2024.12.27. 15:09:15
Remélem, mindenkinek kellemesen telt a karácsony. Jómagam igen sok bejglit zabáltam, emellett volt kolbász, pacal, hurka is.
Olmo esetében a klubvezetést azért nem tudom hibáztatni, mert ha a Liga nem enged minket regisztrálni, akkor tényleg tehetetlenek vagyunk. Gündogant lehetett volna nem elengedni, de nagyon menni akart, és az "öltözőben" is már inkább bomlasztó volt, mint vezető, a szezon végén a PSG elleni párharc után Araújóval is rendesen összerúgta a port. Talán sok is volt már a rengeteg kibeszélés a csapat soraiból. Eleinte még szimpatikus is volt a számomra, hogy valaki őszintén beszél, de a végére ez már inkább bomlasztás volt, mint jótékony (ön)kritika.
A klub úgy gondolta, hogy ha menni akar, elengedi, így kellett egy jó támadó középpályás. Fizetés tekintetében évi 9 milliónál olcsóbban aligha találtunk volna olyan minőséget, mint Olmo, és kiválóan is kezdte a szezont, mostanra kissé belassult ez a lendület. De ha a Liga nem enged minket regisztrálni, mit tehet a klubvezetés? Valakit hozni kellett, és ha mást igazolnak a posztra, azt a regisztrációt sem engednék. Egy dolgot lehetett volna tenni, Gündogant itt tartani és nem elengedni.
Szerintem annyi tanulsága mindenképpen van az esetnek, hogy nem éri meg már regisztrált játékosok garmadát elengedni egyetlen emberért, és a jelen helyzetben a biztosra kell menni. Mivel Gündogan regisztrálva volt, annyit lehetett volna tenni, hogy magas átigazolási díjat kérünk a Manchester City-től, és ha nem adják meg, akkor további szép napot, megtartjuk. Ha adnak érte jó 30 milliót, az az FFP-helyzetünkön sokat dobhatott volna. De lehet, hogy akkor sem engednek minket igazolni. Kb 1:8 arányban illeszthettünk be két embert a távozók helyére, őket is csak őszre, így lehet, hogy egy 30 milliós átigazolási díjjal sem mentünk volna semmire. Ha a Liga nem enged minket regisztrálni, akkor egyszerűen nem tudunk mit tenni, legfeljebb nem elengedni azt a játékost, aki mindenképp távozni akar...