Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2025.01.23. 01:14:31

bence0330 írta:
2025.01.22. 21:04:23
Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"

Yamal kezd rohadt flegma lenni, kezd kevesebbet melózni és kezd lassulni támadásokban is, ami abszolút az első pontból ered. Igenis rohanjon vissza, teperjen és hozzon extrát, amíg fenn van, ha elfárad, jön helyette Torres, de akkor 60 percben legyen világklasszis és ne 90-ben középszer 2 villanással.

Igen, tinédzser, ezért kell a földön tartani és nem hagyni, hogy elszaladjon vele a ló.

(Off, de én is benyaltam egy hasonló elszállást kicsit idősebben, egyetemen; marha nehéz belőle kijönni mentálisan, ha már egyszer kiszálltál a nagyobb hajtásból. Egy ilyen sportban viszont ez tragikus következményekkel járhat.)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.22. 21:04:23

Nem tudom, én azt éreztem rajta, hogy egyelőre a tinédzser agyával nem annyira tud feldolgozni mondjuk egy olyan frusztrációt, ami abból jön, hogy Messi-szerű meccs után lehoz 1-2 ilyet, mikor egy megmozdulása nem jön össze. Ez mindenkinek nehéz, de felnőttként, sok tapasztalattal már jól kezelik. (Ez az élet minden területére vonatkozik nyilván, nem csak a focira.) Ha racionálisan nézem, 17 éves, még jó, hogy nem tud fenntartani egy nagyon magas szintet, és még jó, hogy lesznek ilyen meccsek, de szerintem ő ezt nem tudja még így megélni. Hirtelen csöppent a fociba, túl hamar, és túl jó ehhez. Ja, ez a meccs nem nézett ki jól testbeszédileg meg viselkedésben, de megértem. Hosszútávon nem érzek ebben komoly gondot, ezt is meg kell tanulnia.

Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.22. 14:53:25

Jó lesz, ha kicsit visszahúzzák földközelbe. Féltem, hogy a nagy hype vonatnak lesz hatása, sajnos ez az utóbbi meccseken ki is jött.

Elégedetlenkedik, tárogatja a karját, magyaráz az ellenfélnek. Miközben tegnap volt kb. 1 darab értékelhető megmozdulása.

Nem jó ez az irány... Szerintem.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Messidona10
Entrenador del Barça

2025.01.13. 12:52:31

LG írta:
2025.01.13. 12:14:30
Nem szeretem a hasonlítgatásokat, de a gólja messis volt. Olyan dolgokat művel 17 évesen, amikre csak érett klasszisok képesek. :shock:
"Ez egy az egyben olyan volt, mintha Messi csinálta volna" - mondtam én is tiszteletteljesen :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.13. 12:14:30

Nem szeretem a hasonlítgatásokat, de a gólja messis volt. Olyan dolgokat művel 17 évesen, amikre csak érett klasszisok képesek. :shock:
bence0330

2025.01.12. 22:46:21

Kellett nagyon a mesteri találata, szikra volt a pályán. Utána már ment a henger könnyebben. Raphát is kb feltámasztotta vele halottaiból. Szívatta a népet mellette, és a kontrában is jó érzékkel tette a labdát a brazil elé.

Lehet, hogy most történt meg Szaúd-Arábiában a szintlépés a kapu előtt, a lóvé és a kupa mellett már csak ezért is megérte.

Annak meg külön örülök, hogy cserélve volt, tartsuk meg ezt a jó szokásunkat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
pep71
Entrenador del Barça

2025.01.11. 14:40:57

bence0330 írta:
2025.01.11. 13:46:45
Én nagyon félek tőle továbbra is, hogy összetörjük a gyereket, és veszélyeztetjük a karrierjét, vagy legalábbis pár évet belőle, mint Pedrinél. Kezd már sérülgetni, utána meg mindig azonnal bedobjuk kezdőként, teljesen érthetetlen, Flick ott folytatja vele, ahol Xavi elkezdte. Egy normális világban most szállna be néha csereként, Messinél is ez volt. Most meg nem lehet lehozni a 80. percekben, és minden meccsen kezdő. Értem, nincs szélsőnk (ezért sajnáltam Felix távozását, őt sokat be lehetne dobni rotációs játékosként, Rapha túloldal, és kész), de ha meg kinyírjuk, akkor pláne nem lesz. Lehetne valami arany középutat is bejárni, félidőket játsszon, 60 perceket, esetleg néha 1-1 teljeset, utána meg cserepad. Nem érdekel, hogy nincs alternatívája, inkább játsszom ott Torres 30-40 perceket, vagy a túloldalon Fati, akármit jelent ez a csapatra nézve. Jobb egy 45-60 perces Yamal a csapatnak is, mint egy lelátón ücsörgő/hulla

Az ő védelmében is mondom, hogy ha egy játékost tudnánk csak szerezni télen, az egy szélső kell, hogy legyen, a Rashford pletyinek örülök pl.

A top Neymart szerintem is elérhetné akár, de tényleg nem látom, mi lesz ennek a vége, ha nem tudunk egy normális keretet felépíteni. Meg persze ezen túl is sok tényezős a dolog, beszedhet egy Fati szerű peches sérülést, vagy elszállhat fejben, vagy mondjuk az is lehet, hogy sosem lesz olyan rettenetesen erős a kapu előtt, 17 évesen ezt nehéz megítélni, lehet belőle Felix is vagy 40 gólos támadó.
Szted ez érdekli Laporta-t? Magasról lesz.rja, csak eladható legyen Yamal(mmint a szurkolóknak, média felé,marketing), amihez ugye minél többet kell játszani.
Az sem érdekelte, hogy Gündogan ingyen megy(aki a csapat egyik legjobbja volt) és a helyére nagy pénzért igazolt játékos(ami amúgy nem hiányposzt, sőt) majd nem lesz regisztrálható. Igazi politikus senkiházi, nem is kell mást várni tőle.
bence0330

2025.01.11. 13:46:45

Én nagyon félek tőle továbbra is, hogy összetörjük a gyereket, és veszélyeztetjük a karrierjét, vagy legalábbis pár évet belőle, mint Pedrinél. Kezd már sérülgetni, utána meg mindig azonnal bedobjuk kezdőként, teljesen érthetetlen, Flick ott folytatja vele, ahol Xavi elkezdte. Egy normális világban most szállna be néha csereként, Messinél is ez volt. Most meg nem lehet lehozni a 80. percekben, és minden meccsen kezdő. Értem, nincs szélsőnk (ezért sajnáltam Felix távozását, őt sokat be lehetne dobni rotációs játékosként, Rapha túloldal, és kész), de ha meg kinyírjuk, akkor pláne nem lesz. Lehetne valami arany középutat is bejárni, félidőket játsszon, 60 perceket, esetleg néha 1-1 teljeset, utána meg cserepad. Nem érdekel, hogy nincs alternatívája, inkább játsszom ott Torres 30-40 perceket, vagy a túloldalon Fati, akármit jelent ez a csapatra nézve. Jobb egy 45-60 perces Yamal a csapatnak is, mint egy lelátón ücsörgő/hulla

Az ő védelmében is mondom, hogy ha egy játékost tudnánk csak szerezni télen, az egy szélső kell, hogy legyen, a Rashford pletyinek örülök pl.

A top Neymart szerintem is elérhetné akár, de tényleg nem látom, mi lesz ennek a vége, ha nem tudunk egy normális keretet felépíteni. Meg persze ezen túl is sok tényezős a dolog, beszedhet egy Fati szerű peches sérülést, vagy elszállhat fejben, vagy mondjuk az is lehet, hogy sosem lesz olyan rettenetesen erős a kapu előtt, 17 évesen ezt nehéz megítélni, lehet belőle Felix is vagy 40 gólos támadó.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.11. 13:27:19

Szerintem kezdjük azzal, hogy jó, de nem minden idők legjobb Barca támadójához hasonlítja bárki, már ha van relevanciája hasonlítani.

Nálam most olyan Neymar 2013 szintjén van, azt el tudom képzelni, hogy az ő maximumát MAJD egyszer eléri.
Vagy pl Figo kb 10g,+9a, 7+17 körüli szezonokat hozott, olyan számokat képes lehet hozni már akár rövidebb idő alatt is.

Én azt mondanám az kéne a célja legyen, hogy 5 évig tényleg legyen a csúcson és nyerjen 1 aranylabdát 8-10 év múlva, akkor már lehet mondani, hogy kimaxolta a karrierjét, ki tudja milyen "versenylovakat" nevelnek 10év múlva...
Andrsika
Jugador del Barça

2025.01.11. 11:44:12

andras953 írta:
2024.12.21. 18:13:24
bence0330 írta:
2024.12.17. 18:44:45
Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok...
...semiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később...stb
Nem az a kérdés, hogy Pepéék-Ramosék aprították, hanem hogy aprították.( egy labdával együtt is villámgyors csatárt egy védő nem engedheti tovább, ha marad ideje rá, akkor felrúgja, ezért is kapott apait-anyait szegény Messi)
Messi erőnléte 17 éves korától 10 éven át kifogástalan, Yamal gyorsaságban és erőnlétben is sajnos elmarad tőle, őstehetségről, technikáról, önzetlenségről nem is beszélve.
Ezzel együtt jelenleg egyetlen üde (értsd fiatal) színfoltja a Barcának, akiből csatárklasszis lehet.
Messihez hasonlítani badarság, de azt mondani, h elmarad tőle mint őstehetség, technika ill önzetlenség ez sztem nettó baromság! Ugyanis nyílván Messit tudjuk értékelni, mert láttuk az egész pályafutását, de Yamalt majd csak később lehet teljesen megítélni. Az viszont fix, felsorolt három rá is Valid
superman
Jugador d'estrella

2025.01.11. 07:43:18

Araújo topicból áthozva;
sansz írta:
2025.01.11. 01:07:41
De abban igazat adok, hogy nem jó, ha látványosan van nem eladó játékosunk. Messit el kellett volna adni Valverde elküldése környékén már, 100-200 millióért és lehetne még sorolni. De pont Yamalt badarság lenne eladni, mert most mi lenne, ha fizetne a PSG 150 milliót? Az idei pontjaink nagyrészét Yamalnak köszönhetjük, biztos, hogy mondjuk ha az árából megvettük volna Haalandot, akkor nyerünk ennyi meccset? A pénzügyeinknek rendben kell lennie, de az eredmények fontosabbak, mint a pillanatnyi anyagi haszon. Neymar eladásával se jártunk igazán jól és utólag megy a duma, de annak idején nem feltétlen volt rossz döntés Coutinhot és Dembelét megvenni. Csak jöttek az alkalmatlan edzők és a sérülések.
Yamalnak a nyáron utolsó évébe lép a szerződése, és ugyan nem kétlem, hogy maradni akar, de nem szabad elfelejteni, hogy Mendes az ügynöke. Reméljük tanultunk Messi esetéből, és nem megyünk bele olyan szerződésekbe, amik megint lejtőre taszítják a klubot. Mindenesetre én közel sem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy maradni fog, inkább csak 60 körül mondanám. Bár a választások miatt kényszer helyzetben lesz a vezetőség, de bízom benne, hogy helyén lesz az eszük.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.10. 21:52:29

El Sie7e írta:
2025.01.10. 20:27:36
miben tud még fejlődni?

Kb ez a plafonja vagy van valami amit még senki se lát? Esetleg a játéka is teljesen átalakul?
Ha megváltozik a posztja. Nálunk vonalszélső, ez a számait is alacsonyabban tartja. A spanyol válogatottban közelebb játszott a kapuhoz, így termelte is a gólpasszokat. Az EB-n ő volt a gólpasszkirály. Én megpróbálkoznék azzal is, hogy a szélre egy másik játékost raknék, mivel nálunk a szélső poszt kevésbé lényeges, mint máshol. Ne kallódjon ott. Ehelyett közelebb hoznám a kapuhoz, Raphinha mellé, a "10-es" posztra. Brutális lehetne. Ezért is volt felesleges Olmo leigazolása, mert ott van még Torre, Fermín, akár Pedri, ezen a poszton vagyunk a legerősebbek, miközben máshol meg lyukak vannak. Ha Yamal közelebb játszana a kapuhoz, sok képessége tudna kibontakozni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.12.21. 19:44:29

Ha Messi teljesítményének, számainak negyedét lehozza hosszútávon barcás karrierje alatt, az már egy nagyon szép teljesítmény lesz, toptop teljesítmény.
Felesleges összehasonlítani a majd 20éves időszakot a mostanival, akkor ritkaságszámba ment ha valaki 16-17 évesen berobbant, és meghatározó lett, ma már ez nem az.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
andras953
Jugador del Barça

2024.12.21. 18:13:24

bence0330 írta:
Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok...
...semiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később...stb
Nem az a kérdés, hogy Pepéék-Ramosék aprították, hanem hogy aprították.( egy labdával együtt is villámgyors csatárt egy védő nem engedheti tovább, ha marad ideje rá, akkor felrúgja, ezért is kapott apait-anyait szegény Messi)
Messi erőnléte 17 éves korától 10 éven át kifogástalan, Yamal gyorsaságban és erőnlétben is sajnos elmarad tőle, őstehetségről, technikáról, önzetlenségről nem is beszélve.
Ezzel együtt jelenleg egyetlen üde (értsd fiatal) színfoltja a Barcának, akiből csatárklasszis lehet.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.20. 10:15:06

Zoldbela írta:
2024.12.19. 18:09:29
bence0330 írta:
2024.12.19. 17:47:54
Mondjuk ez a belépő szerintem pont nem volt durva, inkább peches. De általánosságban igen, a LL-ban amit megengednek a védőknek figyelmeztetés nélkül, az szánalmas.
Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Szerintem meglehetősen sportszerűtlen az "itt nem mész el, inkább agyonrúklak" mentalitás!
Amikor én kezdtem meccseket nézni, akkor még volt olyan szabálytalanság, mint: olló, feltartás, sípszó utáni labda elrúgás, stb.
Ma már a focipálya kezd a mészárszékhez hasonlítani!
Faragják őt is rendesen, de ez korábban is így volt, nem gondolom hogy durvább lenne a játék, inkább csak kevesebb a lap, ezzel van itt probléma. Betises fickónak az első félidőbe minimum három sárgás megmozdulása volt, egyikre se kapott lapot. Pedig az ilyenkre kellene, nem a reklamálásért.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.19. 18:09:29

bence0330 írta:
Mondjuk ez a belépő szerintem pont nem volt durva, inkább peches. De általánosságban igen, a LL-ban amit megengednek a védőknek figyelmeztetés nélkül, az szánalmas.
Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Szerintem meglehetősen sportszerűtlen az "itt nem mész el, inkább agyonrúklak" mentalitás!
Amikor én kezdtem meccseket nézni, akkor még volt olyan szabálytalanság, mint: olló, feltartás, sípszó utáni labda elrúgás, stb.
Ma már a focipálya kezd a mészárszékhez hasonlítani!
bence0330

Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.19. 17:31:58

Nem a túljátszatás, hanem az ilyen mentalitású ellenfelek jelentik a problémát: https://www.eurobarca.hu/rovidhir/megsz ... k-okozoja/
Meg a bírók akik asszisztálnak hozzá!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.18. 08:37:26

Chino írta:
2024.12.17. 23:47:37
Yamal pedig mondjuk profizmusból lényegesen többet tanulhat pl. Lewytől, mint az előbbi kettő megfelelő lehetőségek híján.
Legalábbis ha a "tanulást" mentalitás, magatartás szempontjából vizsgáljuk. Neki ez a legfontosabb, mintsem a képességei fokozásai más által.
Lewandowski kétszer annyi idős, ez apa-fiú kapcsolatot feltételez, az életkoruk miatt az apa a domináns, de a fiú a tehetsége és a játékstílusa miatt túlszárnyalhatja. Ronaldinho és Messi, illetve Messi és Neymar kapcsolata az életkoruk miatt is báty-öccs viszony volt, és barátok is voltak, odafigyeltek egymásra.
Nekem a profizmus, a profi mentalitás tanítása kicsit megfoghatatlan, és nem is nézem ki Lewandowski és Yamal viszonyából, a csapaton belüli státuszukból, hogy a mentora lehetne.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.17. 23:47:37

brazilfan írta:
2024.12.17. 20:12:21
andras953 írta:
2024.12.17. 18:32:22
Mig Messinek volt kiktől tanulni a csapatbol, addig Yamal - talán Raphinha kivetelevel - nem tud kitől tanulni a csapatbol, Lewatol, Ferrantol, Baldetol jobb is, ha nem tanul semmit. Eleg szomoru, ha egy 17 eves focistatol varjuk a csapat jo szerepleset
Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
Egy másik különbség, hogy Messi nem szerette a felhajtást, Yamal pedig lubickol benne, szeret bulizni. Ebből még nem következik, hogy nem a futballra koncentrál, a családja is vigyáz rá, csak ő egészen más típus, mint Messi volt.
Messi esetében azért 19-20 éves koráig elvitte a showt Ronaldinho és Eto'o, nem lehet párhuzamba állítani a két játékost. Neymarnál nem nevezném úgy, hogy tanult Messitől, inkább nem volt az az alfahím, aki Párizsba érkezésekor vagy a válogatottban. Itt is benne volt ugyanaz az ego, viselkedés csak a Bolha sokkal inkább a középpontban van.
Yamal pedig mondjuk profizmusból lényegesen többet tanulhat pl. Lewytől, mint az előbbi kettő megfelelő lehetőségek híján.
Legalábbis ha a "tanulást" mentalitás, magatartás szempontjából vizsgáljuk. Neki ez a legfontosabb, mintsem a képességei fokozásai más által.

Attól én is nagyon félek, hogy el fog szállni, azt se felejtsük, hogy Messi idején még nem volt ilyen a közösségi média. A hype inkább amiatt lett, hogy 16 évesen alapemberként EB-győztes lett. Innen indult el a lavina.

Ami a szerepét illeti én igazából a Betis ellen láttam először, hogy ténylegesen a hátára tudja venni a csapatot, valahogy ott tűnt fel, hogy van benne vezetői képesség, aminek nagyon örültem.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.17. 20:12:21

andras953 írta:
Mig Messinek volt kiktől tanulni a csapatbol, addig Yamal - talán Raphinha kivetelevel - nem tud kitől tanulni a csapatbol, Lewatol, Ferrantol, Baldetol jobb is, ha nem tanul semmit. Eleg szomoru, ha egy 17 eves focistatol varjuk a csapat jo szerepleset
Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
Egy másik különbség, hogy Messi nem szerette a felhajtást, Yamal pedig lubickol benne, szeret bulizni. Ebből még nem következik, hogy nem a futballra koncentrál, a családja is vigyáz rá, csak ő egészen más típus, mint Messi volt.
bence0330

Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok.

- Messi 18 évesen kapott először 1-1 kezdést, komolyabb csereszerepeket 2004/5-ben volt 17, 76 perce volt a La Ligában, ezen kívül a B-ben focizott. Nem azért, mert gyengébb volt, hanem mert így a normális, és akkoriban azért volt alternatíva is. Ezért kéne Yamallal is így tenni, de ugye most nincs alternatíva. Ennek megfelelően smemiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később.

- Mihez képest nézzük, mint játékost, vagy a csapatra gyakorolt hatását? Ha mint játékos, szerintem is elmarad Messitől, Neymarhoz tudnám hasonlítani jobban stílusban és szintben is. De ha a csapatra gyakorolt hatása... nézd meg, kik voltak az akkori csapatban, akik stílusban lefedték az ő dolgát. Csak hogy kettőt említsek, Dinho, Giuly. Voltak játékosok. Most rajta kívül 1 szélső van a csapatban, Ferrán, és nyilván Raphinha is lehet az, de ő sosem volt szélső, kb mint di Maria, szélről 10-es, Ferrán is inkább second striker, akármilyen poszton van épp. Senki nincs. Ha ő kiesik, nincs szélsőnk, nincs cselezni képes játékosunk. Meg úgy általában támadónk is alig. Meg maga a keret is gyengébb azért, mint akkor volt. Ennek megfelelően sokkal nagyobb hiány, hatalmas a hatása a játékra.

Az más téma, hogy ettől még szomorú, hogy annyira legatyásodtunk, hogy nincs kivel pótolni, ennyire 1-2-3 emberre kell támaszkodnunk, köztük rá. Az is tény, hogy mostanában kéne elkezdeni becserélgetni, 1-1 kezdéssel, ez lenne a normális. Erre 60 meccses szezont kap a nyakába. Rá és Cubarsira is igaz ez persze, csak a szélső sokkal többet fut és kap az ellentől. Az is szomorú, hogy választani kell egy tehetséges tini túljátszatása, vagy a rosszabb eredmény közül. Kösz, Barto, és Tebas.
andras953
Jugador del Barça

Tulertekeljük Yamalt. Raadasul mar most többet akarunk kivenni belőle, mint amit bele kellene tennie a szakembereknek kepzesben gondozasban egy 17 eves tehetsegbe. Pedig ő korantsem akkora tehetseg, mint annak idejen Messi volt, kar egy lapon emlegetni őket. Messinek kivalo erőnlete volt mar 17 eves koraban, pedig aprítottak szorgalmasan Pepeek, Ramosek, de legtöbbször labdastol sem ertek utol olyan gyors volt, igy felrugni is nehezen lehetett. Yamal nem ilyen. Mig Messinek volt kiktől tanulni a csapatbol, addig Yamal - talán Raphinha kivetelevel - nem tud kitől tanulni a csapatbol, Lewatol, Ferrantol, Baldetol jobb is, ha nem tanul semmit. Eleg szomoru, ha egy 17 eves focistatol varjuk a csapat jo szerepleset
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 17:25:26

bence0330 írta:
2024.12.16. 16:22:22
És akkor jön a domino-effektus. Rapha sem volt szerintem teljesen 100%-os, és amúgy is elég fáradt, őt akkor így semmiképp nem lehet pihentetni. Talán az egyetlen javulás a múltkori eset óta az, hogy van egy jobbacska formában lévő Ferranunk. Legalább szélsőt lehet betenni a helyére, nem valami random középpályást.

Flick eddig legnagyobb hibájának tartom, hogy ebben folytatta az elődje által megkezdett utat.

Nyilván Tebast meg egyre jobban lehet utálni, mert akármilyen rossz a stáb döntése, tényleg nincs keretünk kulcsjátékosok pihentetéséhez. Tavaly is kevés volt, most meg még annyi sincs. Emiatt éljük fel a tehetségeinket idő előtt. Lenne 1-2 szélsőnk a keretben, meg még 1-2 kp, teljesen mások lennének a kilátásaink. Így... kiesik az egyik legjobbunk, és tényleg vége lehet a dalnak.

Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?

Teljesen érthetetlen volt, ami a sérülése után Yamallal műveltünk. Már az előző után is, azonnal 90 perc, most meg simán fennhagyjuk sérülés után. Bravó, akárki is döntött így.
A kevés pihentetés komolyabban szerintem inkább csak 1-2 játékost érint. Mondjuk a Fort-Koundé rotáció hiánya kicsit zavar, viszont itt inkább a srác kevés játékperce, mintsem Koundé túlterheltsége. Én a franciát fejben éreztem mostanában fáradtnak, sok értelmetlen hibája volt, aztán a BVB ellen a szezonn egyik legjobb meccsét hozta. De Baldét is lehetne Fortra cserélni. Pont ezért érzem az egyik, ha nem a legfontosabb lyuknak a balhátvéd kérdést. Ha Raphinhát ebbren a szerepkörben játszatjuk, márpedig ez meghatározó, elengedhetetlen, hogy egy gyors, felfutó bh legyen. Ellenkező esetben vagy nincs szélesség vagy a brazil kiszorul a jobbszélre ami kb. halál. És nincs most egy Cancelo, aki bármikor minőségben pótolja Baldét.

Lewyt szerencsére elkezdte most már lekapdosni, Olmo számára is van pihenő, ami mindenképpen pozitívum, de alapvetően a támadókkal van a gond, ott kellene valamit lépni viszont elég szűkösek a lehetőségek.
Szerintem az utóbbi bajnokikon az lehetett az ok, hogy ezt a szériát meg akarta szakítani és emiatt állított fel Flick erős kezdőt. Mert minőségben sok posztot nem tud rotálni.

Raphinha szerintem annyira nem vészes, ő azért egy jó korban lévő, sok szezont futott játékos, más csapatokban sem pihentetik többet az ilyen kulcsjátékosokat. Egy Vinicius, Saka, Lautaro, Bellingham, Wirtz, Salah stb. is hasonló játékidőt kap (most igyekeztem hasonlóan a támadószekcióból centerek nélkül) pedig többségüknél lenne variáció. A kisebb csapatoknál pláne jellemző.
Szerintem pont emiatt pihenhetne többet Yamal, mint Raphinha. De ez a mostani sérülés ettől teljesen független. Ha mondjuk 2-300 perccel kevesebbje lenne nem sokkal kisebb az esély, hogy egy-egy ilyen belépőbe beleszalad.

A B-ben van két játékos aki alkalmas lehet. Toni Fernandez bár fiatal, 20-30 percekre olykor beállhat, Flicknél rendszeresen ott ült a padon a bajnokságban és a BL-ben egyaránt, illetve nála edzett. Sajnos elég komolyan lesérült, januárra várható a visszatérése.
De ott van Dani Rodriguez, aki szerintem egy az egyben mehetne a jobb oldalra cserének. A stílusa is hasonlít Yamalra, még azok a külsővel becenterezett labdái is megvannak. "Már" 19 éves, szóval nem egy 15-16 éves serdülőből felkerült játékos.
Ő adott lehet. Talán azért nem volt még Flicknél mert nemrég épült fel a sérüléséből és még az Athleticben is csak csereként száll be.
Ez a visszatérését követő gyakorlatilag első meccse, ahol 45 percet kapott (nem egy szezonból összevágott video). Szerintem mindenképp érdemes megnézni, Dani minden tekintetben tehermentesíthetné Yamalt.

https://www.youtube.com/watch?v=v0kSKBe0SVA
Forca Barca!!!!
kmb
Jugador del Barça

2024.12.16. 17:13:45

"Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?"
Dani Rodriguez ideje azt hiszem ebben a pillanatban jött el.Szenzációs kis játékos ördöngős cselezési képességgel,ráadásul iszonyat gyors és fürge mint Messi volt.Hosszú ideig sérült volt kb egy hónapja tért vissza,de zseniális minden meccsen a B ben.Igaz hogy eredeti posztja balszélső,de jobb oldalon is szokott játszani nem is akárhogy.Egyébként ballábas.Már volt róla szó hogy felhívják,de akkor pont jött egy sérülés.Ha most nem lesz felhívva a nagycsapathoz akkor meg is érdemeljük.Ferrannál a jobb lábában is tobb tudás van a kisgyereknek.Mióta visszatért 3 meccse volt,ezeken 3 gól 1 gólpasz,mindössze 104 perc alatt.Nagyjából neki köszönhető hogy a Barca b elindult felfelé.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kmb 2024.12.16. 17:26:59-kor.
Válasz küldése