gránit írta: ↑2025.02.08. 01:40:57
Chino írta: ↑2025.02.08. 00:52:35
De a lényeg inkább az, hogy Ferran és Fati nem egy poszt.
Én Yamalt és Lewandowskit leszámítva nem látok elől kötött posztokat. Teljesen kötetlenül mozognak. Ha a labdaérintéseik pontjait nézzük, egész kavalkád rajzolódik ki. Ezek a posztok, amelyeken Raphinha, Fermín, Ferran, Olmo, Torre játszanak, teljesen kötetlenek. Itt nincs olyan, hogy szélső kell, vagy ilyen kell vagy olyan kell. Támadók kellenek, akik gólt tudnak lőni, és Flick úgy ítéli meg, hogy Fati nem tud annyit adni, mint az említett játékosaink. Én sem látom, miért kellene neki játszania. Akik előtte vannak a sorban, remek teljesítményt nyújtanak, szórják a gólokat, 35 meccsen 109 gól, ez egészen elképesztő, meccsenként több mint 3,0 gólt szerzünk átlagban, nem látom, Fati mi pluszt tudna nyújtani. Amikor játszott, nem láttam tőle semmit. Amikor Torre beállt nagyon kis időre, duplázott, és jelezte, hogy lehet rá számítani. Volt, aki több türelmet kapott? Lehet. De jelenleg semmi okot nem látok arra, miért kellene Fatinak játszania, és miért kellene bárki mást miatta a padra ültetni.
Pedig Lewával középen inkább szélen játszott. Nem jelenti, hogy vonalszélsőként, de nem mozgott szabadon bent, ahogy Raphinha is például rendszeresen a bal oldalon veszi fel a labdákat, főleg amíg Balde fel nem ér. Nincs akkora területe, de a brazil is inkább úgy húzódik be, hogy sokszor magának teremti meg a helyet. Ebben Torres duplanulla. Elég beszédes, hogy Lewy mellett játszva kb. 400 perc alatt egyedül a BVB elleni meccsen tudott gólt lőni.
Nem véletlenül volt tavaly amikor a lengyel szinte az összes meccsen játszott és túlnyomó részben 90 perceket Torresnek 42 meccsen kb. 50 perces átlag játékperccel 11 gólja, azelőtt 45 meccsen 1400 perccel 7 gólja. Egy Felix is hasonlót hozott, viszont játékban összehasonlíthatatlanul jobb volt.
Azt, hogy milyen gólerős lesz pedig edzésen nem tudják lemérni, a pályán pedig összesen kapott 180 percet Fati a meccsek vége felé beállva. Ennyi idő alatt Torres sem volt eredményes kezdőként, nem időhúzó csereként. Fermin is a Valencia elleni meccsig minden volt csak eredményes nem
Nem hiszem, hogy ezzel lenne baj, ráadásul ha ez lenne a döntése alapja, lehetőséget adna neki a pályán, hogy bizonyítson, és Flicknek sem kellett volna annyira Rashford, ha annyira elégedett lett volna a támadósor cseréinek a minőségével.
Ha az edzéseken történtek alapján hozná meg a döntést, akkor a hozzáállása, egészségi állapota vagy hasonló miatt jegelné inkább. Van egy olyan érzésem, hogy ennek az okát pontosan sosem tudjuk meg. Akár az is közrejátszhatott, hogy egy kis nyomásgyakorlás volt a klub részéről, hogy jobb neki ha télen távozik, mert itt nem nagyon fog szerephez jutni. Az edző szerint beszélt Fatival a jövőjéről Végül maradt, viszont sem Flick sem a klub nem fog se..et csinálni a szájából vagy a saját tekintélyét aláásni azzal, hogy ezután mégis játszatja.
Pedig szerintem bőven erősödtünk volna vele.