Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Ez a kulcs amit írsz, és az külön mutatja hogy magas a játékintelligenciája, hogy ezeket azért rendre úgy húzza, hogy nagyon veszélyes helyeken/módokon nem veszít labdát. Jönnek azok a killer passzok, néha rosszul, de legritkább esetben indul kontra őróla.bence0330 írta: ↑2025.05.12. 03:34:12Az meg hogy mennyi rossz megoldást választ, vagy épp rosszul kivitelezi... hát Yamal is választ ennyi rosszat, legalább, sőt, pedig ő a természtes oldalán játszhat. Még Messi is, bár ennyit ő nem. De az ilyen típusú játékosok így működnek. Próbálkoznak, sokszor váratlan, meredek, alacsonyabb %-os dolgokkal, ami törvényszerűen sokszor nem jön be. De pont azért hoz ilyen számokat, mert folyamatosan próbálkozik valamivel, sokszor extra dolgokkal, és néhány mindig bejön belőle, néhány meg nem. Ez így van kalkulálva. Yamalnal is, bárkinél, aki agresszívebb támadójátékos. Sokszor kell dönteniük tizedmásodperc alatt, lesz köztük rossz is.
Szerintem a futball IQ-ja az egekben van. Más kérdés, hogy néha ezt felülírja egy vörös köd (azaz a bekokózott rágcsáló, ami amúgy találó, és a mentalitásának a velejárója néha), vannak meccsei (főleg az előző két szezonban volt ez jellemző rá), mikor legördül a függöny nála ziccerekben, vagy 1-1 bizonyos szituban, vagy túlpörög, vagy ilyesmi. De ez szerintem megfér a magas játékintelligencia mellett, még ha nem is szerencsés, nem üti egymást a kettő. Ő ilyen.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál.
Emiatt a kedvencem a csapatból. Pedig tényleg sok szerethető figura van a csapatban.bence0330 írta: ↑2025.05.11. 20:35:51Mindent csinál a pályán, gólt lő, előkészít, néha beszáll a középpályára, nem ritkán utolsó emberként ment egy kontránál (ez döbbenetes arról a posztról) de tényleg, ha kesztyűt adnál neki, még védene is. A becserélt játékosokhoz azonnal kimegy, lepacsizik, feltüzeli őket. Az egész mentalitása szerintem aranyat ér a csapatnak,
Sajnálom, de ettől még ez a véleményem róla. Néha elképesztő, néha nem az, ezen a meccsen volt talán 3 jó megmozdulása, abból 2 gól lett. Lévén a focit gólra játszák, ez jó dolog. De ha megengedtek egy hasonlatot: az Inter gyengébben játszott mind a két meccsen, mégis ők lőttek több gólt. Ők mentek tovább, nem mi. Örülnétek, hogyha a másik oldalán lennénk ezeknek mindig? Rosszabbul játszunk, mégis tovább megyünk?FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.11. 18:59:21Az a frusztáló, hogy ilyenkor is, 2 lőtt gól után is csak a fikázás megy.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Remélem megnyerni az aranylabdát. Megérdemli.
Addig lehet olvasni a Xavis nyilatkozatát.
Az a frusztáló, hogy ilyenkor is, 2 lőtt gól után is csak a fikázás megy.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Suarez nem ugyanez volt? 2 bit, de mégis az uru is meg a brazil is lövi a gólokat, Pedrik, Iniestak, Xavik, Yamalok, Messik meg prezentálják a logikát.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 18:34:36Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Pont ez volt, amit Balde sérülése pillanatában megjósoltam, hogy Martinnal a támadó játékunk a bal szélén megszűnik létezni, emiatt Rafinha egyedül marad ott a vonal mellett és ez az ő játékát is ki fogja herélni. És ahogy a tv reklámban is mondják: úúúgy is lett... Ráadásul ő Lamine-nal ellentétben nem tükör szélső, tehát bal lábasként van ott bal szélen, így neki nehezebb megverni az emberét, és helyzetet kialakítani. Főleg társ nélkül. Tudják, hogy elég csak rá figyelni. Balde kiesése sajnos sokkal nagyobb terhet rótt a csapatra, mint Koundé sérülése.
Szerintem az ilyen típusú szabálytalanságok bőven beleférnek, cicaharc, sérülésveszélye zeró. Aspas legközelebb nem vezetgeti a labdát, hátha eszébe jut, h kaphat egyet…bár így tudott fetrengeni, remek döntés született a sárga-sárgával.brazilfan írta: ↑2025.04.20. 14:20:29Valamelyik meccsen, talán a Dortmund ellenin, Flick nem adta oda a kigurult labdát, hanem rámutatott a másik labdára, hogy azt dobják be. Húzta az időt.Saviola írta: ↑2025.04.20. 13:10:513-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Nem volt szép mozdulat, de azért én értem.
Ha meglökték volna érte, fel lennénk háborodva.
Valamelyik meccsen, talán a Dortmund ellenin, Flick nem adta oda a kigurult labdát, hanem rámutatott a másik labdára, hogy azt dobják be. Húzta az időt.Saviola írta: ↑2025.04.20. 13:10:513-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Nem volt szép mozdulat, de azért én értem.
3-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Az első Dortmundit, 8,9. Az és a Leganes elleni meccs volt egymás után top értékeléssel csapaton belül, ami azért nem olyan gyenge dolog. A mostanin csak azért nem volt a leggyengébbek között, mert majdnem mindenki gyenge volt rajta kívül is.Troym írta: ↑2025.04.16. 15:21:42Melyik sofát nézed, ahol ő volt a legjobb?
A sofascore-n
Raphinha 6.6
Szczesny 8.0
Fermin 7.4
Martin 6.8
Frenkie 6.7
Gavi 6.8
Lewa 6.6, ahogy Raphinha. 5en voltak jobbak nála.
Nem rossz, de nem is kiemelkedő, sima közepes teljesítmény.
Vagy a Leganes meccset írod, nem a Dortmundit?
Melyik sofát nézed, ahol ő volt a legjobb?
Ez szerintem már egy ideje gond amúgy, hetek, de tán hónapok óta egész meccsen folyamatosan indul be üresbe, és a tizediknél már kicsit mérgelődve jön vissza, hogy senki nem veszi észre. Ha ez csak tegnap lett volna, azt mondom, oké, Pedri nélkül nehezebb, de amekkora ász lett Pedri a játék rengetek elemében, annyira nem emlékszem hónapok óta indításokra tőle. Nem mintha DJ-éknak tiltva lenne a dolog, de még a védőinknek is vannak olyan képességeik, hogy megtehetnék. De egy ideje teljesen feleslegesen rohangál elöl, senkit nem érdekel, pedig 1-2 gólt még rossz formában is lőne ezekből, max kicsit több próbálkozásból, mint ideális. Lehet tegnap ilyen formában kihagyott volna amúgy is mindent, de kár nem élni a lehetőséggel, hogy van egy jól kiugratható játékosunk.
Én specel őt venném elő a legkevésbé, legalábbis a támadósorból mindenképp. Rengetegszer nagyon jól helyezkedett és csak egy kicsit pontosabb labdára lett volna szükség, mert nagyon jól indult el. Ha egyet-kettőt megkap ezekből vagy GM észreveszi simán hős lehetett volna. A döntései mondjuk sokszor nem jók, tegnap is volt egy helyzet, amikor 16-ról tisztán lőhetett volna, de inkább rögeszmésen passzolni próbált egy másik esetben pedig pont az ellentéte volt, ami miatt ziccert hibázott. De a rossz döntések szinte az egész csapatról elmondhatók.bence0330 írta: ↑2025.04.16. 10:26:43Azért az előző meccs (egyik) hőse volt, és a Dortmund ellen is remekelt, Sofán mindkettőn a legmagasabb pontot kapta a csapatból, jogosan, egymás utáni meccseken. Előtte meg sérülten bénázott 1-2 meccsen. Ennyire nem nagy a gond, tegnap legalább legalább defenzív szinten egy vadállat volt, nála legalább ez a minimum mindig megvan, de amúgy tényleg rettenetes volt, persze nem csak ő, de ő is. De tény, hogy kb csak minden második meccsen jó, ami már szintén gond persze. Tegnap a lefújás után eldőlt, nyújtott, alig tudott felkelni, látszott, hogy vége van. Sajna ő teljesen más szinten megy egy meccsen, mint bárki más talán a világon, és ezt nem lehet bírni. Tegnap emellé még látszott mindenkin, rajta is a megrettenés. Hogy ez a helyszín volt, vagy a "Barcelona ellen úgyis bárki fordít" félelem, azt nem tudom.vinszentvega írta: ↑2025.04.16. 09:08:36Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan...
Mondjuk ha Fermin nem Baggio-za el azt a helyzetet, akkor még mindig azt az átlépős 'passzt' emlegetné mindenki...
Túl vagyunk legalább a legdurvább stadionon.![]()
Nagyon kéne, hogy a kövi két kisebb bajnoki meccset valahogy lezárjuk az első félidőben, és pihenjünk a labdával. A tegnapi tempó nagyon durva volt, és 90 percen keresztül végig rohannia kellett mindenkinek.
Azért az előző meccs (egyik) hőse volt, és a Dortmund ellen is remekelt, Sofán mindkettőn a legmagasabb pontot kapta a csapatból, jogosan, egymás utáni meccseken. Előtte meg sérülten bénázott 1-2 meccsen. Ennyire nem nagy a gond, tegnap legalább legalább defenzív szinten egy vadállat volt, nála legalább ez a minimum mindig megvan, de amúgy tényleg rettenetes volt, persze nem csak ő, de ő is. De tény, hogy kb csak minden második meccsen jó, ami már szintén gond persze. Tegnap a lefújás után eldőlt, nyújtott, alig tudott felkelni, látszott, hogy vége van. Sajna ő teljesen más szinten megy egy meccsen, mint bárki más talán a világon, és ezt nem lehet bírni. Tegnap emellé még látszott mindenkin, rajta is a megrettenés. Hogy ez a helyszín volt, vagy a "Barcelona ellen úgyis bárki fordít" félelem, azt nem tudom.vinszentvega írta: ↑2025.04.16. 09:08:36Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan...
Mondjuk ha Fermin nem Baggio-za el azt a helyzetet, akkor még mindig azt az átlépős 'passzt' emlegetné mindenki...