Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
Sonoma
Capitá del Barça

2024.11.08. 19:04:09

18Barca99 írta:
2024.11.08. 14:09:59
Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
Kiemelsz egy embert, aki nála javult valamelyest, de elfelejted hozzátenni mennyi játékos teljesítménye meg romlott a keze alatt. Ez a csodálatos feltámadás Dembelénél ( Xavi keze alatt) azt jelentette, hogy:
-21/22-es évben 21 meccs alatt 1(!) gólt lőtt + (13 gólpassz) a Laligában,
-22/23-as évben 25 /5 +(7) gól.
- 21-23 között a BL-ben 9/1, az Európa-ligában 6/0.
Azért annyira nem veretes számok. Lehet önmagához képest sikerült Xavinak többet kihozni belőle, mint amilyen volt azelőtt, de messze volt ő a jótól.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.08. 16:36:40

18Barca99 írta:
bence0330 írta:
2024.11.07. 22:16:32
Ja, hát ezt a vak is látta róla. Xavi sajna nem volt jó pedagógus, ez van.
Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
Jogos, revideálom a kijelentésem arra, hogy nem volt elég jó pedagógus ehhez a szinthez (amúgy ez simán lehet puszta tapasztalatlanság okán is). Sok esetben nem volt rossz egyáltalán, de közben nem nagyon értette, kinek mire van szüksége, és nem nagyon értette magukat az embereket. Ráadásul sokan mondták róla utólag, hogy hozzá sem szólt, nem volt olyan emberközeli, mint amilyennek reméltem. Raphinhánál ugye egyértelmű, az egész világ látta, hogy majd belehal a bizonyítási vágyba, de semmi, azon túl hogy ugye nem is vonalszélső, amit szintén mindenki látott (ezért nem vágom azt sem, hogy Xavit éltessük azért, mert 1,5 év után kb, félig a posztjára rakta az embert, vagy hogy ezt ő találta ki...). Dembélénél az egész világ látta, hogy egy zsoldos, aki az ujjhegyét nem mozdítaná a klubért, nem is melózott a pályán, stb, de Xavi ezt nem látta, sokszor kijelentette, hogy rá építi a hosszútávú projektjét, amit elég kínos volt hallgatni, bele fektette minden bizalmát, dicséretét, Dembélé meg közben itt sem akart annyira lenni, és az a sok energia elveszett, mikor Ousmane (szerencsére) távozott. Ezen túl igen, Dembéléből elkezdett focistát faragni. De amit az ilyen Raphinha-Kessié vonalon művelt sportszakmai és pedagógia szempontból, az elég durva volt. Megkockáztatom, emellett felkészületlen is, nem hiszem, hogy bármelyikről látott volna 10 percet is a korábbi klubjaikból.
Flick ezért is zseni. Érti, tudja, milyen játékosokat kapott, nem csak sportszakmailag, hanem emberileg is. Hogy ez mennyire alapskill, vagy mennyire felszedett tudás, nem tudom. Idejött, és megmondta Raphinhának, hogy száz százalékig bízik benne, és tettek is követték, a brazil meg kiteljesedett. Ha még a két nappal ezelőtti góljával átszakad nála az átlövéses gát is, ami az ideérkezése óta kialakult benne, nem is tudom, mi lehet még belőle.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
dudastibor
Barça C

2024.11.08. 16:10:45

Chino írta:
2024.11.08. 15:35:02
dudastibor írta:
2024.11.08. 15:12:59
18Barca99 írta:

Lehet ,hogy most kitiltanak ...Dembeléhez való pedagógiai érzéke inkább kimerült a hízelgésben és s...nyalásban a többi játékos igazságérzete ellenében.A fiatalokat kényszerből építette be ,viszont csodálatos pedagógia érzékkel lenullázta Roque-t,majdnem Raphinát,Kessiét és Minguezat és sorolhatnánk,éleslátású pedagógiai és szakmai érzékkel nem hívott fel olyan értékeket ,mint Casadó és Bernal.Hála már nem tud tovább rombolni.Ha pedagógia az Flick.
Szerintem a játékosokon és rajta kívül senki nem tudja, hogy kiknek és mit mondott. Miért merült volna ki hízelgésben? Még ha így is lenne kit érdekel, ha ezzel szintekkel megemelte a teljesítményét. Bernalt hála a jó égnek hogy nem hozta fel 16 évesen minimális harmadosztályú tapasztalattal. Casádó nála mutatkozott be, igaz csak perceket kapott, de az sincs megírva, hogy bárkit felhozni 20 évesen már késő. Kicsit hozzá vagyunk szokva itt ahhoz, hogy 17 éveseket emeljünk ki az Atleticből és aki 19 évesen még nem mutatkozik be, arra már keresztet vetünk. Fermint visszahozta kölcsönből szintén a harmadosztályból és stabil embert csinált belőle., aki ódákat zengett róla. Bár annak, hogy kit hoz fel a pedagógiai érzéknek mennyi köze van. De ha Cubarsinál azt mondjuk kényszer volt és kisebbítjük az érdemeit, kérdezzük már meg miért nem Fayét vagy Mbackét tette be a csapatba, akik aa kezdő hátvédek voltak?
Koundénak pont most volt egy interjúja, amiben hosszan szóba került Xavi és pont azt mondta, hogy sokat beszélgetett egyenként a játékosokkal és rengeteget segített nekik. Raphinhát ő játszatta először abban a pozícióban és nagyot változott a teljesítményre. Nem azért robbant ekkorát, mert Flick 2 hét alatt megváltoztatta.

Ne akarjuk már jobban tudni, hogy ki hogyan áll hozzá a játékosokhoz.
A legjobb pedagógia ,nevelés a példamutatás.Remek példa volt ez a tanítványoknak ,hogy ki tudja hányszor állította ki magát piros lappal a pálya széléről.Miért nem írtál a leépített és méltatlanul mellőzött nem posztján játszatott játékosokról egy sort sem?
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.08. 15:35:02

dudastibor írta:
18Barca99 írta:

Lehet ,hogy most kitiltanak ...Dembeléhez való pedagógiai érzéke inkább kimerült a hízelgésben és s...nyalásban a többi játékos igazságérzete ellenében.A fiatalokat kényszerből építette be ,viszont csodálatos pedagógia érzékkel lenullázta Roque-t,majdnem Raphinát,Kessiét és Minguezat és sorolhatnánk,éleslátású pedagógiai és szakmai érzékkel nem hívott fel olyan értékeket ,mint Casadó és Bernal.Hála már nem tud tovább rombolni.Ha pedagógia az Flick.
Szerintem a játékosokon és rajta kívül senki nem tudja, hogy kiknek és mit mondott. Miért merült volna ki hízelgésben? Még ha így is lenne kit érdekel, ha ezzel szintekkel megemelte a teljesítményét. Bernalt hála a jó égnek hogy nem hozta fel 16 évesen minimális harmadosztályú tapasztalattal. Casádó nála mutatkozott be, igaz csak perceket kapott, de az sincs megírva, hogy bárkit felhozni 20 évesen már késő. Kicsit hozzá vagyunk szokva itt ahhoz, hogy 17 éveseket emeljünk ki az Atleticből és aki 19 évesen még nem mutatkozik be, arra már keresztet vetünk. Fermint visszahozta kölcsönből szintén a harmadosztályból és stabil embert csinált belőle., aki ódákat zengett róla. Bár annak, hogy kit hoz fel a pedagógiai érzéknek mennyi köze van. De ha Cubarsinál azt mondjuk kényszer volt és kisebbítjük az érdemeit, kérdezzük már meg miért nem Fayét vagy Mbackét tette be a csapatba, akik aa kezdő hátvédek voltak?
Koundénak pont most volt egy interjúja, amiben hosszan szóba került Xavi és pont azt mondta, hogy sokat beszélgetett egyenként a játékosokkal és rengeteget segített nekik. Raphinhát ő játszatta először abban a pozícióban és nagyot változott a teljesítményre. Nem azért robbant ekkorát, mert Flick 2 hét alatt megváltoztatta.

Ne akarjuk már jobban tudni, hogy ki hogyan áll hozzá a játékosokhoz.
Forca Barca!!!!
dudastibor
Barça C

18Barca99 írta:
bence0330 írta:
18Barca99
Capitá del Barça

bence0330 írta:
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

FcBarcelona1 írta:
2024.11.03. 06:59:27
https://barcauniversal.com/barcelona-wi ... anagement/
Hát erről tavaly sokat írtam.
Nem is értettem miért van, de idén megjött az önbizalma.
Amúgy a bajnoki szezonban is sokat köszönhettünk neki, mert az ősszel jól teljesítő Lewy tavasszal nagyon visszaesett.
Nem tudom, hogy esélyes lesz e ő, Lewy, vagy Yamal valamilyen díjra, nem is az számít, folytassák azt, amit eddig láttunk.
Ja, hát ezt a vak is látta róla. Xavi sajna nem volt jó pedagógus, ez van. Egy kedvenc madridista youtuberem (ő madridistaként is a világ talán legjobb játékosának tartja), feltette az első másfél évéből a heatmapját, nem tudom most berakni a képet, elképesztő volt, egy nagy vörös folt kb pontosan az oldalvonalon, és egy pici sárga befelé, minden egyes meccsen. Xavi nagyon durván elbánt vele sajnos.
Közben tényleg vadabbnál vadabb számok jönnek ki róla, a top5 bajnokság legtöbb kialakított helyzete mellett (ami eleve elképesztő, főleg, hogy a meccsnek a nagy részét labda nélküli mozgással, beindulással tölti, kvázi second strikert játszva, hogy tud még emellé a rosszabik oldaláról ilyet összehozni...), naptári évben magasabb gólpontarányt hoz a BL-ben, mint Messi a legjobb évében. Kb megérkezett arra a szintre, amikor morogni lehet rá, mert mondjuk a Madrid meccsen egy közepes teljesítménnyel csak egy gólt lőtt meg kiosztott 3-4 kulcspasszt, mert mondjuk mellette meg volt 3-4 rossz megoldása is.

Ne sérüljön le, és akkor cél az 50 gólpont, Lewyvel együtt, csak más arányban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.03. 06:59:27

https://barcauniversal.com/barcelona-wi ... anagement/
Hát erről tavaly sokat írtam.
Nem is értettem miért van, de idén megjött az önbizalma.
Amúgy a bajnoki szezonban is sokat köszönhettünk neki, mert az ősszel jól teljesítő Lewy tavasszal nagyon visszaesett.
Nem tudom, hogy esélyes lesz e ő, Lewy, vagy Yamal valamilyen díjra, nem is az számít, folytassák azt, amit eddig láttunk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.02. 23:31:09

Troym írta:
2024.11.02. 23:21:27
- Az EB nem számít? Pont, mint a tavalyi BL Rodrinál, aki kb. eldöntötte azt. Ennyire ne legyünk naívak, az a 100 újságíró nem centivel nézi a napokat, cca 1 évet vizsgálnak, de tuti némelyiknél hatással volt Rodri első helyére nem csak az idei EB arany, hanem a tavalyi BL.

- Selejtezőkön Raphinha jól teljesít? :D Ez kedves, ennyi erővel Szoboszlai lesz az aranylabdás, kb annyi hatása selejtezőknek a díjra. A Copán az egész brazil csapat leszerepelt, Ő is. Gólokat meg nem lő, ez sima mellébeszélés, 1 gólja van idén, azt a Copán lőtte. Többnyire felejthető a válogatottbeli teljesítménye épp úgy, ahogy Viniciusnak is. Válogatott nélkül nem jutsz sehova.

- Ha nem nyersz, csapatszinten valahol valami nagyot, akkor meg a top10 sem reális. Ott van Saka. EB ezüst, PL dobogó 16+9 a bajnokságban és szerintem a 20ba nem került be. Vagy Wirtz. 12. lett egy közel veretlen bajnoki idénnyel, EL ezüsttel, német kupával, 49 meccsen 18 gól, 20 assziszttal.

Ezért írtam, hogy ha Raphinha 10be jut, eléri a maximumot, mert arra látok némi esélyt, hogy a bajnokságot megnyerjük, de BL-ben még 4 közé jutásra sem.
Nem, az idei szezont nézik. Rodri a világ legjobb focistája volt idén (is), ezért kapta meg. Miért nézné bárki a korábbi eredményeit? Ezt nem is értem. EB MVP volt, PL-t nyert, a világ egyik legjobb csapata nem tudott nélküle focizni, ehy jobbacska támadó statjait hozta közben le, nem nagyon kellett korábbra tekintgetniük...

Igen, ezt írtam én is, hogy szerintem semmi jelentősége a válogatottnak idén, 1% talán max, de ahhoz is valami nagy extra kéne. Ettől még lőtt most is gólokat (igaz, tiziből, de kiharcolva is közülük), és úgy általában úgy uralja azt a 10-es részleget, amibe a copa óta bekerült, mint itt. De persze ott az egész válogatott csapatszinten egy hulladék jelenleg, válogatottból most jelenleg szerintem argentinnek, angolnak, franciának vagy spanyolnak kell születni, hogy ezekben az években esélyed legyen onnan vinni valamit.

Ja, lehet, hogy úgy nem kerülne be a 10-be Barcás. Akkor menjünk tovább, ne ez legyen az akadálya. Most sem valószínű, de Flickkel legalább már vágyálomként reális az elképzelés, nem lehetetlen, megtörténhet, ha kapunk egy jó sorsolást. Azért ha Saka Pl-t nyer, akkor lehet odakerül.

Főleg azért nézném meg az egészet, mert ha ott lenne mondjuk 3 Barca játékos a 10-ben (vagy Pedri besunnyogna negyediknek), és az egyik megkapja, akkor mennyire máshogy nézne az ki, mint az idei madridi cirkusz. :D Jó lenne egy kontrasztot adni a dolognak. Persze erre nem túl nagy az esély, de használjuk ki ezt a csodálatos időszakot, amíg legalább álmodni lehet, ilyen is rég volt már. :D

A lényeg, hogy játsszon ő és még 2-3 játékos is olyan szinten, amire a játék és/vagy statok alapján aranylabdát lehetne adni, és csak az eredményeken bukhassanak el. Ezt meg addig ő kb megkérdőjelezhetetlenül hozza, és a másik 2-3 is csak picivel van lemaradva, jelenleg több madridi médiumot figyelek, ahol Pedrit lassan a legjobb középpályásként emlegetik.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.02. 23:21:27

bence0330 írta:
2024.11.02. 21:22:24
- Az EB nem számít? Pont, mint a tavalyi BL Rodrinál, aki kb. eldöntötte azt. Ennyire ne legyünk naívak, az a 100 újságíró nem centivel nézi a napokat, cca 1 évet vizsgálnak, de tuti némelyiknél hatással volt Rodri első helyére nem csak az idei EB arany, hanem a tavalyi BL.

- Selejtezőkön Raphinha jól teljesít? :D Ez kedves, ennyi erővel Szoboszlai lesz az aranylabdás, kb annyi hatása selejtezőknek a díjra. A Copán az egész brazil csapat leszerepelt, Ő is. Gólokat meg nem lő, ez sima mellébeszélés, 1 gólja van idén, azt a Copán lőtte. Többnyire felejthető a válogatottbeli teljesítménye épp úgy, ahogy Viniciusnak is. Válogatott nélkül nem jutsz sehova.

- Ha nem nyersz, csapatszinten valahol valami nagyot, akkor meg a top10 sem reális. Ott van Saka. EB ezüst, PL dobogó 16+9 a bajnokságban és szerintem a 20ba nem került be. Vagy Wirtz. 12. lett egy közel veretlen bajnoki idénnyel, EL ezüsttel, német kupával, 49 meccsen 18 gól, 20 assziszttal.

Ezért írtam, hogy ha Raphinha 10be jut, eléri a maximumot, mert arra látok némi esélyt, hogy a bajnokságot megnyerjük, de BL-ben még 4 közé jutásra sem.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.02. 21:22:24

Troym írta:
2024.11.02. 21:12:17
Ha eljut Raphinha az aranylabda top10-be, akkor éri el a maximumát, mert ne feledje senki, hogy a válogatottban még Viniciusnál is kevesebbet mutatott. A 2 db mesterhármas és 7-8 kiemelkedő meccs még semmire nem elég. Ha behúznánk a BL-t (nem fogjuk), akkor se ő lenne aranylabda esélyes, hanem Yamal, aki már az EB-t 1g, 4a zárta.
Hogy jön ide az EB? Az az előző szezonhoz tartozott. Yamal épp azért került be a mostaniba, mert jó EB-t futott, azért az előző klubszezonban nem volt messze a top5 legjobb/legfontosabb játékosunk között sem, ha nincs EB, soha a top30 közelébe sem került volna (ezért gagyi néha az aranylaszti, Carvajal ugyanez, nincs a világ 100 legjobb játékosa, meg a Reál legjobb 5 játékosa közt, de komoly esélyes volt :D ). Persze az EB-n hatalmasat futott Lamine, ha ezt súlyozzák ennyire, akkor természetesen megérdemelten került oda, bár nekem ez mindig fura lesz egy egész szezonnal szemben, főleg úgy, hogy a válogatottba születni kell, eleve pokoli mázlifaktor... de ez az én bajom.

Idén meg nincs világverseny. Amúgy meg a selejtezőknél Raphinha stabilan a legjobbak közt van, és gólokat is lő, állítom, hogy a szezon kezdete óta (ami számít) legalább olyan fontos játékos a csapatánál, mint Yamal. De idén ez mindegy is kb, szerintem egy százalékot sem számít kb.

Yamal rosszabb statokkal fog zárni lényegesen (ha nem történik valami a brazillal), kevesebb befolyással, ha ő kapná meg, az is örömteli lenne, de az valami PR fogás lenne. Ugyanígy Lewy is meghaphatja hasonló okokból, lehet tudat alatt sokan akarják bepótoltatni vele azt, amit nem kapott meg. Raphinha nem egy PR arc, az tény, de ha a Barcából kerülne ki, akkor (ha minden így folyik kb tovább), az övé lenne a legigazságosabb. Amúgy mindegy, ez legyen a legnagyobb gond, hogy leszorul, mert valamelyik másik lesz az első! :D Nyerjük meg a BL-t, és kapja meg ő vagy meritokratikus alapon, mert még lép egy szintet vagy PR alapon, én elfogadom. :D

Yamal persze átcsaphat Messibe egyik pillanatról a másikba, de jelenleg azért a korának megfelelően ingadozó a játéka és még a statja sincsenek ott. Korához képest persze más kérdés, magasan a világ legjobbja, de az aranylabda nem erről szól. Raphinha meg lassan a köztudatban is kezd a legjobb Barca, La Liga, sőt, az egyik, ha nem a legjobb játékos lenni, egyre szélesebb körben. Azt megk izártnak tartom, hogy ez legyen az utolsó mesterhármasa idén, de azért az sem gyenge ajánlólevél, ha a BM-nek lősz egyet. Meg ő két éve stabilan hozza a szintet, csak most jobb a csapat körülötte, emelkedtek a gólmutatói egy kicsit arányaiban. Nem tudom, miért ne tartaná, legalább kb, ha nem sérül meg, semmi nem utal erre. Nem a BM elleni telejsítményét, olyan soha nem lesz, hogy 3 helyzetből rúg 3 gólt, de úgy átlagban az idei szezonbeli játéka szerintem várhatóan ugyanez lesz végig.

Nyilván mindez csak akkor, ha minimum egy Liga+BL elődötő kombót nyomunk, anélkül kb mindegy, bár a top10-be úgy is be kéne hogy kerüljön, ha csak feleilyen jól is folytatja.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.02. 21:12:17

Ha eljut Raphinha az aranylabda top10-be, akkor éri el a maximumát, mert ne feledje senki, hogy a válogatottban még Viniciusnál is kevesebbet mutatott. A 2 db mesterhármas és 7-8 kiemelkedő meccs még semmire nem elég. Ha behúznánk a BL-t (nem fogjuk), akkor se ő lenne aranylabda esélyes, hanem Yamal, aki már az EB-t 1g, 4a zárta.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.02. 10:34:14

Egyetlen esetre emlékszem, amikor törlesztett, ki is állították érte. Az nagyon megviselte, és azóta sportszerűségből is példamutató, soha nem foglalkozik a bírókkal, nem szól be az ellenfeleknek, kizárólag a futball és a csapat érdekli.
De akármilyen kimagasló szezonnal társul is mindez, az aranylabdához nem elég. A köztudatba való „beépítéshez” az elért címek mellett erőteljes PR-ra, rendszeres médiaszereplésekre lenne szükség, és szerintem az ő személyisége nem alkalmas erre. Még abban sem vagyok biztos, hogy a klub őt választaná a több szempontból (saját nevelés, kiismerhetetlen játék, fényes jövő, mosolygás), is jobban kiaknázható Lamine jelölése helyett.
Nagyon el tudom képzelni, hogy ha Raphinhát kérdeznék, teljesen őszintén mondaná, hogy nem ő a legmegfelelőbb jelölt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.01. 23:38:30

Na, látom a podcastben is mindhárman gondolkodás nélkül a 3 legjobb játékos közé teszik a világon (pedig sok szó ott sem szokott esni róla), statisztikailag egyértelműen stimmel, nyilván ez csak pár vélemény, de szerintem egyre inkább kezd a köztudatba bekerülni a végig radar alatt repülő játékos mint a világ egyik legjobbja, és egyre inkább ez lesz az általános vélemény, egyre több videóban kerül szóba az, hogy ha nem történik vele valami és a Barca nagyot domborít, akkor lehet, hogy minden idők egyik legváratlanabb aranylasztiját láthatjuk jövőre, már az itteni podcastban is megjelent. Messze van, és sokmindennek kell jól elsülnie hozzá, de legalábbis képben van nem lehetetlen opcióként, szerintem azért emlegetik ilyen sokan ilyen hamar, mert ennyire tündérmesés kb az egész, az ember, akiről 24 éves korában még nem is hallott senki, és nyáron el akarták adni, az alábecsült és meg nem értett játékos fogalmának megtestesítője. Ha még rúg 2-3 mesterhármast (szerintem simán benne van, sok meccse lesz ahol ezzel az irtózatos, rendíthetetlen melóval 6-7 helyzetbe fog keveredni), akkor a villanások nagysága és emlékezetessége is ott lesz hozzá, nem "csak" a top kanadai pont meg a top mezőnymunka.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.02. 12:58:29-kor.
Khyzz
Barça B

2024.10.31. 19:12:44

Előző szezonokban is nagy fanja voltam de amit idén művel az felülmúlja az én várakozásaimat is. Flick kihozta belőle a 200%-ot valamint a bizalom is szemmel láthatóan nagyon jót tesz neki. Öröm nézni nemcsak a játékát hanem az akarását. Remélem nem sérül meg!
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.27. 17:45:18

brazilfan írta:
2024.10.27. 12:07:42
Én 2-0-nál még nem voltam teljesen biztos a győzelemben, ahhoz nagyon kellett a harmadik is. Raphinhának kulcsszerepe volt benne, a labdaátvételkor megverte Lucas Vazquezt, és utána eldönthette, hogy egyedül megy-e a kapu felé, vagy kipasszolja Yamalnak. A negyedik gólnál a gyorsaságával verte meg Vazquezt, közben fejjel tette maga elé a labdát, mindkét mozzanatnál látszott, hogy a cselezési hiányosságai ellenére is mennyire technikás.
Szerintem pedig pont, hogy nem a legevidensebb megoldást választotta. Ha egyszerűen annyit csinál, hogy bevág LV elé és nem mindenképpen kapura tör a védő simán összerúgja a lábát, az pedig kérdés nélkül piros, még így is hátulról rátette a kezét. Sok rutinos játékos meglépi, persze emiatt még nagyobb dícséret a gólja.
Yamalnál nekem hatalmas meglepetés, hogy így elrúgta. 10-ból 9x ilyenkor egy testcsellel visszaveszi a bal lábára és úgy tekeri. Az egész helyzet nagyon adta magát, már csak Mendy helyezkedése miatt is. Amikor már lendítette a lábát egyből a fejem fogtam, hogy ilyen megoldást választ.
De Lewytől is elég fura volt, hogy zavartalanul vezethette Luninra, de inkább 17 méterről ellőtte.

Raphinhára visszatérve, azt nem mondanám, hogy annyira gyenge volt, inkább kevesebb pluszt láttunk tőle, illetve amikor ahelyett, hogy odagurította volna Baldének ziccerre inkább rálőtte, elég morcos lettem rá.
De mindent összevetve 1 gól+1,5 assisttal egy rossz szavam nincs rá.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.27. 12:24:45

brazilfan írta:
Én 2-0-nál még nem voltam teljesen biztos a győzelemben, ahhoz nagyon kellett a harmadik is. Raphinhának kulcsszerepe volt benne, a labdaátvételkor megverte Lucas Vazquezt, és utána eldönthette, hogy egyedül megy-e a kapu felé, vagy kipasszolja Yamalnak. A negyedik gólnál a gyorsaságával verte meg Vazquezt, közben fejjel tette maga elé a labdát, mindkét mozzanatnál látszott, hogy a cselezési hiányosságai ellenére is mennyire technikás.
Lewy góljai fontosabbak voltak, de igen, hogy két vállra fektessük a remontadakirály Madridot, kellett Raphinha két villanása (az elsőnél nyilván Yamalé volt a nagyobb szerep, gyönyörű gólt lőtt). De nekem az egészben a következő tetszett a legjobban: Látszik, hogy van 4-5-6 meccsenként egy pont nála, amikor fáradtan focizik. Inkább fejben, mint fizikálisan, önző megmozdulása is volt és sok rossz, ezek nem jellemzőek rá. Valahol az Osasuna környékén volt még ilyen. Nem csoda, durva a naptár, és ő van legkevesebbet lecserélve, és ő futja a legtöbbet a csapatban, ráadásul ő nem ösztönös zseni, aki zsigerből old meg dolgokat, neki fejben ott kell lenni 100%-ban. Viszont az mindent elmond róla (Yamalról is!!!), hogy ez volt a rossz meccse. Egy Reál ellen gól+assziszt kombóval. Amúgy a két megmozdulásán, meg a Lewynek előkészített 100%-os ziccerén kívül tényleg nagyon rosszul focizott, de hát ilyen legyen a többi rossz meccse is. :) Továbbra is Lewyvel fej-fej mellett gólpontokban, 14 meccsen 19 van mindkettőnek. Annyi gólt lőtt, október végére mint a tavalyi és a tavalyelőtti szezonokban.

Nem mellesleg a top5 bajnokságban ha jól nézem, ők ketten vezetik a kanadait táblázatot, Raphinha meg ugye emellé még vezeti a legtöbb kialakított helyzetet is. Nem alaptalan az, hogy eddig simán versenyben lehet potenciálisan az aranylabdáért, statisztikailag a legjobb támadó a világon egyelőre.
brazilfan
Entrenador del Barça

Chino
Llegenda del Barça

2024.10.24. 17:33:59

Subinho írta:
2024.10.24. 10:44:47
Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Jobbszélsőként szerintem ha elfulatlanság nélkül nézzük és csak a teljesítményt (most ilyen alázat stb. nélkül, mert abban mindenki verte a franciát) Dembélé azon a poszton jobb volt.
1 vs 1-ekben, védelem megbontásában például meg sem közelítette a top szintet. A Leeds-ben én nem követtem, de szerintem ott is tükörszélsőt játszott, plusz azok a bombái sem nagyon ültek, amikkel a PL-ben mindenkit legyalázott.
Amúgy igazából Xavi volt az, aki először ezen a poszton próbálgatta. Csak pont akkor sérült le (azt hiszem a Sevilla ellen, de nem akarok hülyeséget mondani) Az viszont igaz, hogy utána csak momentumokban használta így, pedig egy perc alatt látszott, hogy mennyire jól teljesít.
Idén minden tekintetben hatalmasat lépett, de ez elmondható mindhárom támadónkról, csak nála feltűnőbb mivel Yamal és Lewy maradt ott ahol volt, plusz előbbi azért idősebb is lett.
Ez persze semmit nem von le az érdemeiből, hozzátéve, hogy ő a válogatottat is viszi a hátán, a brazilok nélküle még itt sem tartanának, míg a szurkolóknál örömünnep van, ha a parókás nincs a nemzeti csapatban.

Nyáron én pont azért "örültem" volna ha elmegy, mert, akiknek nagyobb a marketingje, akiért többet kaphatnánk és leginkább nélkülözhető volt az szerintem mindenképp a brazil (most De Jongot nem veszem ide)
De szerencsére Flick megtalálta a helyét és szerintem fejben is nagyobb rendet rakott nála, az önbizalmán, hozzáállásán is látszik, hogy más ember lett.

Amiben még komolyabbat kell fejlődni szerintem az a helyzetkihasználás, főleg a nagyobb lehetőségek terén. Tegnap a legnagyobb meglepetés ez volt számomra. Amikor Fermin passzából megindult Neuer felé becsuktam a szemem, mert abszolút azt éreztem, hogy ez neki nem fog menni. Még a két másik gól sem volt annyira váratlan. Ha most ezzel megtört a jég még Lewy is nézegethet hátrafelé.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.24. 14:29:43

Én nem is tudom, láttam-e ilyen szintű szintlépést játkostól ebben a korban. Tavaly még itt azon ment a vita, hogy jó-e ő nekünk, tavasszal már egész jó volt, akkor győzött meg pl. engem, aki korábban azért szkeptikus volt vele. De amit az új szezonban mutat, az annál is sokkal magasabb szint. Olyan teljesítmény, amit korábban tényleg csak nagyon nagy nevektől láttunk. Toronymagasan a szezon legjobbja, nemcsak csapaton belül.

És tényleg nagyon jó látni, hogy a rangadókon még jobban odateszi magát. Nagyon kellett egy ilyen ember nekünk. A karszalag is jó helyre került, az egyértelmű.

És az ember tényleg nem szívesen rúg bele Xaviba, de ebben az esetben valahol muszáj. :(
Peter
Director del Fútbol

2024.10.24. 11:36:54

Egész egyszerűen más volt a Xavi projekt.
Abba a projektbe amúgy nem is illeszkedett, szenvedett is eleget, ahogy egyébként sokan mások is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.24. 11:22:05

Ronaldinho&Barca írta:
2024.10.24. 08:21:46
Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Hát, a PSG meccs után (ahol azért ő volt kb a legkevésbé hibás, hogy kiestünk), a sok fapofa mellett ő rugdosta egyedül a kapufát és sírt, ő már akkor is meg akarta nyerni a BL-t, és ő már akkor is beletette mindenét mindkét egyenes kieséses párharcon húzóemberként. Csak nem volt még csapat körülötte. Most van. :) Még ha nem is BL-krém szintű elméletileg, de gyakorlatilag Flick alatt meg ki tudja.
Subinho írta:
Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Nem illett Xavi rendszerébe, ő mindenáron vonalszélsőkkel akart focizni. Nyilván ott is jó volt, de nem egy beast. Persze ha van egy klasszis szintre is képes focistád, aki amúgy nem vonalszélső, akkor tudni kéne ebben változtatni, erre Xavi a legvégén volt csak hajlandó, és azért akkor sem annyira szabadon, mint Flick tette. Sajnos nekünk egy klasszis tizesünk volt eldugva a farzsebbe, nem klasszi(ku)s szélsőnk. Kessié esete ugyanez, egyszerűen nem készültünk fel a hozzánk érkező játékosok erősségeiből, nem tudtuk, kit vettünk.

És amúgy Flick szívesen tolta volna klasszikus szélsőkkel. A BM-ben az volt neki. És ha visszaemlékszünk, nyáron odaragasztotta a felkészülési meccseken balra a brazilt, néztem is a PTSD-m miatt, hogy már megint? De szerencsére Flick rájött hogy ott gyenge, pláne baloldalon és átalakította kb pusztán csak miatta a szerkezetet. Ha pl. Raphinhát adtuk volna el és Dembélét tartottuk volna meg, boldogan otthagyta volna szerintem kijjebb, és egy klasszikus 4-2-3-1-ben állt volna ki. De ő a játékosaihoz igazítja a szerkezetet, nem beleerőltetni próbál valakit.
Subinho
Director del Fútbol

kisszotyi
Barça B

2024.10.24. 09:25:52

D7CDA3F7-0F5F-41D5-B9CF-7B680322A328.jpeg
D7CDA3F7-0F5F-41D5-B9CF-7B680322A328.jpeg (59.07 KiB) Megtekintve 3420 alkalommal
Ezt csak így kommentár nélkül itt hagynám, ha szabad 😃
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.10.24. 08:21:46

bence0330 írta:
2024.10.16. 13:39:28

Összehasonlításképp, hogy ez milyen szám, a klubban amióta mérik (2003), ennyi meccs alatt Xavi kreált egyszer többet (34) Messinek a rekordja 31, Neymarnak 30.
Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Válasz küldése