NewNagyatyesz írta: ↑2025.01.13. 19:40:59
Pena idén jobb teljesítményt nyújt, mint amit én előzetesen vártam tőle, de valahogy nála nem érzem biztonságban a kapunkat. Mindig izgulok, ha visszapasszolják neki a labdát. Jobb,mint amire számítottam,de így is kevés szerintem!
Tek tegnap buta volt a tizenegyesnél, és szerintem Mbappé goljánál sem jól helyezkedett. Nem értek hozzá, mert nem vagyok kapus, de nekem furcsa volt a gólnál. Ilyenkor a rövid kapufánál szoktak állni és a rövidet védeni, és szükség szerint kifelé (kapufától el) vetődni. Ő viszont a kapufa felé, a rövidre vetődött. Kérdezem a hozzáértőket, hogy erről mi a véleményük?
De összességében a hibák ellenére is nyugodtan voltam vele a kapuban.
Szerintem ez a Pena dolog inkább érzelmi dimanzióban van, nem feltétlen a valóságot fedi. Szerintem a reflexei kimagaslóan jók (TS még ennél is jobb) és lábbal se rossz. valójában ha neki visszapasszolnak szerintem nagyobb biztonságban vagyunk, mint TS. TS már mániákusan mutatja, hogy mennyire jó lábbal, de összességében elég sok gólt kaptunk a centizései miatt. 10-ből kilenc alkalommal fantasztikusan passzol, aztán egyszer meg csak a vak szerencse menti meg...
Penánál legalább nincs ez. Ő ha kicsit is rázós a helyzet elrúgja a fenébe. Nem emberhez megy, meg kimegy, őszintén, tök mindegy. Pena sem ügyetlen lábbal amúgy és ő is nagyon jól él a játékkal.
Érdekes az, hogy a gyengeségük is kb ugyanaz TS és Pena közt. Az a klasszikus úszás a levegőben, nagy védéssel, vagy labda lehúzása mindenki előtt. TSnél azért nem égető ez a nagy gyengeség, mert a reflexei földönkívüliek. Sokszor beadásnál is inkább 3-5 méterről engedi fejelgetni a támadókat és a reflexeire bízza magát, ami sokszor kisegíti.. Na most Pena nem ilyen földönkívüli, így látványosabb a gond.
Tek a gólban annyiban tehetett, hogy valóban nem tett meg mindent, de mbappe jó napot fogott ki, egyedül ő volt jó a Realból és abban a helyzetben borítékolhat volt a gól. Nyilván lehetett volna szerencsénk, a kapusunk lehetett volna ügyesebb és hibázhatott volna a támadó, de ezért nem lehet hibáztatni a kapust. Nagy bravúr lett volna a védés.
A piroslapot már sokan kielemezték, az nagyon nagy butaság volt, egyértelmű. Messzemenő következtetéseket nem akarok levonni, de, ha így fog együtt élni a játékkal, az gond lesz, mert nálunk azért a védelem épít arra, hogy jókor rohanjon ki a kapus.
szbsz: TS is ugyanannyira fél a labdától. Pontosabban egyik sem a labdától fél, hanem a kontaktól (mondjuk TS pont ebbe sérült bele, egyszer végre normálisan bátran ugrott, aztán...).