Andris írta: ↑2022.09.12. 09:57:14
Az alternatíva Christensen, aki jelenleg lehet stabilabb védő összességében (bár még szinte nem láttuk játszani, mégis mindenki nagyon imádja), de szerintem se nem gyorsabb, se nem labdabiztosabb, sőt pont ezekben gyengébb is, mint EG. Márpedig a konkrét helyzetben, a bayern ellen ezek lehetnek a legfontosabb kvalitások.
Áthoztam, nem akartam offolni.
Christensen Európa egyik leggyorsabb védője. Az EB-n pl. két játékosnál mértek csak gyorsabb sebességet, de maga mögött hagyta Sterlinget és Mbappét is. EG sebességéhez ne is hasonlítsuk, már az is sértő.
Hogy nem labdabiztosabb, mint Eric, ezt talán stimmel, de ha el is marad, nem sokkal. Elegánsan, pontosan játszik nagyon a labdával, statisztika is alátámasztja.
Közben meg ugye jóval magsabb, erősebb, tapasztaltabb, EB-bronz, BL-győzelem, stb.
Sokan emlegetik "perememberként" a CFC-ben, mikor a valóság az, hogy átlagosan 3 mérkőzésből 2-n volt kezdő, a meccsek kb 66%-án. Peremembernek semmiképp sem volt mondható, max annyi, hogy volt, aki nála többet kezdett. Ezt most nem írtad, de gyakran láttam már a fórumon.
Az előszezonnal együtt azért játszott már párszor nálunk is, és még egyetlen egy darab hibát sem vétett, konkrétan. EG-nél meg azt a meccset tudjuk kiemelni a múltkor, amikor végre egyszer nem vétett hibát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy