Dani Olmo
Nincs információm, se mások fejébe sem látok bele. Így csak a saját elképzelésemet írom:
Tavaly nyáron az EB-n az érdklődés középpontjába került Nico Williams. Teljes gőzzel ráhajtott a vezetőség. (A Média szerint)
Mivel nagy szükség volt egy gólerős emberre opcióként képbe került Dani Olmo, akinek figyelemre méltó teljesítménye volt szintén az EBn.
S hogy Nico üzlet bedölt, maradt Olmo, aki állítólag nagyon szeretett volna jönni. Már akkor is ismert volt a sérülékenysége, de nemigen volt más opció. Félix helyére pedig kellett valaki.
Tavaly nyáron az EB-n az érdklődés középpontjába került Nico Williams. Teljes gőzzel ráhajtott a vezetőség. (A Média szerint)
Mivel nagy szükség volt egy gólerős emberre opcióként képbe került Dani Olmo, akinek figyelemre méltó teljesítménye volt szintén az EBn.
S hogy Nico üzlet bedölt, maradt Olmo, aki állítólag nagyon szeretett volna jönni. Már akkor is ismert volt a sérülékenysége, de nemigen volt más opció. Félix helyére pedig kellett valaki.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Csak az idei szezonban volt 2 sérülése, 8 kihagyott meccse, mindez fut majd 2030-ig, a világ összes elérhető pénzét elszórva a nyáron rá, bravó-bravó.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
No igen, pont ő kellett a vékony keretbe. Sérülékeny, kifejezetten jó játékos, de nem húzóember, akit egy Gavi csont nélkül szorít ki a 10-es posztról a kezdőben, Rapha meg két polccal lenne felette, ha egy balszélsőt hoztunk volna, amiből történetesen egy sem volt a keretben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nagy okossag volt ennyire eroltetni a leigazolasat…uveglabu semmi extra jatekos
Dani Olmo has a STRAIN in the soleus muscle of his right leg and will MISS the next match, Barça confirms.
“Olmo’s return to training will depend on his progress”, per club statement.
“Olmo’s return to training will depend on his progress”, per club statement.

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szoboszlai simán lehetne egy Kroos, de jelenleg kicsit mentálisan úgy... el van veszve. Magabiztos állapotában részemről a Madridba az egyik legjobb opciónak tartanám, nekik pont ez a profil kéne, Szobi meg extra képességű, Carlo durva dolgokat tudna kihozni szerintem belőle. Ez persze nem válogatott, de oda is illene.
ON:
Nagyon érdekelne, mi lesz a szerdai Olmo-féle center próba eredménye. Részemről ég és föld volt a játék. Yamalnak különösen kedvez, Raphinhának azzal, hogy ennyire fel van küldve indulgatni, jobb Lewy talán, aki jól húzza ki a védőket, és nyit területet. De összességében a csapat játéka jobban nézett ki. Nagyon remélem, hogy ez opció marad, mert őszintén szólva nem tudom, Gavi nem hasznosabb-e a mostani formájában 10-esben, mint Olmo. Ebben a pillanatban részemről Olmo nem a gálakezdő, hanem a 12. ember, aki lehetne gálakezdő épp a szintjénél fogva, de van nála jobb. Részemről most elöl Rapha-Gavi-Yamal lenne a csatár mögötti gála hármas. Viszont nem tudom, centerbe nem Olmót tenném-e. Remélem lesz még rá példa, mert egy meccsből nyilván nem lehet kiindulni. De amilyen forintos labdákat osztogatott, amilyen összehasonlíthatatlanul folyékonyabb volt vele a játék a lengyelhez képest, az szúrta kb az ember szemét.
ON:
Nagyon érdekelne, mi lesz a szerdai Olmo-féle center próba eredménye. Részemről ég és föld volt a játék. Yamalnak különösen kedvez, Raphinhának azzal, hogy ennyire fel van küldve indulgatni, jobb Lewy talán, aki jól húzza ki a védőket, és nyit területet. De összességében a csapat játéka jobban nézett ki. Nagyon remélem, hogy ez opció marad, mert őszintén szólva nem tudom, Gavi nem hasznosabb-e a mostani formájában 10-esben, mint Olmo. Ebben a pillanatban részemről Olmo nem a gálakezdő, hanem a 12. ember, aki lehetne gálakezdő épp a szintjénél fogva, de van nála jobb. Részemről most elöl Rapha-Gavi-Yamal lenne a csatár mögötti gála hármas. Viszont nem tudom, centerbe nem Olmót tenném-e. Remélem lesz még rá példa, mert egy meccsből nyilván nem lehet kiindulni. De amilyen forintos labdákat osztogatott, amilyen összehasonlíthatatlanul folyékonyabb volt vele a játék a lengyelhez képest, az szúrta kb az ember szemét.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nem egy Pedri szint de a spanyol válogatottban nincs ilyen, sokat dolgozójól lövő fizikális középpályás aki szinte bárhol bevethető
Ma készítettek vele interjút, volt egy érdekes válasza
Dani Olmo: "Player from another country that I would like to see play for the Spanish NT? Szoboszlai."
Nem értem, szerinte miért is kéne Szoboszlai abba a spanyol csapatba, kb sose férne be.
Dani Olmo: "Player from another country that I would like to see play for the Spanish NT? Szoboszlai."
Nem értem, szerinte miért is kéne Szoboszlai abba a spanyol csapatba, kb sose férne be.
-
- Entrenador del Barça
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... n_proving/
Most válik majd igazán érdekessé az ügy. Az Ara (előfizetéses, azért Reddit-et linkeltem)megszerezt a CSD teljes nyilatkozatát Olmo és Pau regisztrálásának elrendelése kapcsán amiben (most már?) szerepel, hogy a Barca December 31-én benyújtotta a papírokat, hogy megfelel az FFP-nek. Ezt alaposan ki fogják vizsgálni.
Miután politikusok és klubok is kritizalták a CSD ítéletét, nem csodálkoznék rajta, ha Tebasnak el kellene magyaráznia ismét milyen elvárásokat támasztott a szerződéshez, és azok jogalapját.
Valószínűleg saját döntését is védeni fogja a CSD, így szerintem nagyon jó magyarázatnak kell lennie, amire én is kíváncsi vagyok.
Most válik majd igazán érdekessé az ügy. Az Ara (előfizetéses, azért Reddit-et linkeltem)megszerezt a CSD teljes nyilatkozatát Olmo és Pau regisztrálásának elrendelése kapcsán amiben (most már?) szerepel, hogy a Barca December 31-én benyújtotta a papírokat, hogy megfelel az FFP-nek. Ezt alaposan ki fogják vizsgálni.
Miután politikusok és klubok is kritizalták a CSD ítéletét, nem csodálkoznék rajta, ha Tebasnak el kellene magyaráznia ismét milyen elvárásokat támasztott a szerződéshez, és azok jogalapját.
Valószínűleg saját döntését is védeni fogja a CSD, így szerintem nagyon jó magyarázatnak kell lennie, amire én is kíváncsi vagyok.
Elnézést magyarra egyszerűsítve írtam. Először az üzleti vagy kereskedelmi bíróság utasította el a Barcát. A Barca a Sport szabályozásért felelős bírósághoz fordult ami az okatási, kultúrális és sport minisztérium alá tartozik. Most a liga egy harmadik "bíróság" által akarja visszavonatni az egészet. Ez aa Administrative Contentious court elvileg az ahova akkor mennek ha nem értenek egyet más bíróság vagy publikus szervezet döntéseivel. Ezért bár mind bíróság de valójában sok különböző bíróságon megy át az egész. Jó kis katyvasz.davi10 írta: ↑2025.01.10. 20:16:10Mi az hogy "egy" bírósággal?
Ez nem úgy működik, hogy az első kerületi bíróságon nem tetszett a döntés, ezért megyek a második kerületbe és így tovább. Van egy hierarchia a szervek között és vannak törvények. Azért van egy hierarchia, mert ezeknek a bíróságoknak és szerveknek normális esetben egymást is kéne felügyelni, hogy ne legyenek ilyen teljesen ellentmondásos, jogsértő szabályok.
Lehet, hogy így van. Ezt már jogilag kell leboxolniuk ha elkezdték. De ez már akkora ügy lett, hogy egynek vagy mindkettőnek hullania kell.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 20:04:08Pedro Leon esete precedensértékű, mert a bíróság azt állapította meg, hogy joga van a munkához, ahogy Olmonak és Pau Victornak, a CSD által.
https://www.reuters.com/article/sports/ ... KCN0J1254/
- davi10
- Llegenda del Barça
Mi az hogy "egy" bírósággal?

Ez nem úgy működik, hogy az első kerületi bíróságon nem tetszett a döntés, ezért megyek a második kerületbe és így tovább. Van egy hierarchia a szervek között és vannak törvények. Azért van egy hierarchia, mert ezeknek a bíróságoknak és szerveknek normális esetben egymást is kéne felügyelni, hogy ne legyenek ilyen teljesen ellentmondásos, jogsértő szabályok.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
-
- Entrenador del Barça
Pedro Leon esete precedensértékű, mert a bíróság azt állapította meg, hogy joga van a munkához, ahogy Olmonak és Pau Victornak, a CSD által.El Sie7e írta: ↑2025.01.10. 19:45:23halvány lila gőzöm nincs mi volt az az ügy. most gyorsan megpróbáltam utána olvasni de amit találtam az egy kicsit más szitu. Leigazolták Leont de 17 millióval túlmentek a költségvetésben és ezért a Getafe nem akarta regisztrálni és ennek ment neki Leon a Getafe és a liga ellen. Azért vették meg, hogy eladják de nem sikerült, nem akarta csökkenteni a fizetését és ezért nem regisztrálták be. Végül a bíróság adott neki engedélyt. Hasonló de nem teljesen ugyanaz. Ezeket a cikkeket is nehéz megtalálni a többi klubról nem beszélve. Erre valóban azt mondanám, hogy a klub kitolt a játékosával. Nem tudom ezek már olyan jogi kérdések amikre semmi rálátása nincs az embernek.
https://www.reuters.com/article/sports/ ... KCN0J1254/
Ebből nekem az jön le, hogy a CSD tanult az esetből, Tebas nem.
De mehetnek ismét a bíróságra, elvileg itt a klub és a játékos is ugyanazt akarja, kérdés a bíróság most hogyan látja.
halvány lila gőzöm nincs mi volt az az ügy. most gyorsan megpróbáltam utána olvasni de amit találtam az egy kicsit más szitu. Leigazolták Leont de 17 millióval túlmentek a költségvetésben és ezért a Getafe nem akarta regisztrálni és ennek ment neki Leon a Getafe és a liga ellen. Azért vették meg, hogy eladják de nem sikerült, nem akarta csökkenteni a fizetését és ezért nem regisztrálták be. Végül a bíróság adott neki engedélyt. Hasonló de nem teljesen ugyanaz. Ezeket a cikkeket is nehéz megtalálni a többi klubról nem beszélve. Erre valóban azt mondanám, hogy a klub kitolt a játékosával. Nem tudom ezek már olyan jogi kérdések amikre semmi rálátása nincs az embernek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 19:28:26Elvileg nem ez, hanem Pedro Leon esete a precedensértékű eset, ahol szintén megkapta a bíróság által a játékjogot és játszhatott. Akkor nem voltak felháborodva a klubok?
12 éve történt, de azóta sem sikerült módosítani a szabályokon?
-
- Entrenador del Barça
Senki nem tudja valójában mi is van az iratokban. Kiadott hírekből és közleményekből találgat mindenki. Én annyit láttam, hogy érkezett ennek a csd-nek egy beadvány amit amíg elbírálnak ami 3! hónap is lehet kiadtak ideiglenes engedélyt, hogy addig ne érje kár a játékosokat de ezt akármelyik pillanatban visszavonhatják ha úgy döntenek.
A többi klub ebből annyit lát, hogy a bíróság kétszer elutasította a Barcát, a Liga és a RFEF is elutasította arra a szabályzatra hivatkozva ami alapján ők is intézik az ügyeiket. Erre a Barca elment egy másik bíróságra és kvázi megkerülve mindezt elérte, hogy regisztrálva lettek. Ez a többi csapatnak nem tetszik mert jelenleg a szabályokon kívül van a Barca.
Erre most a liga és az RFEF egy vitás ügyeket intéző bíróságra akar menni, hogy megvétózza ezt az ideiglenes engedélyt mert már 2 bíróság és 2 szervezet is elutasította és a tagok hangot adtak annak, hogy 1 csapatra nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
Most elvileg itt tart a helyzet összefoglalva pár sorban. Ha kihagytam valamit akkor sorry és nyugodtan tedd hozzá.
Próbáltam minden olyantól elvonatkoztatni ami egyik vagy másik oldalra billentené és csak a tények állását felvázolni mert már mindenki tehet mindenről és akkora katyvasz az egész, hogy lassan már a neander völgyi ember is sáros valamiben.
A többi klubbal szerintem nincs is értelme foglalkozni. Vagy törvénytelen a Liga tevékenysége, vagy nem. Nem oszt, nem szoroz, hogy mit mond a Las Palmas. Ők annyit szeretnének, hogy ugorjanak egyet a tabellán, ennyi. Nem véletlen, hogy a Bilbao csipája nyílt ki leginkább. Tök mindegy, mit mondanak, nem befolyásolja, hogy amit a Liga csinál, az törvényes vagy sem. Ha törvénybe ütköző, akkor ezért Tebas-t elő kellene szedni, és ezt azért én nagyon hangsúlyoznám most a klub helyében, nyomásgyakorlásként. Amit a napokban kifogásoltam, hogy a Liga lapít, és a maga részéről nem tudósít az aktuális helyzetről, valószínűleg azért van, mert olyan bizonytalan lábakon áll, amit tesznek, hogy inkább csendben maradnak, minthogy támadási felületet nyújtsanak. Hozzáteszem, ilyen hozzáállást egyik másik általam követett sportliga részéről nem tapasztaltam még.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 18:32:41A La Liga is elkerülhette volna, ha valamit nyilatkozik az ügyben, de persze kussol, csak törölte a regisztrációt.
-
- Entrenador del Barça
Nem ellened szól, de totálisan elbeszélünk ezen a fórumon egymás mellett és ilyen röviden nem lehet kimagyarázni.El Sie7e írta: ↑2025.01.10. 18:08:08Még nem döntöttek. Azért kaptak ideiglenes jogot. Ennyi idő alatt nem is tudták volna rendesen átnézni az iratokat és minden vonatkozó szabályt és jogszabályt. A jogerős döntéshozatalig adtak egy ideiglenes engedélyt mivel ezért fellebbeztek. Nekem ez jött át de a spanyol sport törvényekhez aztán végképp nem értek. Negreira nem tudom, hogy kapcsolódik ehhez de pont az ártatlanság védelme miatt kaptak ideiglenes engedélyt.
CSD azért adta meg, mert valami rendellenességet talált. Valószínűleg van jogalapja.
Erre jönnek a klubok, hogy bla-bla-bla.
Milyen alapon szövegelnek bele, ha azt sem tudják mit nyújtottak be, és mi alapján hozták ezt a döntést.
Így ez ilyen formában a végső döntés befolyásolása.
Negreira esetben is sok klub "ítéletet hirdetett".
Ezért jött az ártatlanság vélelme.
Tegyük fel, ha tényleg spanyol törvényt, Uniós jogokat, törvényt sért, akkor adjanak igazat a La Ligának?
Te írtad, hogy megkerülte a Barca, most a La Liga is megkerüli. Majd menjen a Barca a CAS-hoz, vagy a Hágai nemzetközi bíróságra?
Arról nem is beszélve, hogy az alapokon kívül felhozott több tényezőt is a klub a saját védelmében, miszerint az RFEF szabályzata sem szabályozza, hogy az FFP miatt meg lehet vonni valaki játékengedélyét, vagy törölni a regisztrációját. Valamint Vis Mayor helyzetre hivatkozik, amiért a pénz nem érkezett meg időben.
De persze ezek a klubok látatlanban tudják, hogy nem helytálló a klub kérvénye.
A La Liga is elkerülhette volna, ha valamit nyilatkozik az ügyben, de persze kussol, csak törölte a regisztrációt.
Szerk: amúgy minden esetben megróbált megfelelni a klub az eszement szabályoknak. Először pont az Atleticoba engedte el a magas keresetű Suarezt apróért. Majd elengedte Messit ingyen. Megkötötte a gazdasági karokat, igaz nem Tebas CVC-jét. Tavaly nyáron 100 milliós játékosértékesítés után egy Romeut igazolt.
Arról a klub nem tehet, hogy kihasználja a szabályok által nyújtotta lehetőségeket, de lehet le kelle feküdnie, és ingyen elengednie a játékosait, ahogy a La Liga és a többi klub elvárná.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.01.10. 18:41:38-kor.
Nem fogom előkeresni,de akinek van energiája,ideje az biztos megtalája,mert az egyik indok kifejezetten ez volt hogy törvénybe ütközik.
Más:A Sevillaval most akkor mi lesz?Ugye megy a szlogen a "mindenkire ugyan azok a szábályok vonatkoznak(I can"t breathe)de kemény 2.5 millió a bérkeretük.Akkor ez hogy vagy mi ez?
Más:A Sevillaval most akkor mi lesz?Ugye megy a szlogen a "mindenkire ugyan azok a szábályok vonatkoznak(I can"t breathe)de kemény 2.5 millió a bérkeretük.Akkor ez hogy vagy mi ez?
Igazad van, de a spanyol bajnokság nyilván zárójelbe kerülne, és senkit nem érdekelne, hogy ott éppen hogy gáncsolják el Olmo vagy bárki más regisztrációját. A legfőbb sorozatban ettől teljesen függetlenül játszhatna.Troym írta: ↑2025.01.10. 18:13:50De a szuperliga nem a helyi bajnokságok, hanem a nemzetközi kupák "ellen" indulna és szerintem a szuperliga csapatok ugyanúgy indulnának az országuk bajnokságában, kupában és még BL-ben is, tehát ez az eddigi meccseken túl lenne. (pár évig biztos)
Ez változott azóta?
De én örülnék annak is, ha az egészből kilépnénk, mert a kosárlabdacsapatunk például hiába lépett ki a FIBA BL-jéből, a La Liga bohóckodásai miatt ott is meg kell húzni a nadrágszíjat, ezért nem tudtunk az elmúlt években olyan erősek lenni az EuroLigában, amilyenek lehettünk volna. Jasikevicius-szal, Mirotic-csal például emiatt nem tudtunk hosszabbítani. Én nem bánnám, ha az egész bohóckodást befejeznénk velük, bezuhanna a nézettségük, beomlanának a bevételeik, mi meg nem győznénk kiröhögni az ilyen Valencia-féle bagázsokat, amint a csőd szélére sodródnak.
nem úgy volt, hogy az európai kupákat váltja ki? nemzeti liga meg kupa megmaradna és bl,el,kl helyett lenne. ez lenne a legjobb út. először az uefát kell lapátra tenni.Troym írta: ↑2025.01.10. 18:13:50De a szuperliga nem a helyi bajnokságok, hanem a nemzetközi kupák "ellen" indulna és szerintem a szuperliga csapatok ugyanúgy indulnának az országuk bajnokságában, kupában és még BL-ben is, tehát ez az eddigi meccseken túl lenne. (pár évig biztos)
Ez változott azóta?
De a szuperliga nem a helyi bajnokságok, hanem a nemzetközi kupák "ellen" indulna és szerintem a szuperliga csapatok ugyanúgy indulnának az országuk bajnokságában, kupában és még BL-ben is, tehát ez az eddigi meccseken túl lenne. (pár évig biztos)
Ez változott azóta?
A legviccesebb az Atleti tiltakozása, amely kevesebb mint 400 milliós bevétel és annál nagyobb adósság mellett tapsolhatott el egyetlen nyár alatt 185 millió eurót. Ezzel nincs baja az Espanyolnak?
Tényleg jó lenne már, ha létrejönne egy nap a Szuperliga, és hátat fordíthatnánk ennek a bagázsnak. Valenciában meg inkább viselkedni tanulhatnának meg. Amik abban a stadionban megtörténtek, már rég kapniuk kellett volna egy egész éves zárt kapus büntetést. Minket meg a senyeráért cseszegettek, meg amiért D (demokracia) betűt festettünk a lelátóra a népszavazás idején.
Tényleg jó lenne már, ha létrejönne egy nap a Szuperliga, és hátat fordíthatnánk ennek a bagázsnak. Valenciában meg inkább viselkedni tanulhatnának meg. Amik abban a stadionban megtörténtek, már rég kapniuk kellett volna egy egész éves zárt kapus büntetést. Minket meg a senyeráért cseszegettek, meg amiért D (demokracia) betűt festettünk a lelátóra a népszavazás idején.
Még nem döntöttek. Azért kaptak ideiglenes jogot. Ennyi idő alatt nem is tudták volna rendesen átnézni az iratokat és minden vonatkozó szabályt és jogszabályt. A jogerős döntéshozatalig adtak egy ideiglenes engedélyt mivel ezért fellebbeztek. Nekem ez jött át de a spanyol sport törvényekhez aztán végképp nem értek. Negreira nem tudom, hogy kapcsolódik ehhez de pont az ártatlanság védelme miatt kaptak ideiglenes engedélyt.
-
- Entrenador del Barça
Csak úgy kérdezem, ha igaz, amit KMB is ír, a CSD úgy gondolta, hogy valami a törvénybe ütközik, ezért adta meg ideiglenesen, hogy ne legyen nagyobb kára a klubnak és a játékosoknak, de máris felszólalnak ellene.El Sie7e írta: ↑2025.01.10. 17:51:15Egyenlőre annyit mondtak, hogy amíg döntenek ideiglenes engedélyt kapnak.Ők meg eleve megkerülték a törvényt amikor törvénybe ütköző szabályokat alkottak meg.Ezt ki is mondta a CSD
Hoppá!
Közben beszállt az Espanyol meg a Valencia is. Ennek nem tudom hol lesz a vége.
MORE TEAMS OPPOSE THE INJUNCTION FOR OLMO AND VÍCTOR
Espanyol and Valencia stated that they are against the injunction granted by the CSD for Dani Olmo and Pau Víctor to remain registered as Barcelona players.
Espanyol argued that it represents "a threat to the integrity of the competition and that it generates uncertainty and threatens the principles of equality."
Valencia said: "A system that has been recognised both in the Sports Law and by other countries is threatened and is, furthermore, dangerous for the future of the competition."
Other teams that previously expressed their discontent were Athletic, Las Palmas, Atlético de Madrid and Valladolid.
Pont mint a Negreira ügyben.
Ennyit az ártatlanság vélelméről, és tökmind1 kinek van igaza.
És közben egyenlőséget követelnek.
Szerintem ez simán befolyásolás.