a szezon legfontosabb meccsein (kupadöntő, két Inter meccs). Nekem is ő volt talán a legnagyobb csalódás, mert benne bíztam Yamal mellett talán a legjobban, hogy jönni fog tőle az extra.
És a többiekben vajon miért nem bíztál ugyanígy?
(ez nem feltétlen neked szánt személyes kérdés, ahogy a hsz-em sem, hanem inkább általános jellegű, amolyan "költői")
Mert bennük meg Pedriben van benne a váratlan elöl, erre Olmo az egyik leggyengébb volt az említett 3 meccsen, leszámítva 1-2 védőnket. Abban bízott, hogy ő is húz valamit, mint Yamal.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.15. 03:07:43

Mindketten helyzetkialakító gépek, ebben európa legjobbjai. Rapha emellett most pont gólvágó is lett persze, de nem hinném, hogy ez volt a lényeg. Ilyenünk nincs inkább, akik megteremtik a szitukat. Gólt tudunk rúgni nélkülük is, vagy hát pont hogy nem, úgy fogalmaznám, hogy a gólt meglövi más is. Yamal az egész keretben egyetlen játékosunk, aki cselekkel bontani tud, márpedig ilyenből minimum egy kell a pályára. Elsősorban jól cselező, ha lehet, emellé gólerős játékost keresünk, de szerintem utóbbi másodlagos. Yamal sem gólvágó, mégis döbbenet meghatározó szerepe van (persze olyan keveset se lőtt, de Flick rendszerében ez soknak semmiképp nem számít).

Nem gólvágót keresünk, hanem "kreálót"

Már ilyet kellett volna eleve hozni Olmo helyett, mert amit Olmo letett az asztalra azon a pár meccsén, azt sokan tudják a keretből. Még olyan játékos is, aki alig kap meccseket, Torre kb semmivel nem volt veszélytelenebb, amikor játszott, csak hát rajta nincs árcédula. Amit pl. Yamal tud, azt konkrétan zéró másik ember tudja a keretben. Nem gyengébben, szinteséssel, az oké lenne, hanem egyszerűen nincs ilyen. Raphinhát stílusban még so-so lehet pótolni, de ő mondjuk szintre van inkább az őt helyettesítő Fermínek, Gavik felett (azért remélem a felsorolt nevekből itt is érezhető, hogy neki sincs cseréje, posztra Fati lenne ez, de benne nem bízunk, ez teljesen tarthatatlan, igazából két szélső cserét kéne venni, hogy két bevethető játékos legyen minen poszton, de szerintem be kell érjük eggyel, aki két posztos). Ezért ha Yamal kiesik, baj van, mert senki nem tudja helyettesíteni. Raphinha kicsit más eset, de akkor is baj van azért. Ezért fogunk szerintem olyan szélsőt venni, aki mindkét oldalon jó, és tud cselezni is. Olmót bármikor gondolkodás nélkül elcserélném bármilyen ilyen minőségibb játékosra, kb Paixaotól kezdődően felfelé. Olmót akapvetően félelemből bárkire elcserélném, túl szűk a keretünk egy ilyen hol volt, hol nem volt elérhetőségű játékoshoz, aki még egészségesen is 1 jó aztán 3 szürke meccset hoz. Ennyit nem ér nekünk a dolog, van ott millió játékosunk, akik ezt tudják, sőt, még jobb is van oda nála, főleg, ha hozunk balra szélsőt. Nem mellesleg a B-ből is oda ácsingóznak a leginkább, Chino tán pontosít, de pl. Guille is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.05.15. 02:54:56

szbsz írta:
2025.05.14. 20:19:11
„Hirtelen nagyon elkezdett függni a játékunk Yamaltól és Raphinhától, talán hasonló profilú játékosokra van szükségünk, hogy több alternatívánk legyen ezeken a posztokon” – mondta a sportigazgató Deco

Gólvágót írtam, nem csatárt, de alapvetően nem is a két szó tűpontos jelentése közötti különbség volt a mondandóm tartalma.... :D

Az én értelmezésem szerint a két sráchoz hasonló profil és ezek a posztok az nem kifejezetten védekezésben karakteres játékos(ok) szükségességére utal még akkor sem, ha elméletben a letámadás a támadókkal kezdődik.
Majd augusztus végére kiderül.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.14. 20:19:11

Peter írta:
A főoldalon is azt olvasni, hogy gólvágót keresünk, miközben a legnagyobb gondot a szintlépéshez a kapott gólok okozták. BL elődöntő két meccsén szerzett 6 gól nem elég a döntőhöz?
(akinek lenne ehhez statja, nagyon kíváncsi lennék, volt vajon már ehhez hasonló? persze nyilván volt, de hogy nem sűrűn, arra a nyakamat teszem)
Nem keresünk csatárt, nem is kell egyelőre Cápeti meg Cápali megoldják ketten. :mrgreen:

Akiket keresünk CB, FullB, Winger: https://x.com/ManagingBarca/status/1922669272733512148

Ez 3 igazolás idén nyárra ha minden jól megy. [-o<
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Peter
Director del Fútbol

Stalkyard írta:
Hát rendesen rácáfolt erre a szezon legfontosabb meccsein (kupadöntő, két Inter meccs). Nekem is ő volt talán a legnagyobb csalódás, mert benne bíztam Yamal mellett talán a legjobban, hogy jönni fog tőle az extra.
És a többiekben vajon miért nem bíztál ugyanígy?
(ez nem feltétlen neked szánt személyes kérdés, ahogy a hsz-em sem, hanem inkább általános jellegű, amolyan "költői")

Megválaszolom a magam módján, mert nem lehet. Ha nem lehet, akkor miért is ragaszkodunk foggal körömmel hozzájuk?
Mert kedvencek? Erről csak egy film címe jut az eszembe....

A főoldalon is azt olvasni, hogy gólvágót keresünk, miközben a legnagyobb gondot a szintlépéshez a kapott gólok okozták. BL elődöntő két meccsén szerzett 6 gól nem elég a döntőhöz?
(akinek lenne ehhez statja, nagyon kíváncsi lennék, volt vajon már ehhez hasonló? persze nyilván volt, de hogy nem sűrűn, arra a nyakamat teszem)
Stalkyard
Director del Fútbol

recrea írta:
2025.05.13. 23:38:50
Én nagyon csípem Olmót, de az elmúlt 3 meccsen kiszerelmesedtem belőle. Ötletem nincs, hogy tud percekre eltűnni egy tkp, ha nálunk van a labda. Benne van a klasszis, szinte két lábas, nem értem, h miért nem vállal többet a támadó harmadban.
Na ez hatalmas +1 (ritka pillanat :D ).

Azt hiszem pont pár hete írtam le, hogy amikor egészséges idén nekem a világ legjobbjai között van a srác. Hát rendesen rácáfolt erre a szezon legfontosabb meccsein (kupadöntő, két Inter meccs). Nekem is ő volt talán a legnagyobb csalódás, mert benne bíztam Yamal mellett talán a legjobban, hogy jönni fog tőle az extra.

De azért én bizakodó vagyok, ahogy mondod, benne van a klasszis, meg is mutatta jópárszor idén is. Kicsit azt nem értem miért lett tele a gatya neki ezeken a meccseken, legalábbis nekem totál az volt az érzésem hogy nulla önbizalma lett hirtelen.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.14. 10:58:14

Ha a Citynek tényleg kell, felőlem mehet egy Haaland <-> Olmo csere! :mrgreen:
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.14. 06:39:46

Az ellenfelek rájöttek, hogy meg lehet törni. Minden meccs elején kap pár nagyon kemény faultot, sárgát persze nem kap az elkövető, mert korán történik és majd mindig hátulról.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.14. 02:37:03

recrea írta:
Én nagyon csípem Olmót, de az elmúlt 3 meccsen kiszerelmesedtem belőle.

Jöhetne belőlük Bellingham…
3 meccs vagy átmeneti visszaesés még nem a világ vége, ez bárkinél bármikor benne van a pakliban.
Olmoban van még hely a saját plafonjáig.(csípem én is, bár szerelem nem lobbant fel bennem.... :D )

Ugyanakkor nekem nagyon úgy tűnik, hogy de Jong és Gavi is elérték már a saját plafonjukat. Évek óta látjuk őket, nekem úgy tűnik fejlődés nélkül. A szikráját sem látom annak, hogy mitől lenne a teljesítményük a következő szezonra (szezonokra?) jobb, mint a jelenlegi teljesítményük, ami egyértelműen a középpálya jövőbeni erősödésének azaz a fejlődésének a gátja.

Szóval én a föld alól is kerítenék helyettük egy olyan karaktert, aki mellett Pedri több tiszta, tehermentesebb, nyugodtabb levegőhöz jutna és ez az "XY" - Pedri - Olmo valóban versenyképes középpályaként muzsikálhatna.
Casadó, Fermín, Bernal trió pedig még egy fejlődőképes "cseresort" is alkotna, akiknek a jövőjében ráadásul még fantázia is lehet.
recrea
Llegenda del Barça

Peter írta:
2025.05.13. 20:34:00
Ugyanakkor én egészen biztosan a de Jong és Gavi duót váltanám egy igazán fajsúlyos középpályásra.... :D
Jöhetne belőlük Bellingham…

Én nagyon csípem Olmót, de az elmúlt 3 meccsen kiszerelmesedtem belőle. Ötletem nincs, hogy tud percekre eltűnni egy tkp, ha nálunk van a labda. Benne van a klasszis, szinte két lábas, nem értem, h miért nem vállal többet a támadó harmadban.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.13. 20:34:00

Nagyon kellett Fermínnel együtt, hogy ez a szezon olyan legyen, ahogyan sikerült, de nyilván létezik az a pénz, amit ha és amennyiben ésszerűen visszaforgatnának a csapat javára, nem lenne hiányérzetem.

Ugyanakkor én egészen biztosan a de Jong és Gavi duót váltanám egy igazán fajsúlyos középpályásra.... :D
bence0330

2025.05.13. 16:27:37

sansz írta:
2025.05.13. 16:21:13
Hmm, hát nem tudom. Amúgy Ferminnél pont a napokban gondolkodtam, hogy neki és Lewának a legcsalókább a statjaik.
Meg amikor GM meccs embere, akkor ott is. Ferminben benne van, hogy minősíthetetlen, láthatatlan, alibi passzok stbstb. Aztán szó szerint a semmiből ad gólt, gólpasszt. Nem tartom jónak az ilyen játékost, töltelék embernek oké, de alap kezdőnek nagyon nem való.

Olmo viszont minden mozdulata meccsfordító, ha elkapja a fonalat. De pl pont talán az Inter ellen nagyon Fermines volt... az élgvilágon nem csinált semmi hasznosat, aztán a semmiből gól, sőt, utána a pálya mindén részén nagyon hatásos volt. 60 perc bénázást kijavít egy-egy gól? Ha BL-t nyerünk ígym akkor igen. Ha nem nyerünk akkor nem elég...
Szerintem mindketten ilyenek, néha elkapják a fonalat, klasszis szinten, de alapvetően azért inkébb "csak" jók. Olmo hetek óta nem mutatott semmit, konkrétan amióta kezdő lett. Nem először.

Amúgy a nagy részével egyetértek, viszont nálam az billenti Fermín felé a mérleg nyelvét, hogy egyrészt nem sérülékeny (szerintem szűk keretben ez perdöntő érv, igazából ennél nem is mennék tovább), de még ha ezt le is veszem, akkor is azt a szürke játékost tartom jobbnak, ha épp gyengébb formában vannak, amelyik hasznosabb, és nálam ez első sorban a labda nélküli játékban nyilvánul meg, amiben Fermín polcokkal jobb átlagban. A Flick féle mentalitás is jobban benne van. Igazából csodálkoztam is, hogy ennyire pocsék Olmo forma mellett nem kezdett egyik meccsen sem az Inter ellen pl, szerintem a 2-3 rossz döntésének egyike volt, amire ráment a párharc.

De ha bármelyikért letesznek 50-60 millió eurót, akkor egyiknek tényleg mennie kell. Tartom, hogy ez a nyári döntés komoly szerepet játszott abban, hogy nem lett több esélyünk megnyerni a BL-t. Túltöltöttük vele a posztot, és még csak nem is villantott akkorát. Egy egész évben bevethető balszélső, és előrébb lettünk volna. De hát ez van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.05.13. 16:22:21

PR42 írta:
2025.05.13. 15:27:41
Mi is vertük volna az Intert ha Dumfries pomt sérült ebben a két hetében az egész évnek.
Az Inter azért rossz példa, mert náluk nagyon frankó elosztásban van mindenhova 2+ ember.
A jhv poszton a csere Darmian a legtöbb helyen kezdő lenne, csak annyi, hogy már 35, de még ott van Pavard is, aki sérült.
De Darmian képes bhv poszton is játszani, ahova van Dimarco és Augusto is, középre is vannak minimum 5en.
Ők szerintem 5-7 olyan játékossal a keretben dolgoznak, akik 2-3 poszton képesek hasonló szinten játszani.

De az alapvetés, hogy kell hátra még ember, írhatjátok Fortot, elfogadnám, csak akkor nem 3 hónap jegelés után kellene pályára lépnie. Ha Flick nem bízik benne, hozzunk mást, túloldalon ellenben Martin szerintem megkapta a szezonját, volt esélye bizonyítani, nagyon csekély részben sikerült, indokolt lenne oda is valaki.
bence0330 írta:
2025.05.13. 15:59:52
Nekem mindegy melyiküket adnánk el, van egy halom pro és kontra érv mindhárom srác esetén, amúgy meg úgyis marad mindhárom, mindenki innen akar visszavonulni.

Továbbra is tartom, hogy 1 nagy eladás kellene, ha "csak" Araujo és Fati távozását tervezgetik, akkor
a. kell khv akkor is, ha Tah nemet mond
b. csak a legújabb FFP kiskapuval nyitott 1 fizetős, 2 ingyenes igazolás jön szóba, csak lassan nem lesz utóbbiból egy sem.
sansz
Entrenador del Barça

2025.05.13. 16:21:13

bence0330 írta:
2025.05.13. 13:30:22
Ez szerintem mindenkinek álom lenne. Remélem csak keménykedünk, és egy normális összegért eladnánk már, mondjuk 40-50. Egyszerűen nem engedhetjük meg őt a keretben, óriási mák lenne egy ekkora flopból kijönni utólag. Mindent elmond a dologról, hogy kb ugyanannyi perc alatt Fermínnel azonosak a támadó statjaik (Olmónak több a gólja, Fermínnek a gólpassza), védekező statokban meg szakadéknyi a különbség,
Hmm, hát nem tudom. Amúgy Ferminnél pont a napokban gondolkodtam, hogy neki és Lewának a legcsalókább a statjaik.
Meg amikor GM meccs embere, akkor ott is. Ferminben benne van, hogy minősíthetetlen, láthatatlan, alibi passzok stbstb. Aztán szó szerint a semmiből ad gólt, gólpasszt. Nem tartom jónak az ilyen játékost, töltelék embernek oké, de alap kezdőnek nagyon nem való.

Olmo viszont minden mozdulata meccsfordító, ha elkapja a fonalat. De pl pont talán az Inter ellen nagyon Fermines volt... az élgvilágon nem csinált semmi hasznosat, aztán a semmiből gól, sőt, utána a pálya mindén részén nagyon hatásos volt. 60 perc bénázást kijavít egy-egy gól? Ha BL-t nyerünk ígym akkor igen. Ha nem nyerünk akkor nem elég...
bence0330

2025.05.13. 15:59:52

Troym írta:
2025.05.13. 15:07:25
Olmo, Gavi és Fermin "túl nagy luxus" egyszerre egy ilyen vékony csapatban akkor, amikor nincs aki akár csak távolról pótolni tudná Pedrit, Koundét, Baldét, Yamalt és vkp poszton mindenki arra az amúgy nagyon tehetséges Bernalra hivatkozik, akinek van 4 felnőtt meccse és 1 éves sérülése, de amúgy oda is egy Frenkie / Casado van.
Kounde és Balde cseréjének hiánya konkrétan egy BL kiesésbe került, Pedri kiesése 2-3 hellyel vetne vissza még a bajnokságban is.

Szóval nekem nem gond sem Olmo, sem Gavi, sem Fermin, de 3 srác ilyen szinten, ennyi fizuért és piaci értéken kb egy posztra elég nagy "pazarlás", amikor a posztok felén nincs csere, néha kezdőember sem, közülük meg legtöbbször kettő ül a cserepadon és perceket jó, ha kap.
És azt se felejtsük el, hogy ha hoznánk egy igazi balszélsőt, legyen most ez Rashford, akkor egyértelműen a brazil lenne az elsőszámú 10-es, ha meg csak egy rotációs szélső jön, akkor is sok percet lesz bent. Szóval igazából 4-en vannak ott. És még Torres, és a tehetséges unokatesók közül az egyik is feljöhetne épp. Ezért volt rossz transzfer eleve. De ha már megtörtént, ennyi ember tök felesleges, és Olmo nem jobb egész szezonra, mint Fermín, aki még a legrosszabb napjain is legalább harcos, hasznos, na ez Olmóról nem mondható el, és szerintem ez egy nagyon fontos tényező. És van annyi jó napja, mint Olmónak amúgy is, plusz nem sérülékeny. Jó Olmo, de semmit nem érezne meg a csapat szerintem a távozásából. Kb annyit, mintha Fermín menne, de Olmónak talán nagyobb a hype-ja és az értéke, bár Fermínért is látok magam előtt 40-50 milliós ajánlatokat, főleg, hogy ő nagyon illene a PL-be. Ha Olmo nem akarna menni, Fermín meg elfogadna egy ilyen ajánlatot (ha lenne), komoly transzfer díjért, akkor persze ő is mehet, de szerintem egy egész szezonra ő nekünk egy hajszállal hasznosabb játékos. Még akkor is, ha Olmo plafonja magasabb, bár ebben sem vagyok 100%-ig biztos.

Egyébként Pep Reijnders után érdeklődik elvileg nagyon, mondjuk hasonló játékosok is, csak a holland sokkal stabilabban nyújt jót. Gondolom attól is sok függ, ha a Milan eladja, Olmo leigazolása talán okafogyottá is válna.
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.13. 15:47:20

Ferminho hatalmas kedvencem de elég inkonzisztens, van, hogy extra klasszis, van, hogy egy egyeneset nem tud belerúgni a labdába! Gavi nem tkp. egyáltalán, diszkomfortosan is érzi ott magát, nekem legalábbis úgy tűnt!

Olmi most jött, a szezon első felében szinte végig sérült volt, amikor játszott viszont top volt. A hajrára kicsit kifúlyt, de ez kb. mindenkire igaz, egy-két kivétellel. Pozitív viszont vele kapcsolatban, hogy az utolsó 2 hónapban nem sérült vissza, lehet Flick ráérzett vele kapcsolatban is valamire, ahogy Pedrinél is...

Jövőre igazából a kp. nálam maradna ugyanez: Pedri - DJ dupla pivot, előttük Olmo tkp. ...
PR42
Jugador del Barça

2025.05.13. 15:27:41

Troym írta:
Kounde és Balde cseréjének hiánya konkrétan egy BL kiesésbe került, Pedri kiesése 2-3 hellyel vetne vissza még a bajnokságban is.
Azzal egyetértek hogy 3 támadó kp luxus.
Fizuban ez nem ügy mert nincs az az igazolás aki a mi kölykeink helyett alacsonyabb fizuért eljönne külsősként, de a 3 az tényleg sok.
Ha Gavi nem tud Pedri helyén játszani akkor ő van bajban mert támadókp-ban Fermin és Olmo polcokkal jobb.
Gavit viszont tuti nem küldjük el, a csapat szíve ő, magas rangú személy.
Nehéz ügy.

A BL kiesést szerintem ebből hagyjuk ki.
Ennyi sérültet egyetlen csapat sem bír ki egyszerre. Nem lehet feltétel az hogy legyen olyan keretünk ami BL-t nyer 4-5 kezdő kiesése mellett. Ilyen nincs.

Madrid is mondhatja hogy azért estek ki a BLből mert Carvajal és Millito kiesett. Pl Vazquezről ezen a pár klasszikón szerintem rúgtunk 3-4 gólt, de lehet csak Raphinha lőtt annyit. Ehhez képest Eric GOAT csere jhv volt és Martin se volt ennyire rossz mint Vazquez.
Arsenalnál Jesus és Havertz esett ki..

Ahol ez megtörténik, ott nincs mese, hátrány van azok ellen akiknek nincsenek sérültjeik (Inter egy Pavarddal).

Szóval igazad van, úgy kell építeni a keretet hogy a legtöbb poszt duplán legyen lefedve, DE az nem lehet feltétel hogy a cserepad is BL győztes szinten legyen. Olyan klub alig volt valaha, nem megvalósítható.

Pl jhv-t nem igazolnék ha marad Fort és EG is, akkor Koundével bőven jók. Esetleg Mingu mint aduász.
Bhv-t igazolnék ha bírja a padot, kicsi a fizu, és nem rosszabb mint Martin. Van ilyen? Talán, nem tudom.

Szóval igazad van, csak ezze a BL-el óvatosan kell fogalmazni. Mi is vertük volna az Intert ha Dumfries pomt sérült ebben a két hetében az egész évnek.
Troym
Director del Fútbol

Olmo, Gavi és Fermin "túl nagy luxus" egyszerre egy ilyen vékony csapatban akkor, amikor nincs aki akár csak távolról pótolni tudná Pedrit, Koundét, Baldét, Yamalt és vkp poszton mindenki arra az amúgy nagyon tehetséges Bernalra hivatkozik, akinek van 4 felnőtt meccse és 1 éves sérülése, de amúgy oda is egy Frenkie / Casado van.

Szóval nekem nem gond sem Olmo, sem Gavi, sem Fermin, de 3 srác ilyen szinten, ennyi fizuért és piaci értéken kb egy posztra elég nagy "pazarlás", amikor a posztok felén nincs csere, néha kezdőember sem, közülük meg legtöbbször kettő ül a cserepadon és perceket jó, ha kap.
PR42
Jugador del Barça

2025.05.13. 14:56:53

Gyorsan átpörgetve a match historyt

Rayo
Espanyol
Dortmund
Celta
Mallorca

Ezeken a meccseken nem nyertünk volna nélküle.

Ezek csak olyan meccsek ahol az ő g/a-ja nélkül más eredmény születik. Vannak meccsek pl a Betis ellen ahol kitömtük őket és két gólpasszt adott, de az ebben nincs benne.

Nélküle nem lettünk volna bajnokok.
https://www.eredmenyek.com/jatekos/olmo-dani/2oVBOlPg/

Gavi két ilyen meccsel rendelkezik, Betis bajnoki 1-1 és Betis szuperkupa

Fermin esetén szintén két ilyen meccs van.
Valledolid
Dortmund

Olmo jó volt idén, bár egészségesebb maradna jövőre
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.05.13. 14:20:32

Azt azért ne felejtsük el, hogy hányszor világklasszis teljesítményt hozott, főleg a szezon elején. A rangadókon szintén ő játszott folyamatosan, nem véletlenül. Azt se felejtsük el, hogy Fermín a szezon első felében szinte semmit nem mutatott. Szerintem mindkettőjükre szükségünk van.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.05.13. 13:53:28

Részemről gondolkodás nélkül deal ez az üzlet. Fermin fele annyiból hozza ezeket a számokat, Olmonak szerintem ez a szint magas, hozzá rettentő sérülékeny is, én nyugodt szívvel engedném útjára, ő és Araujo eladásából szép kis zsugánk lenne erősíteni.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2025.05.13. 13:30:22

Ez szerintem mindenkinek álom lenne. Remélem csak keménykedünk, és egy normális összegért eladnánk már, mondjuk 40-50. Egyszerűen nem engedhetjük meg őt a keretben, óriási mák lenne egy ekkora flopból kijönni utólag. Mindent elmond a dologról, hogy kb ugyanannyi perc alatt Fermínnel azonosak a támadó statjaik (Olmónak több a gólja, Fermínnek a gólpassza), védekező statokban meg szakadéknyi a különbség, és állítom, hogy a 3 kapott góljainkban vastagon benne van az, hogy ő van a pályán (amióta kezdő, azóta kapunk rendre hármakat, nem mondom, hogy miatta, van ezer más ok is, de ő is egy közülük), letámadásban teljes zéró, nemcsak nem elég intenzív, rendre nem tudja, kit támadjon. Emellé kifejezetten veszélyes helyeken képes egy rossz átvételre, vagy labdaeladásra, amiből gólt kapunk, az Inter elleni dupla meccsen szerintem Martinnal majdnem egyenértékű volt, amit csinált, olyan szinten kilógott, de még a Madrid ellen is. Még egészségesen sem hasznosabb, mint az ingyenes saját nevelés a haramdosztályból előrántva. Az a pár meccs, amikor klasszis, nem ér semmit egy szezon során. Részemről ő szigorúan csere, de annak meg drága, legalábbis nekünk.

Nekem abszolút Felix vibe-ja van amúgy, csak ő ingyen volt. Cserének ő is tök jó, meg 1-2 meccsen kezdőként is, aztán beszürkül. Mindkettő felső polc tehetségben, de valahogy túl ritkán látjuk ezt a pályán.

És ki tudja, lesz-e konstansan egészséges egyáltalán. Ha valaki, akkor Flick megoldhatja persze Pedri mintájára, akkor hasznos lehet a csapatnak, de ez rizikó. Én hamarabb vállalnám be Christensennel ezt a rizikót, mint vele.
sansz
Entrenador del Barça

2025.05.13. 13:25:50

soadroli írta:
2025.05.13. 12:36:43
Pep Guardiola dreams of having Dani Olmo at Manchester City. He is not for sale, but things could change if City offer huge money. — @relevo
Érdekes lenne, ha menne. Szerintem hiba volt leigazolni annyi pénzért és a játéka iszonyú ingadozó, ebből Flick se tudta kihozni és mindigis ilyen volt. A legnagyobb szürkeegér meccseken, aztán villant olyat támadásban és védekezésben, hogy el se hiszi az ember... Mindezek mellé azért jönnek-mennek a sérülései, ez sem új.

Én Fermintől szívesebben válnék meg, pláne Gavitól, de ha jól forgatnánk érte a pénzt(ami nálunk kizárt :D ) akkor még Olmo eladással sem feltétlen járnánk rosszul.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.13. 12:36:43

Pep Guardiola dreams of having Dani Olmo at Manchester City. He is not for sale, but things could change if City offer huge money. — @relevo
Kép
Válasz küldése