Ezt nem kevésbé
Raphinha knows things.#BarçaAlavés | #LaLigaHighlights pic.twitter.com/OezWXYuPzo
— FC Barcelona (@FCBarcelona) February 2, 2025
Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"bence0330 írta: ↑2025.01.22. 21:04:23Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
Szted ez érdekli Laporta-t? Magasról lesz.rja, csak eladható legyen Yamal(mmint a szurkolóknak, média felé,marketing), amihez ugye minél többet kell játszani.bence0330 írta: ↑2025.01.11. 13:46:45Én nagyon félek tőle továbbra is, hogy összetörjük a gyereket, és veszélyeztetjük a karrierjét, vagy legalábbis pár évet belőle, mint Pedrinél. Kezd már sérülgetni, utána meg mindig azonnal bedobjuk kezdőként, teljesen érthetetlen, Flick ott folytatja vele, ahol Xavi elkezdte. Egy normális világban most szállna be néha csereként, Messinél is ez volt. Most meg nem lehet lehozni a 80. percekben, és minden meccsen kezdő. Értem, nincs szélsőnk (ezért sajnáltam Felix távozását, őt sokat be lehetne dobni rotációs játékosként, Rapha túloldal, és kész), de ha meg kinyírjuk, akkor pláne nem lesz. Lehetne valami arany középutat is bejárni, félidőket játsszon, 60 perceket, esetleg néha 1-1 teljeset, utána meg cserepad. Nem érdekel, hogy nincs alternatívája, inkább játsszom ott Torres 30-40 perceket, vagy a túloldalon Fati, akármit jelent ez a csapatra nézve. Jobb egy 45-60 perces Yamal a csapatnak is, mint egy lelátón ücsörgő/hulla
Az ő védelmében is mondom, hogy ha egy játékost tudnánk csak szerezni télen, az egy szélső kell, hogy legyen, a Rashford pletyinek örülök pl.
A top Neymart szerintem is elérhetné akár, de tényleg nem látom, mi lesz ennek a vége, ha nem tudunk egy normális keretet felépíteni. Meg persze ezen túl is sok tényezős a dolog, beszedhet egy Fati szerű peches sérülést, vagy elszállhat fejben, vagy mondjuk az is lehet, hogy sosem lesz olyan rettenetesen erős a kapu előtt, 17 évesen ezt nehéz megítélni, lehet belőle Felix is vagy 40 gólos támadó.
Messihez hasonlítani badarság, de azt mondani, h elmarad tőle mint őstehetség, technika ill önzetlenség ez sztem nettó baromság! Ugyanis nyílván Messit tudjuk értékelni, mert láttuk az egész pályafutását, de Yamalt majd csak később lehet teljesen megítélni. Az viszont fix, felsorolt három rá is Validandras953 írta: ↑2024.12.21. 18:13:24Nem az a kérdés, hogy Pepéék-Ramosék aprították, hanem hogy aprították.( egy labdával együtt is villámgyors csatárt egy védő nem engedheti tovább, ha marad ideje rá, akkor felrúgja, ezért is kapott apait-anyait szegény Messi)bence0330 írta: ↑2024.12.17. 18:44:45Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok...
...semiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később...stb
Messi erőnléte 17 éves korától 10 éven át kifogástalan, Yamal gyorsaságban és erőnlétben is sajnos elmarad tőle, őstehetségről, technikáról, önzetlenségről nem is beszélve.
Ezzel együtt jelenleg egyetlen üde (értsd fiatal) színfoltja a Barcának, akiből csatárklasszis lehet.
Yamalnak a nyáron utolsó évébe lép a szerződése, és ugyan nem kétlem, hogy maradni akar, de nem szabad elfelejteni, hogy Mendes az ügynöke. Reméljük tanultunk Messi esetéből, és nem megyünk bele olyan szerződésekbe, amik megint lejtőre taszítják a klubot. Mindenesetre én közel sem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy maradni fog, inkább csak 60 körül mondanám. Bár a választások miatt kényszer helyzetben lesz a vezetőség, de bízom benne, hogy helyén lesz az eszük.sansz írta: ↑2025.01.11. 01:07:41De abban igazat adok, hogy nem jó, ha látványosan van nem eladó játékosunk. Messit el kellett volna adni Valverde elküldése környékén már, 100-200 millióért és lehetne még sorolni. De pont Yamalt badarság lenne eladni, mert most mi lenne, ha fizetne a PSG 150 milliót? Az idei pontjaink nagyrészét Yamalnak köszönhetjük, biztos, hogy mondjuk ha az árából megvettük volna Haalandot, akkor nyerünk ennyi meccset? A pénzügyeinknek rendben kell lennie, de az eredmények fontosabbak, mint a pillanatnyi anyagi haszon. Neymar eladásával se jártunk igazán jól és utólag megy a duma, de annak idején nem feltétlen volt rossz döntés Coutinhot és Dembelét megvenni. Csak jöttek az alkalmatlan edzők és a sérülések.
Ha megváltozik a posztja. Nálunk vonalszélső, ez a számait is alacsonyabban tartja. A spanyol válogatottban közelebb játszott a kapuhoz, így termelte is a gólpasszokat. Az EB-n ő volt a gólpasszkirály. Én megpróbálkoznék azzal is, hogy a szélre egy másik játékost raknék, mivel nálunk a szélső poszt kevésbé lényeges, mint máshol. Ne kallódjon ott. Ehelyett közelebb hoznám a kapuhoz, Raphinha mellé, a "10-es" posztra. Brutális lehetne. Ezért is volt felesleges Olmo leigazolása, mert ott van még Torre, Fermín, akár Pedri, ezen a poszton vagyunk a legerősebbek, miközben máshol meg lyukak vannak. Ha Yamal közelebb játszana a kapuhoz, sok képessége tudna kibontakozni.
Nem az a kérdés, hogy Pepéék-Ramosék aprították, hanem hogy aprították.( egy labdával együtt is villámgyors csatárt egy védő nem engedheti tovább, ha marad ideje rá, akkor felrúgja, ezért is kapott apait-anyait szegény Messi)bence0330 írta: ↑2024.12.17. 18:44:45Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok...
...semiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később...stb
Faragják őt is rendesen, de ez korábban is így volt, nem gondolom hogy durvább lenne a játék, inkább csak kevesebb a lap, ezzel van itt probléma. Betises fickónak az első félidőbe minimum három sárgás megmozdulása volt, egyikre se kapott lapot. Pedig az ilyenkre kellene, nem a reklamálásért.Zoldbela írta: ↑2024.12.19. 18:09:29Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Szerintem meglehetősen sportszerűtlen az "itt nem mész el, inkább agyonrúklak" mentalitás!
Amikor én kezdtem meccseket nézni, akkor még volt olyan szabálytalanság, mint: olló, feltartás, sípszó utáni labda elrúgás, stb.
Ma már a focipálya kezd a mészárszékhez hasonlítani!
Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Lewandowski kétszer annyi idős, ez apa-fiú kapcsolatot feltételez, az életkoruk miatt az apa a domináns, de a fiú a tehetsége és a játékstílusa miatt túlszárnyalhatja. Ronaldinho és Messi, illetve Messi és Neymar kapcsolata az életkoruk miatt is báty-öccs viszony volt, és barátok is voltak, odafigyeltek egymásra.
Messi esetében azért 19-20 éves koráig elvitte a showt Ronaldinho és Eto'o, nem lehet párhuzamba állítani a két játékost. Neymarnál nem nevezném úgy, hogy tanult Messitől, inkább nem volt az az alfahím, aki Párizsba érkezésekor vagy a válogatottban. Itt is benne volt ugyanaz az ego, viselkedés csak a Bolha sokkal inkább a középpontban van.brazilfan írta: ↑2024.12.17. 20:12:21Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
Egy másik különbség, hogy Messi nem szerette a felhajtást, Yamal pedig lubickol benne, szeret bulizni. Ebből még nem következik, hogy nem a futballra koncentrál, a családja is vigyáz rá, csak ő egészen más típus, mint Messi volt.
Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
A kevés pihentetés komolyabban szerintem inkább csak 1-2 játékost érint. Mondjuk a Fort-Koundé rotáció hiánya kicsit zavar, viszont itt inkább a srác kevés játékperce, mintsem Koundé túlterheltsége. Én a franciát fejben éreztem mostanában fáradtnak, sok értelmetlen hibája volt, aztán a BVB ellen a szezonn egyik legjobb meccsét hozta. De Baldét is lehetne Fortra cserélni. Pont ezért érzem az egyik, ha nem a legfontosabb lyuknak a balhátvéd kérdést. Ha Raphinhát ebbren a szerepkörben játszatjuk, márpedig ez meghatározó, elengedhetetlen, hogy egy gyors, felfutó bh legyen. Ellenkező esetben vagy nincs szélesség vagy a brazil kiszorul a jobbszélre ami kb. halál. És nincs most egy Cancelo, aki bármikor minőségben pótolja Baldét.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 16:22:22És akkor jön a domino-effektus. Rapha sem volt szerintem teljesen 100%-os, és amúgy is elég fáradt, őt akkor így semmiképp nem lehet pihentetni. Talán az egyetlen javulás a múltkori eset óta az, hogy van egy jobbacska formában lévő Ferranunk. Legalább szélsőt lehet betenni a helyére, nem valami random középpályást.
Flick eddig legnagyobb hibájának tartom, hogy ebben folytatta az elődje által megkezdett utat.
Nyilván Tebast meg egyre jobban lehet utálni, mert akármilyen rossz a stáb döntése, tényleg nincs keretünk kulcsjátékosok pihentetéséhez. Tavaly is kevés volt, most meg még annyi sincs. Emiatt éljük fel a tehetségeinket idő előtt. Lenne 1-2 szélsőnk a keretben, meg még 1-2 kp, teljesen mások lennének a kilátásaink. Így... kiesik az egyik legjobbunk, és tényleg vége lehet a dalnak.
Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?
Teljesen érthetetlen volt, ami a sérülése után Yamallal műveltünk. Már az előző után is, azonnal 90 perc, most meg simán fennhagyjuk sérülés után. Bravó, akárki is döntött így.