Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.28. 14:15:30

brazilfan írta:
2025.05.28. 13:51:13
bence0330 írta:
2025.05.28. 09:21:26
Viszont ezeken a meccseken nem volt rajta a karszalag. Szerintem ez pont megakadályozná ezt a pár jelenetsort, neki ez egy hatalmas dolog, érzi a felelősségét.
Ilyen összefüggésre nem figyeltem fel, ha volt ilyen, elsikkadtam fölötte.
Igazából csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a helyezéseknek nincs jelentőségük, nem hiszem, hogy Raphinha és Pedri veszekednének a 3-4. helyért.
De első számú csapatkapitánynak lenni tényleg fontos pozíció, és Raphinha minden szempontból alkalmas rá, de szerintem Ter Stegen is az (leszámítva, hogy a kapuból inkább ne rohangáljon ki egy-egy vitás esethez, bár a bírók győzködésének vagy a tiltakozásnak úgysincs jelentősége), nem egy harsány típus, de ő is vezéralkat, és eléggé intelligens is.
A legutolsó meccsen volt egy vita, és Raphinha rögtön odaugrott a két játékos közé védőfalnak, szerintem a szituációk gyors lereagálása és a konfliktusok elfojtása, mielőtt lángra lobbannának, nagyon jellemző rá.
2025-ben összesen kétszer volt csk, mert ugye DJ alapkezdő lett (1-2-szer biztos felhúzta meccs végén pár percre még). Még azok is februárban voltak, a problémás esetei meg meg inkább a márciusi válogatott szünet után voltak, ott elszállt eléggé a nagy arcoskodás után. Csk szalaggal makulátlan volt a viselkedése végig, és ahogy mondod, minden konfliktusnál elsőként van ott, és teljes nyugalommal választja szét a játékosokat. Ehhez mondjuk nem kell a szalag, de szerintem érezhető a különbség nála felelősségben. Ő vezér akar lenni, a Leedsben is az volt, itt is az. Tartom, hogy ez a fajta mentalitás óriási segítség volt Flick számára, a brazil kis túlzással egy mini-Flick a pályán, a jobbkeze. Ez egy olyan kvalitás, amire nagy szüksége volt a csapatunknak, és nehéz számszerűsíteni, de szerintem sokat adott a csapatnak. Ehhez sem kell csk-szalag, de nem tudom, jobban ki lehet-e érdemelni azt, mint ahogy ő tette.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.28. 13:51:13

bence0330 írta:
brazilfan írta:
2025.05.28. 07:57:17
De voltak olyan meccsek is, amelyeken elborult.
Viszont ezeken a meccseken nem volt rajta a karszalag. Szerintem ez pont megakadályozná ezt a pár jelenetsort, neki ez egy hatalmas dolog, érzi a felelősségét.
Ilyen összefüggésre nem figyeltem fel, ha volt ilyen, elsikkadtam fölötte.
Igazából csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a helyezéseknek nincs jelentőségük, nem hiszem, hogy Raphinha és Pedri veszekednének a 3-4. helyért.
De első számú csapatkapitánynak lenni tényleg fontos pozíció, és Raphinha minden szempontból alkalmas rá, de szerintem Ter Stegen is az (leszámítva, hogy a kapuból inkább ne rohangáljon ki egy-egy vitás esethez, bár a bírók győzködésének vagy a tiltakozásnak úgysincs jelentősége), nem egy harsány típus, de ő is vezéralkat, és eléggé intelligens is.
A legutolsó meccsen volt egy vita, és Raphinha rögtön odaugrott a két játékos közé védőfalnak, szerintem a szituációk gyors lereagálása és a konfliktusok elfojtása, mielőtt lángra lobbannának, nagyon jellemző rá.
bence0330

brazilfan írta:

Szerintem sincs amúgy bírói szemszögből sok jelentősége (ha ez lenne a legfontosabb, akkor bár a brazil is mindig korrekt volt velük, de akkor már Pedrinek adnám, na ő soha az életben nem fog 5 igazságtalan ítélet után sem csinálni semmi rosszat, elképesztő higgadt), nálam ez inkább érdem, illetve ilyen mentális vezér téma. Persze valóban nem olyan fontos, de szerintem ő minden szempontból első számú csk alapanyag, meglepődnék, ha nem lenne elsőszámű a mezőnyjátékosok között.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

Chino írta:
2025.05.27. 13:29:02
Én a szezon vége felé/után azon gondolkodtam, hogy bőven előrébb lehetne léptetni a csapatkapitányi tisztség szempontjából.
A szezon egy jelentős részében jól állt rajta a karszalag, a játéka és a karaktere is példamutató volt, szociálisan érzékeny, van igazságérzete, és él-hal a csapatért.

Mindettől függetlenül, én nem hiszem, hogy jelentősége lenne annak, hogy ki a 2. és ki a 3. csk, valamelyik legutóbbi meccsen például Pedri volt az. Azt meg pláne nem hiszem, hogy a mostani Barcelona öltözőjében feszültség lenne ebből.
Egy ideig Busquets volt a csk, de ebből én csak annyit láttam, hogy kezdéskor ő választ térfelet, utána egész meccsen ő volt a legszótlanabb.

És az új szabály bevezetése óta szerintem az is kiderült, hogy a csk-k igazságérzetével ugyanúgy nem foglalkoznak a bírók, mint a karszalag nélküli játékosokéval. Még egyetlen ítéletet sem változtattak meg azért, mert a csk elmondja az észrevételeit. Letojják.
bence0330

2025.05.27. 20:04:49

Szerintem nem is várja el senki, hogy még szintet lépjen, innen már nehezen van hová, az ő képességeivel meg pláne. Legyen max 10% visszaesés jövőre, és az még mindig klasszis szint. Lehet nem lesz 60 gólpontja, remélem azért, mert hozunk egy kezdő balszélsőt, és ennek folyamodványaként nem lesz ilyen non-stop játszatott játékos, ráadásul főleg 10-esként valamennyi visszaesés eleve elvárható a statokban. De 40-50 szerintem mindenképp sanszos, ha nem lesz sérülés. Talán annyiban lehet javulást várni, hogy bal szélről lényegesen kevesebb a ráhatása a meccsekre, középről alighanem több lesz, több finom körömpassz, kényszerítő, stb, meg átlövésgól. Összességében mindenképp elérte a maximumát, de kétlem, hogy ezzel nagy gond lenne. Mindenképp lehetne első számú kapitány, nagyon jól állt neki, szerintem karszalag nélkül is főleg ő volt az. Meglepődnék, ha nem szavaznák meg, szerintem mentálisan abszolút ő húzta a csapatot, ő vitta a pályára leginkább a Flick mentalitást, ő a legéhesebb, ő dolgozik a legtöbbet, nem lehet nem beállni mögé. Nálam a sorrend Rapha-Pedri-Inigo-Lewy lenne amúgy. TS-t be lehetne oda illeszteni, de mivel kapus, ha ő is lenne az, úgyis a sorban utána következő lenne a gyakorlatban, szóval alapvetően ő lényegtelen ilyen értelemben.

Ami különösen jó lenne 10-esből, hogy kicsit közelebb játszana Yamalhoz, egyértelműen érezték egymást, szerintem mindketten előnyt kovácsolnának belőle.

Én a jövő szezonbeli szerepét úgy képzelem, hogy x-Rapha-Yamal, előttük meg valaki, és ő tud váltani néha ha a támadás épp megkívánja akkor jobbra és balra is, így X és Yamal is időszakokra beljebb jönnének, ha épp úgy van és így egy nagyon fluid rendszer lehetne belőle. Ha Olmo/Ferran van előttük, akkor velük ez a jelenség még tovább bővülne, ott egy teljesen képlékeny támadónégyesünk lenne, Lewyvel nyilván más lenne a helyzet.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.27. 15:13:40

A személyisége alapján szerintem ez a maximuma, amit idén láttunk.

Megmondom miért:
Úgy tűnik, hogy a végtelenségig spanolja magát bármely irányba.

Idén rögtön szezon elején dobott neki a gép, (meg a támadóknak) ezzel bíztatta önmagát és a csapatot, sarkallva a jobb játékért, ami kb kitartott egész évben egy-egy gyenge őszi és tavaszi hónapon kívül. Mivel 8 hónapig szerintem személyes maximumát nyújtotta, nehéz azt hinni, hogy 29 évesen még ezt is felülmúlja, főleg mivel látható volt az is, hogy ha nem megy a szekér mondjuk meccseken keresztül, akkor izomból frusztrált, reklamál, elkezd egyre szétesettebb lenni, lövések mellé, stb.
Legyen 3 szezonja ezen szint környékén, (akár 10-20%al alacsonyabban) akkor szerintem kimaxolja magát.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.27. 15:04:05

Nem szintet lépett a srác, hanem szinteket ugrott Flick kezei között....nagyon jól járna a csapat, mi szurkolók, ha innen még képes lenne akár araszolva is, de lépegetni tovább....persze, ha maradt benne még képesség, akkor ugorjon amekkorát csak bír..... :D
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.27. 13:29:02

Én a szezon vége felé/után azon gondolkodtam, hogy bőven előrébb lehetne léptetni a csapatkapitányi tisztség szempontjából.
Az egész évet teintve szerintem rajta állt legjobban a karszalag. Ha a professzializmus, mentalitás, tekintély, karakánság (egy picit a teljesítmény is) "átlagát" veszem az egyik, ha nem a legalkalmasabb (a válogatottban is feltűnő volt), talán egyedül MAtS előzi meg, de a bírói önérzetességre hozott szabály miatt a kapus nem annyira szerencsés. (A német szerintem annyira profi, hogy ezt simán elfogadja). Plusz három évvel maga mögött azt sem lehetne mondani, hogy nem kötődik a klubhoz, főleg ennyi fiatal között.

Legalább második/harmadik számúnak nagyon elnézegetném Legalábbis gyakorlatiasság szempontjából mindenképp, cseppet sem elvitatva ezzel sem Araujo sem MAtS (de Jong már kérdéses) alkalmasságát, érdemeit.
Persze tiszteletből elvenni úgysem fogják senkitől és feszültséget is szülhetne az öltözőn belül, csak így a szezont értékelve, visszatekintve nekem elég feltűnő volt.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.20. 19:18:13

Barcelona have reached an agreement with Raphinha over new deal, all done. He will sign until June 2028. @FabrizioRomano
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.20. 15:26:21

https://www.barcablaugranes.com/2025/5/ ... ng-la-liga
Térden ment végig a pályán.
Jövőre jöhet a Camp Nou :)
bence0330

2025.05.16. 00:00:13

Olmo helyzetbehozásán kívül egy horrorshow volt, amit művelt labdás játékban, teljes zéró volt, nem érzett kb semmit, de nem lehet emenni amellett az egy dolog mellett, amiről nem tehet, ugyanúgy, mint már hónapok óta, tolja a beindulásait non-stop, és soha, senki, még véletlenül sem indítja, el sem tudom képzelni, milyen indíttatásból. Casadó kidőlése óta. Mintha tiltva lenne. Szezon első felében kitűnően működött, de látszik, hogy már majd megeszi az ideg a pályán, szerintem lesprintel vagy fél 3-400 métert csak ezekből tök feleslegesen. Senkit nem érdekel.
bence0330

2025.05.12. 11:48:16

brazilfan írta:
2025.05.12. 10:29:52
Én nem tudnám szétszálazni, hogy amikor például gólhelyzetben hibázik, az technikai fogyatékosság, önbizalomhiány, az abból eredő túlzott bizonyítási vágy miatt van-e. Lehet, hogy egy kicsit mindegyik.
A korábbi években többször is megtörtént, hogy ziccerben a kapusba lőtte a labdát, valamiért nem akart vagy nem mert alápöccinteni és átemelni fölötte, vagy fölemelni a felső sarokba, hanem általában laposan lőtte el, makacsul. (Ezeket ősszel sokkal jobban csinálta).
Nem néztem utána, hogy hány százalékban, de mintha az asszisztjait is az egyszerűség jellemezné, számtalan tűpontos beadás (sokkal több, mint amennyit a csatárok értékesíteni tudnak) és lőtt passz, de kevés olyan körömpassz, leheletfinom mozdulat, amilyenekre fölmorajlik a stadion.
Igen, egyértelműen több a lélekjelnléte a kapu előtt, akármi is volt a gond, az elmúlt másfél évben sem a rúgótechnikája volt a probléma, ez tuti. Valami azok közül, amit írtál, bizonyítási vágy, önbizalom. Hát most már nincs neki mit.

Amúgy a futball IQ-hoz még a centermunkáját is hozzáadnám. Mert kifejezetten intelligens centereknek írják le mindig azokat, akik pont mindig oda tudnak keveredni, ahová kell, pontosan tudja, milyen területet kell támadnia, amikor jön Yamal trivelája (még ha nem lőtte most be). Védőként, szélsőként, 10-esként, centerként is szerintem kifejezetten intelligensen dolgozik, úgy, ahogy még külön-külön a posztjaikon szereplő játékosokra is azt írnám, pl. egy Kane-re, Lewyre.

Ő abszolút pragmatikus, a legtöbb asszisztja "egyszerű", nem komplikálja feleslegesen de azért ad bőven gól/kulcspasszt sarokkal, körömpasszal (pár meccse pl. Olmó gólja előtt), adott már gólhoz vezető kulcspasszokat mellel, vállal is. De csak úgy random nem csinál ilyet, csak ha ez a legjobb megoldás, ez áll neki lábra. De ahogy kiugratta az elmúlt meccsein pl, az Inter ellen Yamalt kétszer ziccerben, tegnap Ferránt, stb, kreatívan, tökéletesen, ha ezt Pedri csinálja, akkor jobban megmarad az embereknek. Nem tudom, miért van ez, de a statisztika ott van, top2, a kifáradása előtt nr1 volt a helyzetkialakítási statokban egész Európában, de még a VB-n is ő volt ebben a legjobb pl, meg arányaiban az előző években is top5 volt benne. Sosem értettem, hogy miért beszél a média róla úgy, mintha ő ahhoz értene, hogy fusson lyukra és lőjön gólt, soha senki nem említi meg, hogy szinte minden meccsen ő kreálja a legtöbb helyzetet (Yamal amúgy zárkózik erősen, jövőre lehet már előz is, adja az ég). Ez még csak nem is a legerősebb skillje, csak idén ebben is jó lett.

Visszafogni a mentalitását nem kell szerintem, 1-1 kirohanás évente belefér, ilyen harcmodor mellett még tényleg csoda, hogy csak ennyiről van szó. Ez a velejárója. Viszont én Flick helyében visszafognám a futómennyiségét, mert a szezon végére ez már inkább káros, legalábbis csere nélkül. Ezt nem lehet fizikailag bírni, amit csinál, akármennyire szimpatikus. Ha jön minőségi csere, akkor nyomhatja.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.12. 10:29:52

bence0330 írta:
2025.05.12. 03:34:12
ElBartimaeus írta:
2025.05.11. 18:34:36
Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos.
Szerintem a futball IQ-ja az egekben van.
Én nem tudnám szétszálazni, hogy amikor például gólhelyzetben hibázik, az technikai fogyatékosság, önbizalomhiány, az abból eredő túlzott bizonyítási vágy miatt van-e. Lehet, hogy egy kicsit mindegyik.
A korábbi években többször is megtörtént, hogy ziccerben a kapusba lőtte a labdát, valamiért nem akart vagy nem mert alápöccinteni és átemelni fölötte, vagy fölemelni a felső sarokba, hanem általában laposan lőtte el, makacsul. (Ezeket ősszel sokkal jobban csinálta).
Nem néztem utána, hogy hány százalékban, de mintha az asszisztjait is az egyszerűség jellemezné, számtalan tűpontos beadás (sokkal több, mint amennyit a csatárok értékesíteni tudnak) és lőtt passz, de kevés olyan körömpassz, leheletfinom mozdulat, amilyenekre fölmorajlik a stadion.
De szerintem nem kétbites a játéka. Ha az lenne, akkor nem tudna több poszton is játszani, márpedig tud. Tud labdákat osztogatni, képes meglátni a passzsávokat, le tudja védekezni az ellenfelek sávjait, lát a pályán. Egy kis lehiggadás jót tenne, de szerintem ebben már nem várható változás, így kell elfogadnunk, és drukkoljunk neki, hogy nyáron ki tudja magát pihenni.
gy
Jugador del Barça

2025.05.12. 08:33:50

bence0330 írta:
Az meg hogy mennyi rossz megoldást választ, vagy épp rosszul kivitelezi... hát Yamal is választ ennyi rosszat, legalább, sőt, pedig ő a természtes oldalán játszhat. Még Messi is, bár ennyit ő nem. De az ilyen típusú játékosok így működnek. Próbálkoznak, sokszor váratlan, meredek, alacsonyabb %-os dolgokkal, ami törvényszerűen sokszor nem jön be. De pont azért hoz ilyen számokat, mert folyamatosan próbálkozik valamivel, sokszor extra dolgokkal, és néhány mindig bejön belőle, néhány meg nem. Ez így van kalkulálva. Yamalnal is, bárkinél, aki agresszívebb támadójátékos. Sokszor kell dönteniük tizedmásodperc alatt, lesz köztük rossz is.
Ez a kulcs amit írsz, és az külön mutatja hogy magas a játékintelligenciája, hogy ezeket azért rendre úgy húzza, hogy nagyon veszélyes helyeken/módokon nem veszít labdát. Jönnek azok a killer passzok, néha rosszul, de legritkább esetben indul kontra őróla.

A munkamorálja meg, állítom az egész csapatra pozitív hatással van, nem lehet nem 100% pörögni, ha ilyen valaki játszik, hajt melletted. Nem véletlen lett csk sem.

Tényleg közhelyes egy támadót a védőmunkája miatt (is) dicsérni, de azért nála nem lehet elmenni amellett sem milyen elánnal és mennyiségben fut vissza. Ebben pl Yamal is kiemelkedő, állítom hat rá az, hogy ezt a példát látja. Tegyük oda mondjuk Vini, Leao példát mint támadásban extra szélsőket, hát ég és föld. És gólpontokban is, idén, hogy már bíznak benne hozzá ugyanazt vagy jobb szintet. 3 poszton is kezdő lehetne ha nem az van hogy van oda egy világklasszisunk, ő meg jó máshol is... Számomra 10esben is jobb mint pl Olmo, hiába nem tud úgy 1-1ezni minden másban egál vagy jobb... Csak egyszerűen jobb Olmo középre és Raphi balra, mint bármi más kombináció... És az sem a posztja alapvetően :wink:
bence0330

ElBartimaeus írta:
Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál.
Szerintem a futball IQ-ja az egekben van. Más kérdés, hogy néha ezt felülírja egy vörös köd (azaz a bekokózott rágcsáló, ami amúgy találó, és a mentalitásának a velejárója néha), vannak meccsei (főleg az előző két szezonban volt ez jellemző rá), mikor legördül a függöny nála ziccerekben, vagy 1-1 bizonyos szituban, vagy túlpörög, vagy ilyesmi. De ez szerintem megfér a magas játékintelligencia mellett, még ha nem is szerencsés, nem üti egymást a kettő. Ő ilyen.

De ahogy lát és ahogy "viselkedik" futball értelemben a pályán, az nagyon magas futball intelligenciára vall. Pár példa, ahol eléggé gondolkodni kell: Nézd meg, hogy kerüli ki a lescsapdákat. Iszonyú okosan, gyakorlatilag nem lehet lesre állítani. Amikor hátramegy a védősorba kontráknál (nem ritka), mindig 100%-ban figyel, hogy együtt mozogjon Inigóákkal, és még soha nem lógott be emlékezetem szerint, pedig rettentő sokszor van ott támadóhoz képes, konkrétan a belső védőkkel egy sorban akár, lásd Leganes mentése, ahol szintén ott volt a védősorban, valaki más lógott be, ő végig figyelt mindenre, vissza is lépett olyan ütemben, mint a legrutinosabb belső védők, és aztán jött a heroikus szerelése, mert azonnal levágta, hogy valaki belógott, és sprintelni kell. És ez még nem is a posztja, csak itt is tud IQ-ból dolgozni. Nézd meg, hogy helyezkedik, mindenkit konstansan figyelembe vesz, tolódásokat, szélsőbekket, annak a minőségét, mikor kell belépnie a kp-ra, mikor nem, rendszeresen jó ütemben csinálja ezt, hogy zárja le a területeket letámadáskor, ritkán csinál veszélyes hülyeséget, ritkán játszik meg meredek passzt, mikor úgy érzi, veszély lehetne belőle, olyankor inkább választ biztonsági passzt, ezért kb sosincs olyan labdaeladása, amiből gólt kapunk, mint pl. Olmónak, akinél ez elég gyakori. A látása szerintem párját ritkítja. Tényleg van, mikor begőzöl, de simán Yamal látásával vetekszik az övé, hasonló labdákat osztogatnak, és Rapha teszi mindezt úgy, hogy nem áll neki lábra. Jobbról ebben lényegesen jobb. Milyen intelligencia kell már ahhoz, hogy aranylabdás szinten adaptálódj egy másik poszthoz, teljesen máshogy kell érinteni a labdát, ballábasként nem látja maga előtt a pályát, és természetszerűleg több érintés kell neki, hogy jó pozícióba kerüljön egy lövéshez vagy egy passzhoz, és még így is megoldja. Aki egész életében inswinger passzokat szórt, annak teljesen idegen hirtelen outwingereket tökéletesen kalkulálni, és pár %-al vissza is esett ebben onnan, de könyörgöm, ez eleve exra, kevesebbet tud onnan ösztönből játszani sokkal, mindent kalkulálnia kell.

Amúgy annyi tehetséggel, ami neki van (sztárokhoz képest nem sok) nem is lehet ilyen magasságokba érni intelligencia híján. Dembélének megy, mert ösztönös zseni, Yamalnak is menne, ha hülye lenne, de szerencsére ő okos is mellé. Neki ez nem menne.

Néha tényleg olyan szinten hajszolja bele magát szituációkba, hogy felülírja ezt, és tényleg full hülyeséget tud ilyenkor csinálni, annyira gólt akar néha rúgni, hogy az adrenalintól belebikázik néha a labdába, mikor csak be kéne helyezni, de ez idén pl. nagyon ritka. Szerencsére Flick nem érezteti vele, hogy egy kalap ürülék, így nem érzi úgy, hogy görcsösen bizonyítania kell, ennyi változás történt vele a kapu előtt.

Az meg hogy mennyi rossz megoldást választ, vagy épp rosszul kivitelezi... hát Yamal is választ ennyi rosszat, legalább, sőt, pedig ő a természtes oldalán játszhat. Még Messi is, bár ennyit ő nem. De az ilyen típusú játékosok így működnek. Próbálkoznak, sokszor váratlan, meredek, alacsonyabb %-os dolgokkal, ami törvényszerűen sokszor nem jön be. De pont azért hoz ilyen számokat, mert folyamatosan próbálkozik valamivel, sokszor extra dolgokkal, és néhány mindig bejön belőle, néhány meg nem. Ez így van kalkulálva. Yamalnal is, bárkinél, aki agresszívebb támadójátékos. Sokszor kell dönteniük tizedmásodperc alatt, lesz köztük rossz is.

No meg Európa legintenzívebb focistájaként nem csoda, ha néha, főleg a szezon végén fáradtan kicsit több rossz megoldást
választ valaki. Mert természetesen tényleg visszaesett, de még így is brutál mód döntő faktor meccsről meccsre.
gy
Jugador del Barça

2025.05.11. 21:58:45

bence0330 írta:
2025.05.11. 20:35:51
Mindent csinál a pályán, gólt lő, előkészít, néha beszáll a középpályára, nem ritkán utolsó emberként ment egy kontránál (ez döbbenetes arról a posztról) de tényleg, ha kesztyűt adnál neki, még védene is. A becserélt játékosokhoz azonnal kimegy, lepacsizik, feltüzeli őket. Az egész mentalitása szerintem aranyat ér a csapatnak,
Emiatt a kedvencem a csapatból. Pedig tényleg sok szerethető figura van a csapatban.

De ez az odaadás, nagyon kellett a csapatnak és nagyon nagy tisztelet érte.
Khyzz
Barça B

2025.05.11. 21:50:49

Sajnálom, hogy nem jött össze a mester3as ma neki, megvolt a lehetősége rá, de nagyot küzdött ma is és nálam jövőre Ő lenne az első számú csk, abszolút méltóan viselkedik hozzá.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.05.11. 20:52:05

Lábában maradt két gól, cserébe kikapart egyet és eltett még egyet, de meccsek óta szellem sajnos, mindentől függetlenül. Nagyon maga felett teljesített egész szezonban, ez lehet az oka.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2025.05.11. 20:35:51

Lőtt két gólt, kialakított 1-2 ziccert mellette, és közben volt, hogy utolsó emberként fejelte haza a labdát Tek kezébe veszélyes madridi kontránál. Mindeközben gólpontokban közelít a 60-hoz, és minden egyes nagy meccsen hoz belőlük.

Igen, valóban rossz volt nézni, ahogy kihagyott 2-3 nagy helyzetet, sőt, inkább ziccert, ami szerencsére idén csak pár meccsen volt jellemző rá (első ATMA meccs volt ilyen szerintem utoljára), de ilyen még Haalandoknál is van, ő meg azért nem egy vérbeli befejező. De közben meg az egyik lőtt gólja nem volt könnyű ballábasként abból a szögből, a másikat meg kb az elejétől a végéig ő rendezte le, ő szerezte meg a szokásos megalkuvást nem tűrő letámadásával a lasztit, kiosztotta a kucspasszt és ő maga ért oda a befejezéshez. Ez a gól kb tökéletesen leírja, ki ő. Mindent csinál a pályán, gólt lő, előkészít, néha beszáll a középpályára, nem ritkán utolsó emberként ment egy kontránál (ez döbbenetes arról a posztról) de tényleg, ha kesztyűt adnál neki, még védene is. A becserélt játékosokhoz azonnal kimegy, lepacsizik, feltüzeli őket. Az egész mentalitása szerintem aranyat ér a csapatnak, Flick mentalitásának a megtestesítője. Nem hiába nyilatkozta róla az a Flick, aki nagyon szereti elkerülni az egyének dicséretét, hogy soha nem edzett még ilyen játékost, aki ennyire mindent csinál, és ennyire jól.

1-2 hónapja valóban gyengébb mezőnyben, de basszus, még így is futószalagon gyártja a helyzeteket (asszem most már "csak" a 2. helyezett ebben Európában, de az így se akármi), és hozza a gólpontokat. Na ezt kevés játékos tudja megcsinálni, hogy szürkébben, fáradtan is eredményes. Ja, és mindezt a kényelmetlenebbik oldaláról. Azért ne felejtsük el, hogy ő egy ballábas játékos, aki egész életében jobboson focizott, mint minden tükörszélső, onnan kényelmesebb neki osztogatni, részt venni a játékban, ami közepes szinten tud cselezni, abban is, átlövései onnan működnek jobban, stb. Döbbenet, ahogy megtanulta a túloldalon, de ettől még sok esetben lesz neki az érthető okokból kényelmetlen. Mindemellett övé a legtöbb sprint egész Európában. De nem is kevéssel. A letámadásunknak is egy óriási alapköve, minden meccsen nonstop tolja, még a legreménytelenebb helyzetekben is nekimegy egyedül 4 védőnek.

Azt megértem, ha valaki nem csípi a stílusát, darabos, nem az a silky-smooth Yamal-Messi-Neymar-Wirtz style, de szerintem amit ő tesz a csapatért, azért kb csak elismerni lehet akkor is, ha nem szereti valaki. Nekem ezért nagy kedvencem Valverde odaát. Ő se egy Xavi, de döbbenet, amit a pályára tesz minden meccsen. Raphinha meg még tán nála is többet, és mellette hoz 50+ gólpontot.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.05.11. 19:30:28

FcBarcelona1 írta:
2025.05.11. 18:59:21
ElBartimaeus írta:
Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Az a frusztáló, hogy ilyenkor is, 2 lőtt gól után is csak a fikázás megy.
Remélem megnyerni az aranylabdát. Megérdemli.
Addig lehet olvasni a Xavis nyilatkozatát.
Sajnálom, de ettől még ez a véleményem róla. Néha elképesztő, néha nem az, ezen a meccsen volt talán 3 jó megmozdulása, abból 2 gól lett. Lévén a focit gólra játszák, ez jó dolog. De ha megengedtek egy hasonlatot: az Inter gyengébben játszott mind a két meccsen, mégis ők lőttek több gólt. Ők mentek tovább, nem mi. Örülnétek, hogyha a másik oldalán lennénk ezeknek mindig? Rosszabbul játszunk, mégis tovább megyünk?

Mert én ezt érzem Raphánál az elmúlt kb 3 hónapjával. Játékban nagyon szürke, utána összehoz egy-két gólpontot nekünk. Igaz, hogy kihagy/elront mellé kétszer annyi nagy támadást, de összehozza a gólt. Én ennek nem tudok őszintén tapsolni. Ettől még remek játékos, csak nem kedvelem a játékstílusát.

Off: megköszönném, hogyha a mod, aki kitörölte az előző hsz-emet, privátban megírná, hogy milyen fórumszabályzatot sértettem vele. Előre is üldözi hálám a válaszadót ezügyben.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.11. 18:59:21

ElBartimaeus írta:
Élőben is írtam, de elképesztő frusztráló őt nézni, mostanra már hónapok óta. Ma lőtt egy szép gólt, egy másiknál meg szenzációsan szerzett labdát (amit amúgy elbohóckodott volna, hogyha a lábáról lerúgott labda nem Ferranhoz pattan), de ezen kívül folyamat hibázik és rossz döntéseket hoz. Szerintem rájöttem, mi a legnagyobb bajom vele: elképesztően két bites, egyszerű játékos. Nem mondom, hogy buta, mert láttam Dembelét itt kóricálni, rapha hozzá képest agysebész, de az ő fejében sincs több egy mókuskeréken rohanó bekokózott rágcsálónál. Hihetetlen számokat produkál, nem egy rossz játékos, a kontrákat nagyon érzi, területtel nagyon jól dolgozik és néha tud villanni is. Igazából ennél több nem kéne senkitől papíron, mégis annyi mindent elbénázik, tényleg frusztráló.
Az a frusztáló, hogy ilyenkor is, 2 lőtt gól után is csak a fikázás megy.
Remélem megnyerni az aranylabdát. Megérdemli.
Addig lehet olvasni a Xavis nyilatkozatát.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.05.11. 18:57:39

Mintha zsebében érezné az aranylabdat, az húzza vissza. :)
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.11. 18:54:29

ElBartimaeus írta:
Suarez nem ugyanez volt? 2 bit, de mégis az uru is meg a brazil is lövi a gólokat, Pedrik, Iniestak, Xavik, Yamalok, Messik meg prezentálják a logikát.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2025.05.07. 12:17:34

bence0330 írta:
2025.05.07. 11:53:34
El is fogyott kicsit a nagy melóban a szezon végére, meg Baldé kiesése sem előnyös neki, tegnap próbált befelé húzódni többször, csak ugye nem volt ki széthúzza a védelmet, rendre 4-5 emberrel találta magát szemben.
Pont ez volt, amit Balde sérülése pillanatában megjósoltam, hogy Martinnal a támadó játékunk a bal szélén megszűnik létezni, emiatt Rafinha egyedül marad ott a vonal mellett és ez az ő játékát is ki fogja herélni. És ahogy a tv reklámban is mondják: úúúgy is lett... Ráadásul ő Lamine-nal ellentétben nem tükör szélső, tehát bal lábasként van ott bal szélen, így neki nehezebb megverni az emberét, és helyzetet kialakítani. Főleg társ nélkül. Tudják, hogy elég csak rá figyelni. Balde kiesése sajnos sokkal nagyobb terhet rótt a csapatra, mint Koundé sérülése.

Ugyanakkor a focit gólra játszák és ebben többet tett hozzá a két meccsen, mint Lamine. Kitörölhetjük a sok csellel, megvert védővel, kialakított helyzettel, kapufával....
Kép
bence0330

2025.05.07. 11:53:34

Nem volt elég sajnos, amit a párharcon mutatott. Mindkettőn összekapta magát a vége felé, összehozott gólokat, meg kialakított pár ziccert, de a 3,5 órára vetített teljesítménye egyszerűen most nem volt elég jó. Rossz sem volt, de jó sem, most nem tudott húzóember lenni. Tényleg kb Yamal inverze volt, ami érintése volt a kapu környékén, annak nagy volt a hatékonysága, de kevés ilyen volt, sokszor volt bizonytalan, bátortalan mikor necesebb helyzetekben kapta a labdát, és akár még talán rá is vezethette volna, stb. El is fogyott kicsit a nagy melóban a szezon végére, meg Baldé kiesése sem előnyös neki, tegnap próbált befelé húzódni többször, csak ugye nem volt ki széthúzza a védelmet, rendre 4-5 emberrel találta magát szemben.
Válasz küldése