Súlycsoportnyi a különbség, ami statok nélkül is látható volt azok számára, akik nézték a meccseket és látták ezzel együtt a meccsképeket is....

Nagyon klassz és hasznos kigyűjtés, tisztelet és köszönet érte....!
Egyértelmű, pusztán védekezésben jobb, viszont szerintem DJ-al meg jobban tudjuk uralni a középpályát, ami nem kimutathatóan, de a védekezéshez is hozzájárul. A legjobb időszakunkat is DJ-al töltöttük a pályán télen, akkor már Casado el is vesztette a kezdőtagságát. Viszont erősen visszaesett a játéka, ő is elfáradt kicsit szerintem, már csak a rotálás is hiányzik, mert Gaviban nem bízik eléggé Flick azon a poszton. Ketten két posztra meg kicsit kevesek, Pedrin fizikailag látszik a fáradtság, DJ-on nemigen, inkább koncentrációban, visszatéregetnek a lassabb megoldásai.Zozzy 5 írta: ↑2025.05.03. 09:23:03az utolsó pillanatban odaérős szerelései, kvázi tényleges szűrő profilja is nagyon hiányoznak, szerintem az, hogy a védekezésünk most már időnként ilyen paródia jelleget tud ölteni, az nagyrészt köszönhető az ő hiányának is. sőt, az agresszív, olykor akár el is késő és rossz szerelési kísérletté váló, de legalább az ellenfél kontráját megakasztó taktikai faultjai is nagyon kellenének, mert Pedri meg De Jong erre teljesen alkalmatlan. Utóbbi leolvasgatja a játékot, de kontakt labdaszerzésben nagyon elmarad Casadótól.bence0330 írta: ↑2025.05.03. 00:50:18Ő szép csendben azért lényegi hiányzó lett. DJ kb pótolta, de annyira más profil, hogy nagyon jó lett volna ha Pedrivel kiegészülve ők hárman foroghattak volha a kezdőben. Főleg az egyérintéses indításai hiányoznak nekem a kontráknál, nagyon érezte őket. Most már nem hiszem, hogy visszaverekszi magát a kezdőbe, ráadásul lassan pont elkezdenek ritkulni a meccsek is. De jövőre ő-Bernal-DJ-Pedri négyessel remélem megleszünk bőven, plusz ott van még Gavi.
Stat a ligában
...
Azért ez súlyos különbség...
az utolsó pillanatban odaérős szerelései, kvázi tényleges szűrő profilja is nagyon hiányoznak, szerintem az, hogy a védekezésünk most már időnként ilyen paródia jelleget tud ölteni, az nagyrészt köszönhető az ő hiányának is. sőt, az agresszív, olykor akár el is késő és rossz szerelési kísérletté váló, de legalább az ellenfél kontráját megakasztó taktikai faultjai is nagyon kellenének, mert Pedri meg De Jong erre teljesen alkalmatlan. Utóbbi leolvasgatja a játékot, de kontakt labdaszerzésben nagyon elmarad Casadótól.bence0330 írta: ↑2025.05.03. 00:50:18Ő szép csendben azért lényegi hiányzó lett. DJ kb pótolta, de annyira más profil, hogy nagyon jó lett volna ha Pedrivel kiegészülve ők hárman foroghattak volha a kezdőben. Főleg az egyérintéses indításai hiányoznak nekem a kontráknál, nagyon érezte őket. Most már nem hiszem, hogy visszaverekszi magát a kezdőbe, ráadásul lassan pont elkezdenek ritkulni a meccsek is. De jövőre ő-Bernal-DJ-Pedri négyessel remélem megleszünk bőven, plusz ott van még Gavi.
Igen, gyomorproblémája volt, nem érezte jól magát meccs előtt, szerintem biztosan ő kezdett volna. Legalábbis az utóbbi idő tendenciájából és teljesítményéből kiindulva. Ha nem történik valamilyen sérülés nem lesz gond, hogy ki pótolja Casádót, (már így is előtte van a sorban), még azt se lehet mondani, hogy sok meccs van a lábában és pihenőre lesz szüksége. Amióta a bokája helyrejött, magas szinten játszik, a probléma inkább az, hogy igazából ő lett volna alkalmas Casádóval párban "pótolni" Pedrit a rotációban, így viszont necces a dolog.
Én gyomor problémákat olvastam valahol de jong esetében, de nem 100%.
B megoldásnak ott van még EG, meg ha történik valami csoda, még Christensen is feltámadhat. Egyik se valami stabil opció, Frenkie-n a világ szeme, de Ő meg tegnap se tudott valami discomfort miatt játszani...
Az olvastam, hogy a vártnál jobban halad a felépülése és április vége felé akár játékra kész lehet, a Valladolid ellen már kaphat perceket, de a Clasicón mindenképp ott lehet a padon. Ha tényleg így lesz, az hatalmas segítség lenne, bár kezdőként idén még biztosan nem számít rá Flick. Habár ki tudja, a szezon elején egyből ő kapott szinte teljes meccseket, Casádó, EG pedig padozott. Habár akkor nem volt De Jong és Chris, de már az is sokat számítana, ha már idén el tudnánk kezdeni beépíteni.
Akkor neki szezon off, de nem tudom miért nem hozták le akkor mikor elkezdte érezni már a fájdalmat. Vagy tőle vagy a stábtól ez nagyon felelőtlen dolog volt. Ezzel ráadásul Pedri is nehezebb helyzetbe került. Még szerencse, hogy Frenkienek sikerült összekapnia magát. Ő egyelőre nem játszott sokat, ha elkerülik a sérülések a szezon hátralévő részében végig rendelkezésre állhat.ab1daL írta: ↑2025.03.17. 11:04:20Sajnos ő nem úszta meg 2 héttel mint Inigo.. Elméletileg 2 hónapra kidőlt.
Nagy veszteség ez a hajrára sajnos...
Forrás: https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -115376556
Gavi nem ütközik, hanem szabálytalankodik, bárcsak ütközne.
Egyetértek! Ahhoz, hogy idén ennyira jók vagyunk, nagyon kellett a középpálya stabilizálása, és neki kulcsszerepe van ebben.Zozzy 5 írta: ↑2025.02.22. 23:21:10nagyot ment ma is, sztem konkrétan 100% körüli szerelési statja lenne, ha Kounde egyszer nem rúgta volna fel hátulrólnekem jelenleg a kedvencem az egész keretben, a játékintelligenciája szerintem Pedriével vetekszik, csak egy más játékstílussal. mindenhol ott van, időben van ott, a szerelései tiszták, ha nem sikerül, akkor dinamizmusból korrigál. a passzai letisztultak, nem csinál semmi feleslegeset, de ha kell, akkor a bonyolultabb megoldást is kivitelezi. mindezek mellé full csöndben, szerényen nyomja végig, iszonyat szimpi gyerek, jelenleg sztem az egyik legfontosabb játékosunk. remélem, hogy Gavi önmagában a hypeja miatt nem egyenrangú vele a poszton, mert Casadot én sokkal jobbnak látom jelenleg.
Áthozom ide, mert az izom helyett nekünk Casadónk van. Szerintem is jó lenne egy fizikális középpályás (engem rettenetesen elkeserít, hogy a 20 milliókért távozó L1-es vkp-sok garmadájából egyre sem mentünk rá, Fofana folyamatosan MOM a Milanban, Thuram is nagyon jó a Juvéban, lehet sorolni, és nem kerülnek sokba...).andras953 írta: ↑2025.01.06. 21:48:08A Néphadseregben annak idején az alacsony növésűek közül válogatták ki a "harckocsizókat".
A Barca középpályásaira egy egész páncélos hadosztályt lehetne ma építeni, csak a páncélzattal és a tűzerővel akadna (akad) egy kis probléma.
Tudom, hogy a Xavival és Iniestaval felálló középpályánk a csúcsot jelentette , de kiemelkedő működésükhez kellettek még nemcsak a kiváló csatáraink, hanem azok a fizikai képességekben kiemelkedő, magasabb és masszívabb játékosaink is, akiket melléjük raktak a középpályára ( Thuram, Yaya-Touré, Mascherano, Keita, Busquets, Rakitic, Paulinho, Vidal, Kessie)
Mai középpályásaink -- Fermín, Gavi, Pedri, Olmo, Casado, Pablo Torre -- nemcsak technikában, játékmódban, hanem felépítésükben, testi erejükben, és átlagos vagy átlag alatti gyorsaságukban is nagyon hasonlítanak egymáshoz. Fizikai képességeik sajnos legtöbbször nem elegendőek az ellenfelek leütközéséhez, megállításához, lefutásához, labdától való szabályos elválasztásához, fejpárbaj megnyeréséhez. És ez így is fog maradni mindaddig, amíg fizikalisan kifogásolható Olmokat igazolunk, amíg nekünk nem kellenek Bruno Fernandesek, Fodenek, De Bruynek ,Wirtzek, és más, náluk ugyan kevesebbet tudó, de robotolni is hajlandó és arra alkalmas középpályások a csapatba.
Persze, az a lényeg, hogy nagyon gyenge a keret, és jóval erőn felül teljesítettünk eddig. Én nem venném elő sem a játékosokat, sem Flicket. Casado sem tehet róla, hogy ilyenek a képességei, még jól is teljesít ahhoz képest.
Sztem meg a mind a kettő Celtás, de főleg a szélső a labda felé mozog, amúgy ez ösztönös is..FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.24. 11:25:49Akárhányszor is nézem vissza, a szélső egyenesen fut, Borja pedig nézi a labdát, és várja Moribát, aki kapta volna a labdát. Borja több méteres lesen, minek ment volna a labdáért?pep71 írta: ↑2024.11.24. 11:01:33Direkt visszanéztem a meccset, a második sárga lapjánál történő esetnél, miért lett volna ez jó megoldás?
1. Moriba volt az egyedüli aki nem volt leshelyzetben, a másik két Celta játékos mozdult a labda felé, simán benne van, h emiatt lest fújtak volna.
2.Annyi lett volna a dolga, hogy Moriba-val hátrafutva próbálja tartani a lépést, csak olyan lassú(aki nem hiszi nézze vissza a meccset, elképesztő h többször sima sprintelés közben hány métert vernek rá, szinte hihetetlen ezen a szinten)
3. Lehetett volna okosabb faultot is csinál, ha már futni nem tud, nem olyat, ami egyértelműen sárga(nézhetne pár Casemiro összefoglalót)
Casadonak nem az első taktikai szabálytalansága, még csak a meccsen sem.
Szerintem ebben eddig nagyon jó volt.
Persze futhatott volna Moribával, amikor 3-an vezették volna a kapura a labdát, helyzet előnyben.
Persze ettől még a helyén kell kezelni Casadot, minden játékost, és az egész keretet, valamint az ellenfeleket is.
Milyen lehet az okosabb fault utolsó emberként, mert a félpályáig van feltolva a védelem, és mindenki egy vonalban helyezkedett.
Persze belemehetünk, hogy minek van ennyire feltolva, de akkor utána egyesével kellene elemezni az egyéneket, Martin, Inigo, Cubarsi, Kounde, Casado sort, aki a védekezést látja el, és tegnap Kounde volt köztük a leggyengébb.