Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
2025-ben összesen kétszer volt csk, mert ugye DJ alapkezdő lett (1-2-szer biztos felhúzta meccs végén pár percre még). Még azok is februárban voltak, a problémás esetei meg meg inkább a márciusi válogatott szünet után voltak, ott elszállt eléggé a nagy arcoskodás után. Csk szalaggal makulátlan volt a viselkedése végig, és ahogy mondod, minden konfliktusnál elsőként van ott, és teljes nyugalommal választja szét a játékosokat. Ehhez mondjuk nem kell a szalag, de szerintem érezhető a különbség nála felelősségben. Ő vezér akar lenni, a Leedsben is az volt, itt is az. Tartom, hogy ez a fajta mentalitás óriási segítség volt Flick számára, a brazil kis túlzással egy mini-Flick a pályán, a jobbkeze. Ez egy olyan kvalitás, amire nagy szüksége volt a csapatunknak, és nehéz számszerűsíteni, de szerintem sokat adott a csapatnak. Ehhez sem kell csk-szalag, de nem tudom, jobban ki lehet-e érdemelni azt, mint ahogy ő tette.brazilfan írta: ↑2025.05.28. 13:51:13Ilyen összefüggésre nem figyeltem fel, ha volt ilyen, elsikkadtam fölötte.
Igazából csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a helyezéseknek nincs jelentőségük, nem hiszem, hogy Raphinha és Pedri veszekednének a 3-4. helyért.
De első számú csapatkapitánynak lenni tényleg fontos pozíció, és Raphinha minden szempontból alkalmas rá, de szerintem Ter Stegen is az (leszámítva, hogy a kapuból inkább ne rohangáljon ki egy-egy vitás esethez, bár a bírók győzködésének vagy a tiltakozásnak úgysincs jelentősége), nem egy harsány típus, de ő is vezéralkat, és eléggé intelligens is.
A legutolsó meccsen volt egy vita, és Raphinha rögtön odaugrott a két játékos közé védőfalnak, szerintem a szituációk gyors lereagálása és a konfliktusok elfojtása, mielőtt lángra lobbannának, nagyon jellemző rá.
Ilyen összefüggésre nem figyeltem fel, ha volt ilyen, elsikkadtam fölötte.
Viszont ezeken a meccseken nem volt rajta a karszalag. Szerintem ez pont megakadályozná ezt a pár jelenetsort, neki ez egy hatalmas dolog, érzi a felelősségét.
A szezon egy jelentős részében jól állt rajta a karszalag, a játéka és a karaktere is példamutató volt, szociálisan érzékeny, van igazságérzete, és él-hal a csapatért.
Igen, egyértelműen több a lélekjelnléte a kapu előtt, akármi is volt a gond, az elmúlt másfél évben sem a rúgótechnikája volt a probléma, ez tuti. Valami azok közül, amit írtál, bizonyítási vágy, önbizalom. Hát most már nincs neki mit.brazilfan írta: ↑2025.05.12. 10:29:52Én nem tudnám szétszálazni, hogy amikor például gólhelyzetben hibázik, az technikai fogyatékosság, önbizalomhiány, az abból eredő túlzott bizonyítási vágy miatt van-e. Lehet, hogy egy kicsit mindegyik.
A korábbi években többször is megtörtént, hogy ziccerben a kapusba lőtte a labdát, valamiért nem akart vagy nem mert alápöccinteni és átemelni fölötte, vagy fölemelni a felső sarokba, hanem általában laposan lőtte el, makacsul. (Ezeket ősszel sokkal jobban csinálta).
Nem néztem utána, hogy hány százalékban, de mintha az asszisztjait is az egyszerűség jellemezné, számtalan tűpontos beadás (sokkal több, mint amennyit a csatárok értékesíteni tudnak) és lőtt passz, de kevés olyan körömpassz, leheletfinom mozdulat, amilyenekre fölmorajlik a stadion.
Én nem tudnám szétszálazni, hogy amikor például gólhelyzetben hibázik, az technikai fogyatékosság, önbizalomhiány, az abból eredő túlzott bizonyítási vágy miatt van-e. Lehet, hogy egy kicsit mindegyik.bence0330 írta: ↑2025.05.12. 03:34:12Szerintem a futball IQ-ja az egekben van.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos.
Ez a kulcs amit írsz, és az külön mutatja hogy magas a játékintelligenciája, hogy ezeket azért rendre úgy húzza, hogy nagyon veszélyes helyeken/módokon nem veszít labdát. Jönnek azok a killer passzok, néha rosszul, de legritkább esetben indul kontra őróla.bence0330 írta: ↑2025.05.12. 03:34:12Az meg hogy mennyi rossz megoldást választ, vagy épp rosszul kivitelezi... hát Yamal is választ ennyi rosszat, legalább, sőt, pedig ő a természtes oldalán játszhat. Még Messi is, bár ennyit ő nem. De az ilyen típusú játékosok így működnek. Próbálkoznak, sokszor váratlan, meredek, alacsonyabb %-os dolgokkal, ami törvényszerűen sokszor nem jön be. De pont azért hoz ilyen számokat, mert folyamatosan próbálkozik valamivel, sokszor extra dolgokkal, és néhány mindig bejön belőle, néhány meg nem. Ez így van kalkulálva. Yamalnal is, bárkinél, aki agresszívebb támadójátékos. Sokszor kell dönteniük tizedmásodperc alatt, lesz köztük rossz is.
Szerintem a futball IQ-ja az egekben van. Más kérdés, hogy néha ezt felülírja egy vörös köd (azaz a bekokózott rágcsáló, ami amúgy találó, és a mentalitásának a velejárója néha), vannak meccsei (főleg az előző két szezonban volt ez jellemző rá), mikor legördül a függöny nála ziccerekben, vagy 1-1 bizonyos szituban, vagy túlpörög, vagy ilyesmi. De ez szerintem megfér a magas játékintelligencia mellett, még ha nem is szerencsés, nem üti egymást a kettő. Ő ilyen.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál.
Emiatt a kedvencem a csapatból. Pedig tényleg sok szerethető figura van a csapatban.bence0330 írta: ↑2025.05.11. 20:35:51Mindent csinál a pályán, gólt lő, előkészít, néha beszáll a középpályára, nem ritkán utolsó emberként ment egy kontránál (ez döbbenetes arról a posztról) de tényleg, ha kesztyűt adnál neki, még védene is. A becserélt játékosokhoz azonnal kimegy, lepacsizik, feltüzeli őket. Az egész mentalitása szerintem aranyat ér a csapatnak,
Sajnálom, de ettől még ez a véleményem róla. Néha elképesztő, néha nem az, ezen a meccsen volt talán 3 jó megmozdulása, abból 2 gól lett. Lévén a focit gólra játszák, ez jó dolog. De ha megengedtek egy hasonlatot: az Inter gyengébben játszott mind a két meccsen, mégis ők lőttek több gólt. Ők mentek tovább, nem mi. Örülnétek, hogyha a másik oldalán lennénk ezeknek mindig? Rosszabbul játszunk, mégis tovább megyünk?FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.11. 18:59:21Az a frusztáló, hogy ilyenkor is, 2 lőtt gól után is csak a fikázás megy.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Remélem megnyerni az aranylabdát. Megérdemli.
Addig lehet olvasni a Xavis nyilatkozatát.
Az a frusztáló, hogy ilyenkor is, 2 lőtt gól után is csak a fikázás megy.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Suarez nem ugyanez volt? 2 bit, de mégis az uru is meg a brazil is lövi a gólokat, Pedrik, Iniestak, Xavik, Yamalok, Messik meg prezentálják a logikát.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Pont ez volt, amit Balde sérülése pillanatában megjósoltam, hogy Martinnal a támadó játékunk a bal szélén megszűnik létezni, emiatt Rafinha egyedül marad ott a vonal mellett és ez az ő játékát is ki fogja herélni. És ahogy a tv reklámban is mondják: úúúgy is lett... Ráadásul ő Lamine-nal ellentétben nem tükör szélső, tehát bal lábasként van ott bal szélen, így neki nehezebb megverni az emberét, és helyzetet kialakítani. Főleg társ nélkül. Tudják, hogy elég csak rá figyelni. Balde kiesése sajnos sokkal nagyobb terhet rótt a csapatra, mint Koundé sérülése.