Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ezen a szinten nyilván van benne manír, de az alapvetés sose volt kérdéses, hogy elhivatott a csapat iránt. Itt sem lenne, ha nem így lenne. Akar is ha a pályán van, de ez a görcsösség és frusztráció nagy kihatással van a többi támadónk játékára is. Én annyira ezt a kőbe vésett 9-es dolgot is elengedném, jelenleg a keret alkalmas arra, hogy akár Félix, akár Torres, akár Roque kerül középre egy tamadason belül nem tartanék tőle. Lewa mindenki tudja, hogy center. Néha vissza-visszalép, de alapesetben statikus a játéka és könnyen lekövethető akár egy de sokszor két emberrel a hátvédsorból. Ami gólt idén összekapart az csak a klasszisából adódóan jött össze, nem egy kifejezett ráépült kidolgozott támadás eredményeként.brazilfan írta: ↑2024.01.05. 08:23:27Máshonnan áthozva: Nagyon kíméletesen cserélte le Lewat, nem egyedül és nem Roquera.
Lewandowski pedig bölcs volt, és úgy reagált Roque kihagyott helyzetére, hogy a legjobban jöhessen ki belőle. Hogy az operatőr végig rajta volt-e, és Lewandowski rájátszott-e, nem tudom, de meglett a kép, nincs benne tüske, együtt él a csapattal.
Talán ide illik a legjobban. A többivel egyetértek, de ezekkel rengeteg szempontból nem. Az első bekezdés: egy 35 éves játékost akkor is rotálni kell, ha a szertáros áll be helyette, vagy Marcos Alonso. Ezt mindenhol a világon így kezelik, ahol mégsem, ott ugyanakkora gáz lesz belőle, mint nálunk (Milan, ahol szintén elkezdték októbertől nem kirotálni Giroud-t, addig ontotta a gólokat, azóta sokmeccsenként egyszer betalál néha, a mezőnyjátékát meg ugyanakkora horror nézni azóta, mint Lewyét, és ezt ugyanúgy megszenvedte a csapat helyzetkihasználásban, gólokban, pontokban, mint mi...).Chino írta: ↑2024.01.04. 16:22:39És itt jön az, hogy miért nem rotáljuk Lewát és hasonlók. Egyszerűen nincs kire. Torres ugyanaz, mint oly sok más játékos, akit beleerőltetünk egy számára olyan posztba amit úgy-ahogy megold, de világos hogy nem érzi komfortosan magát. Dembélé is pl. sokkal jobb teljesítményt nyújtott a jobb oldalon, annak ellenére, hogy két lábas, Torresnek sem a bal oldal fekszik legjobbban (amikor Raphinha nem tükörszélsőt játszott Dembélével detto) stb.
Guiu-t lehetne felhozni lehetőségként, de rá építeni még Roquénél is sokkal kevésbé lehet, legfeljebb korai kupa vagy eldőlt/hokimeccseken.
Szóval rá számítani Lewa mellett úgy, hogy a bajnokságot és a BL negyed-elődöntőt (sorsolástól függően) célozzuk meg vicc.
Nem értettem félre, bár valóban nem tökéletesen ennek megfelelően reagáltam, pardon. Szerintem leléptetni senki nem akarja, ki kéne hozni belőle, amit tud. Én nem hiszem el, hogy egy játékost vagy kvázi nem cserélnek le augusztustól decemberig, vagy leléptetik. Pláne nem, ha 35 éves. 2 meccsen kezdjen, 1 meccsen padozzon. Ha épp csúcsformában van, akár 3-4-5 meccsen is kezdjen, de akkor is legyen lecserélve, ha lehet, mert még a gólzáporos meccseken sem volt. Ez kb mindenhol így működik, és attól még nem léptetnek le senkit.Andris írta: ↑2023.12.21. 13:51:10Sztem félreértettél. Én nem a leültetéséről beszéltem, hanem a leléptetéséről. Magyarul hogy engedjük el teljesen.
A baj Xavi és a vezetőség oldaláról az szerintem, hogy menedzsment szempontból egy 35 éves szupersztár leültetése akár egyenértékűnek is tekinthető a leléptetésével. És ezért ez szerintem egy sokkal nehezebb és sokkal inkább patikamérlegen méricskélendő döntés, mint ahogy azt mi szurkolói fejjel érezzük.
Sztem félreértettél. Én nem a leültetéséről beszéltem, hanem a leléptetéséről. Magyarul hogy engedjük el teljesen.bence0330 írta: ↑2023.12.21. 12:32:51Nem indulatból kellene leültetni, hanem a teljesítménye alapján. Ami miatt Ferrán ült tavaly, idén is, pedig idén még jobb is. Romeu is, ha épp béna volt Raphinha is, vagy épp Christensen, Baldé. Ez így megy. Kivéve nála, mindegy, mit csinál, inkább jön le az addigi MOM és az első félidőben kifejezetten jó Felix.
Pont ellenkezőleg van ez, indulatból MARAD a pályán. Nyilván indulat alatt érzelmet értek. Semmi tényszerű nem indokolja az ottlétét a nevén kívül. Ha ez nem lenne, már rég ülne. Vagy nem rég, hanem ült volna 2 meccset, és lehet, hogy megint bombaformában lenne, mert megkérdőjelezhetetlen nálam, hogy egy 35 éves ember nem játszhat végig minden meccset, és hullafáradt, ami elsősorban a finom érintésekben és a döntésekben nyilvánul meg, de ha tévednék, akkor a görcs oldódhatna benne, és tisztább fejjel játszhatna 1-2 meccs után.
Nem indulatból kellene leültetni, hanem a teljesítménye alapján. Ami miatt Ferrán ült tavaly, idén is, pedig idén még jobb is. Romeu is, ha épp béna volt Raphinha is, vagy épp Christensen, Baldé. Ez így megy. Kivéve nála, mindegy, mit csinál, inkább jön le az addigi MOM és az első félidőben kifejezetten jó Felix.Andris írta: ↑2023.12.21. 11:38:16Szerintem Lewának nem igazán van tovább maradása ebben a csapatban.
Mivel eleve olyan gyenge és rövid a keretünk, hogy még egy középcsapat szintjét se üti meg összességében, nem hiszem, hogy túladunk majd rajta, vagy teljesen lejegeli Xavi Januártól.
Ezért ezt nem is fogom követelni, nem reális azt hiszem, nem lehet pusztán indulatból döntéseket hozni. A következményekre kell gondolni, és az alternatívákra, nem pedig arra, hogy mennyire rossz a kiindulási alap.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy szerintem nincs és nem is lehet hiteles információnk arról, hogy Xavi kiket preferált és kért valójában, arról meg végképp nem, hogy ha valakit preferált vagy kért, azt milyen minőségű lehetőségek közül preferálta vagy kérte. Az utóbbi különösen nagyon fontos, mert lehet, hogy tényleg igazoltunk bizonyos játékosokat, akit Xavi kért, és nem jók, de biztos nem egy olyan merítésből kérte őt vagy őket, amiben hemzsegtek a minőségi lehetőségek. Hogy nagyon de nagyon finoman fogalmazzak.
A leépülést inkább a Xavi által preferált / kért emberekre értettem. A honnan jött és jelenleg hol tart forma alapján, szerintem lefelé tart:
Lenne más opció is, Lewandowski csak 50-60 perceket játszana, Ferran vagy Guiu lenne a cseréje, és Roque csak rövid időkre állna be, tehát fokozatosan építenék be, de közben Lewandowskinak sem kellene 90 percig szenvednie.
Nekem is ez a nagy félelmem. Eddig mindenki úgy számított rá, mint Lewa tehermentesítője. Tanul, egyre inkább beilleszkedik, folyamatosan többet és többet játszik, a jelenlegi helyzetben viszont már úgy várják a szurkolók és talán az egész klub is, hogy elsőszámú gólfelelős legyen, döntse meg a lengyel számait.ocsike83 írta: ↑2023.12.18. 14:54:02Várjuk Roque-t, mint a megváltót. Én is nagyon.
De egyenlőre azért ne tekintsünk úgy rá, mint az álmaink megvalósítójára, aki legalább 10-15 gólt hoz majd tavasszal.
Teljesen más kultúrából jön, akire kapásból óriási nyomás helyezkedik majd. Azonnal a kispadra kellene ültetnie az utóbbi 10-15 év egyik legjobb 9-esét (mégha nagyon meg is kopott mára).
Én csak remélem, hogy szépen lassan fogják beépíteni, hatalmas nagy türelemmel. Ha nem így lesz, a csapat körül uralkodó közeg, nagyon hamar összeroppantja.
Bízzunk benne, hogy nem így lesz....de vannak félelmeim. Az utóbbi időben nálunk mindenki vagy leépül, vagy beleszürkül.....
Speciel ez szerintem kb senkire nem igaz a jelenlegi keretből, pont Lewát leszámítva.
Ezt én sem gondolom másképp, sőt mi több, elvárható kellene, hogy legyen.La Masia1 írta: ↑2023.12.18. 12:14:09Ez a lista ugyanúgy hasznos, de szerintem pontosan ugyanazt a tényt erősíti meg egy másik oldalról.
Azt ne mondja nekem senki, hogy spanyol, brazil, portugál válogatott játékosok (+Lewa), akik eddig is top bajnokságokban, top klubokban játszottak, gyengébb képességűek lennének, mint a fenti lista bármelyik játékosa! Nem az lenne az elvárható, hogy ők is a fenti lista élmezőnyében legyenek, pláne úgy, hogy a Barca alakítja ki az egyik legtöbb helyzetet a top ligákban? Magyarul nem is az az elvárás, hogy a semmiből kellene varázsolni. Hanem azokat a helyzeteket, amiket egy hasonló (vagy inkább valamivel gyengébb) képességű játékos berúg - ráadásul kevesebb helyzetből - azt ők is megtegyék.
Ez a lista ugyanúgy hasznos, de szerintem pontosan ugyanazt a tényt erősíti meg egy másik oldalról.Peter írta: ↑2023.12.18. 04:19:07Andris "kedvéért" kigyűjtöttem, lejjebb írtam erről.
Top 20 még hízelgő szűkítés, Félix és Torres 3-3 gólosak, őket megelőzik a listán jelenleg 35-en, szóval a top 35-ben csak Lewa van.
Gironából vannak 4-en
Realból is 4-en
Atletiből is 3-an....
Villarealból is 3-an,
de a Bilbaoból és a Sociedadból is ott vannak ketten-ketten legalább.
Ezek talán összetettebb és reálisabb mutatók a támadófoci komplex minőségét és milyenségét illetően, mint a divatos nagy kedvenc ilyen olyan virtuális statokra való megalapozatlan hivatkozás, durrogtatás és mindez feltételes módban ráadásul....
Megjegyzem, hogy szerintem (is) hasznosak azok a statok, csak éppen a megfelelő célra felhasználva....
Oksi, ezt megadom neked, lehet h te ilyeneket pont nem irtal.Peter írta: ↑2023.12.18. 11:41:50Semmi jelentősége, de tőlem ilyeneket nem olvashattál, főleg nem ebben a sorrendben.Andris írta: ↑2023.12.18. 09:28:52Egyebkent multheten meg a kapuralovesi gyakorlatok hianya volt a feltetelezett ok, de mivel arrol kiderult, hogy szo sincs rola, jott a gyakorlatok minosegenek megkerdojelezese. Most hogy a Valencia ellen meg a szokasosnal is tobb nagy helyzet maradt ki, mar mentalis gondok vannak, amiket termeszetesen az edzonek kell kikuszobolni.
Nyilván nem lehet képben lenni, hogy ki, mikor és mit ír, de nálam elég következetes sláger a megfelelő mentalitás hiánya.....elég sokszor és következetesen nyomtam ebben a szezonban :
mentalitás - csapat......és ha ezek rendben lesznek (ugyanis jelenleg se mentalitás, se csapat nincsen), akkor lehet majd társalogni taktika és felállás kérdésekről
Semmi jelentősége, de tőlem ilyeneket nem olvashattál, főleg nem ebben a sorrendben.Andris írta: ↑2023.12.18. 09:28:52Egyebkent multheten meg a kapuralovesi gyakorlatok hianya volt a feltetelezett ok, de mivel arrol kiderult, hogy szo sincs rola, jott a gyakorlatok minosegenek megkerdojelezese. Most hogy a Valencia ellen meg a szokasosnal is tobb nagy helyzet maradt ki, mar mentalis gondok vannak, amiket termeszetesen az edzonek kell kikuszobolni.