Szerintem teljesen félreértetted, amit írtam. Egy szóval nem írtam, hogy Koundé kevés. Szerintem top3-4 minimum a posztján. Sőt, a szerintem 3 egyértelműen kiemelkedő játékosunk után nálam ott lenne a 4.-5. helyen az idei legjobbjaink közt, Casado és Inigo körül, az elérhetősége miatt verve Casadót, Inigót meg talán azért, mert ő a végére elfáradt, Koundé elég jól tartotta magát.PR42 írta: ↑2025.06.14. 20:29:18Ezt gyorsan felejtsük el most már szerintem.bence0330 írta: ↑2025.06.14. 19:57:04Ehhez szerintem eleve kéne egy hagyományos jobb bekk. Koundé nagyon jól alkalmazkodott, meg minden, de szerintem ő egy jobbra tolt belső védő továbbra is. Nem tudja megtartani szerintem a szélességet úgy, ahogy kéne. No meg amúgy minél többen ugranak ki Yamalra, annál több belül a hely.
Koundé most már 3 edzőn és 2 csapaton keresztül (Xavi, Flick és Deschamp) játszik 2022 óta szélsővédőt. Xavinál ugyan középen kezdett de gyorsan kiszorult/került szélre.
Idén a szuperkupa döntőn rendkívül fontos gólpassz a 1-3-hoz, és eldöntötte a kupadöntőt...
Most mit akarunk még de komolyan? Mi az elvárt színvonal, ha ez kevés?
Viszont szerintem ahhoz nem elég sem a sebessége, sem a labdás skillje, a passzjátéka hogy Yamal behúzódjon, ő meg klasszikus jobb bekként funkcionáljon. Ehhez egy "echte" jobb bekk kéne szerintem. Mint ahogy a túloldalon Baldé erre tökéletes.
Koundé egy középhátvéd (abból tán kicsit az ügyesebbik fajta) a jobb szélen, sok esetben támadásban háromvédős rendszerré vált felállásban, akinek a klasszisa alapvetően ebből jön. Vannak fellángolásai előrefelé is, mikor tud robbantani, pl. a háromgólpasszos meccse, a kupadöntő, de azért alapvetően ebben ő meccsről meccsre, mezőnyben szerintem nem elég jó (ahhoz, hogy egyedül hagyd Yamal behúzódásával). Nem fog senkit megverni 1v1-ben, nem sűrűn fog elszaladni az alapvonalig és beadni, nem fog úgy általában egyedül sok mindent csinálni, ha levonod az évi 1 varázslatos szólógólját. Ha Yamal marad kint, előrefelé is okés a játéka, mert akkor tudja azt, amit kell, tud kicsiben váltani Yamallal, van segítsége előre meg hátrafelé is, nem kell neki az egészet bejárnia gyorsvonatként. Csak néha fellépni.
Szerintem sincs semmi baj a jelenlegi felállással, én hagynék mindent így, max néha belevariálnék meccsek közben. Ezért is kéne nagyon az a balszélső. Ha Rapha 10-es lesz, máris tudnak forogni pl. Yamallal ízlés szerint. Továbbá asszimetrikusnak sem muszáj akkor már lennünk, sőt, hébe-hóba lehetünk fordítva is azok.
Vissza Koundéra: szerintem ha marad ez az idei felállás (jobboldali szélső onnan indul), akkor Koundé marad szűk elit jobb bekk. Ha nem, akkor kicsit visszaesik.