gg86 írta: ↑2024.02.01. 11:52:23
Ezt másik topicból hoztam, mert megakadt rajt a szemem.
Próbáltam nézni pár statot (asszisztok, kulcspasszok stb.) hogy milyen előkészítésben toronymagas első, meg európában hol van élmezőnyben, de nem találtam. Lehet van valami egyéb stat amit nem figyeltem, de számomra meglepő ha ő ilyen téren ennyire kiemelkedő lenne. A srác legnagyobb erénye szerintem a hozzáállása és a küzdeni tudása, mindig 100%-ot tesz a meccsekbe, kreativításban, gólokban kevésbé kiemelkedő.
Bocs, túrázás közben olvastam, ott nem tudtam reagálni, aztán elfelejtettem.

Bemásolom, írtam erről, alatta meg kigyűjtöttem újra, bár sokat nem változott, mert utána csak hetekig volt egészséges.
"
Várható asszisztok számában (ami kvázi a legkifejezőbb statisztika az előkészítésben) idén az egész La Ligában a legalább 10 meccset játszó játékosok közül kimagaslóan első, 0,59/90 perc, az őt követő legjobb ilyen játékos 0,44-el rendelkezik.
A top5 bajnokságban összesen 3-an vannak előtte.
Tavaly a top5 bajnokságban összesen 7-en voltak előtte. Pontosan ugyanannyi várható gólpasszt hozott össze, mint egy bizonyos Lionel Messi, 0,43/90 perc."
Idén meg még ehhez képest lépett komoly szintet, ami már eleve nem volt gyenge, ha az aranylabdás szintjét hozta benne.
0,58-nál áll jelenleg, szóval tartja, bár ugye azóta csak pár meccset játszott. Ma is toronymagasan első benne a Ligában, a 2. releváns játékosnak 0,38-van. Óriási különbség, konkrétan másfélszer olyan jó, mint a 2. legjobb. Erre azért simán lehet írni, hogy toronymagasan a legjobb.
https://fbref.com/en/comps/12/stats/La-Liga-Stats (legörgetsz addig, amíg játékosneveket nem találsz, a felső sornál Toggle Per90 Stats-ra kattolsz, hogy percarányos legyen, ott pedig az xAg-re.
De ha az xAg nem elég jó valakinek, tudom, sokak szerint ez túl elvont, és natúr gólpassz kell, abban is messze első a ligában percarányosan, releváns játékosokat figyelembe véve, akik legalább 10 meccset játszottak. (2-3-4 meccsesket nem érdemes nézni, egy jó meccs és 1 feletti átlagot hozhatnak, lásd Guiu toronymagasan vezeti a góllövőlistát ilyen téren

) 0,68 a 90 percenkénti asszisztja, ami szintén bődületes szám, a 2. releváns játékosnak van 0,54, erre is bátran lehet mondani, hogy toronymagasan. Bellinghamnek van 0,16, például, kevesebb, mint negyedannyi. Ezeket is a fenti linken tudod megnézni, csak az asszisztra kattintva.
TOP5 bajnokság jelenleg
https://fbref.com/en/comps/Big5/stats/p ... gues-Stats
Assziszt/percekben 4-en vannak előtte a legalább 10 meccset játszó játékosok közül.
Várható assziszt/percekben 5-en vannak előtte a legalább 10 meccset játszó játékosok közül
Ha erre nem mondjuk azt, hogy európa egyik legjobb előkészítője, akkor nem tudom, mire lehetne. És azért az előkészítésnél messze ez a legrelevánsabb téma.
De valahogy vele kapcsolatban mindig csak az merül fel, hogy nem tud cselezni. Amiben amúgy a liga legjobbja, Yamal nem túl rég előzte meg (és a ligában az 5. legtöbb gólhelyzethez vezető csele van, 0,68!!! Vini, Rodrygo, Zaragoza, Yamal után...), szóval még ebben is eléggé túlzásokban esnek vele kapcsolatban, bár ő tény, hogy nem fog 4 ember közt átszlalomozni, de még ebben is borzasztóan le van becsülve, ő nagyon céltudatosan cselez, általában csak 1, néha 2 embert bevállalva, és arra használja fel, hogy utána kreálhasson, nem arra, hogy összetekerje 4 védő lábát, erre ő tényleg képtelen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy