Yokozuna írta: ↑2025.08.05. 21:33:16
bence0330 írta: ↑2025.08.05. 12:17:53
Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.
A 10-est vegyük ki, kicsit más téma.
Nem tudom, Flick szerint ez-e a sorrend, és senki nem is tudhatja. Casadó elfáradt és meg is sérült, mire DJ kb belejött, gyakorlatilag nem voltak a valóságban posztiválisok egy percig sem Amí DJ bénázott a sérüléséből visszatérve, nemigen számít, amikor meg belejött, Casadó kimúlt. Majd kiderül. Azért remélem, hogy Casadó lesz az első, látványos volt a különbség előszezonban is. Mikor egymás mellett fociztak, olyan volt, mintha az egyik egy sebességgel gyorsabban és precízebben csinálna mindent (nem DJ). Az más kérdés, hogy szerintem is a meccseink jó részén annyira brutálisan dominál a csapat, hogy DJ-nak igazából nem jönnek ki a gyengéi, nincs szükség arra az élességre, ami benne nincs meg, és akkor egy nagyon jó középpályás teljesítményt tud lerakni ezzel az elegáns, ügyes, langyos témával, de ettől még Casadó egy jobb focista. Szemre, érte mutatott érdeklődésben, mindenben mérhető szerintem. Az a gond, hogy amikor egy szétdominált meccsen ő is jó (sosem húzóember vagy extra akkor sem, csak jó), az nem feltétlen őt dicséri, azt a szerepet rengeteg focista tudja megoldani a világon, harmadekkora fizuért is. Ettől még jól csinálja, csak pont nem erről ismerszik meg az igazi jó focista, hogy el tud bújni a többiek mögé, és ott jól játszani, mikor nagyon megy a szekér. És az a baj, hogy évek óta ugyanez, nem látom, mitől lenne jobb. Szívesen bevetném csereként bárhová, annak kitűnő, minőséggel kompenzálja azt, amit Gavi energiával old meg, ha Gavit tényleg belejön, akkor szerintem még ő is hasznosabb lehet, pedig kicsit vele is ugyanaz a baj poszt szempontjából, mint Frenkie-vel, igazából pont egy olyan középső középpályás, akinek nem annyira fekszik ez a rendszer, olyan posztok közötti keverék, amit tud.
Én amúgy a hollandról mai napig nem tudom, hol az igazi. Koeman alatt box-to-boxként 3-5-2-ben tűnt annak, de olyat nem játszunk még egyszer. 4-3-3-ban egyedüli pivotként esélytelen. Duplapivot "védekezőbb" játékosaként kijönnek a védekezésbeli, és szervezésbeli hiányosságai is, még ha jól is hoz ki lasztikat, nem rossz, de nem extra. Duplapivot támadóbb játékosaként eleve megoldhatatlan problémája nyilván Pedri létezése, de amúgy sincs meg benne hozzá a váratlan, a kreativitás, ott se rossz Pedri cserékeként, de nem extra. Talán 4-3-3-ban és 3-5-2-ben box-to-box nyolcasként lehetne a legjobb, kevésbé jönne ki a hátránya, többet futhat a labdával, de azt meg úgysem játszunk, főleg nem olyan rendszerben, mint Koeman, kb kontrára berendezkedve, ahol sok az üres terület előtte. Azt sem tudom, az edzők, vagy ő maga tudja-e, mi az ő igazi posztja. És ez szerintem pont azért van, mert úgy mindenben jó, és semmiben sem kiváló, és pont ez a jó cserék jellemzője. Egy igazi jó kirakósdarabé a kezdőben meg inkább az, amikor kevesebb dolgot tud, de abban extrát tud hozni. Hollandiában hatosként amúgy Reijnders nagyon hasonló, elegáns, nem védekezik túl jól (ügyesebb), viszont a tizenhatos előterében extra klasszis, ezzel bőven előzi őt. A válogatott szerintem kicsit jobb volt nélküle, szemre is, meg az elmúlt sok év legjobb eredményét is nélküle hozták.
Ne felejtsük el, hogy a Flick rendszer annyira brutálisan erős, hogy még egy GM-et is csak az Inter ellen nem bírt el kb, és még ott is majdnem. Nála 1-2 alibi simán belefér.
És akkor most még csak Casadóhoz képest tűnik gyengébbnek, amikor Bernalról azt rebesgették (meg első meccseken úgy is tűnt), hogy még jobb is, mint az idősebb Masiás társa. Adja az ég. És amikor két masiás jobb a tökéletes korú közel 100 milliós top keresetű igazolásnál, ott nagy a baj. Én ezért gondolom úgy, hogy amúgy egy közepesen jó játékos, de státuszhoz, mindenhez képest nagyon lazán bottom 5 a csapatban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy