La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.13. 13:51:21

Gareth Tello írta:Eusebio pedig, akit kineveztek a Real Sociedad edzőjének, gyorsan le is csapna Grimaldóra és Samperre, akár már a téli átigazolási időszakban.
Visszavásárlásival még örülnék is az üzleteknek, vagy kölcsönbe Sampert, Grimaldot meg valami jelképes összegért visszavásárlásival - mindkettőt már télen. Csak legyen rá opció, hogy a jövőben visszajönnek..

Grimaldo meg szerintem jelenleg annyiban bízhat, hogy még piszok fiatal, Lucho pedig kétlem, hogy még 5 évig az edzőnk lenne - persze benne van, de én nem hiszem -, úgyhogy az ő távozásával neki ismét megnyílhat majd az út.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.13. 13:16:01

Na, ugyebár az elmúlt hetekben szó volt arról a bizonyos opcionális plusz egy évről Grimaldo szerződésében... A viszonylag megbízható Miguel Rico szerint ennek a plusz évnek az aktiválása azt jelentené, hogy Grimaldo felkerül a nagycsapatba. Lucho azonban nem számol vele (jó lenne, ha egyszer majd megtudnánk, hogy miért), így kevéssé valószínű, hogy a klub élni fog ezzel a lehetőséggel, és Grimaldo minden bizonnyal ingyen távozik majd a szezon végén - hacsak addig Lucho meg nem gondolja magát.

Eusebio pedig, akit kineveztek a Real Sociedad edzőjének, gyorsan le is csapna Grimaldóra és Samperre, akár már a téli átigazolási időszakban.

És végül pár Samper-idézet a Girona elleni meccs után adott gyors interjúból (remélem, nem gond az angol nyelv):
"My promotion should occur this season? I'm not thinking about that. I must do my best at Barça B."

"I won't deny it, playing for the first team is always good. It gives me extra motivation."

"Luis Enrique has told me that I should keep on working hard because my chance could come at any time."

"Barça's style has changed. Now you need to be more physical, to run a lot. Before that, it was rather possession. I try to adapt. It's not a radical change, but one shouldn't ignore it. I must improve at certain aspects. Football evolves, one must adapt."

"Premier League, Arsenal rumours? As I have always said, my priority is to succeed here. Obviously, if I can't do it, I will leave."

"Busquets? He is playing at an incredible level. He is everywhere, he recovers every ball, he does everything well."
palesz77

2015.11.12. 16:35:21

Halilovic vs San Marino
Gareth Tello írta:Itt a gól (Samper jegyzi az asszisztot): https://streamable.com/2uf1" target="_blank
Nem is akármilyet.. =D> A lövés is pazar volt amúgy.
Gareth Tello írta:Grimaldo pedig ismét cáfolja Robert tegnapi kijelentéseit:
Grimaldo: "I don't have a deal with another club, I respect Barça. There's an option for an extra year, I hope to stay" [rac1]
Ez mondjuk nagyon érdekes, nem tudom mi szükség van egy játékos "befeketítésére", mondják ki akkor kerek perec, hogy nekünk nem kell, de ne az ő nyakába akarják már varrni, hogy nem számolunk vele.. Levantés szitu is ilyen, nem tudom mit tett, de valami kegyetlen rossz dolog lehetett, hogy ilyen szép lightosan folyamat "rossznak" próbálják beállítani.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.11. 23:13:55

Carbonell góljával a Barça B 1-0-ra verte a Gironát és bejutott a Copa Catalunya döntőjébe.

Itt a gól (Samper jegyzi az asszisztot): https://streamable.com/2uf1" target="_blank

Grimaldo pedig ismét cáfolja Robert tegnapi kijelentéseit:
Grimaldo: "I don't have a deal with another club, I respect Barça. There's an option for an extra year, I hope to stay" [rac1]
TripleH
Entrenador del Barça

2015.11.10. 23:47:39

palesz77 írta:
Gareth Tello írta:És néhány részlet a meccs utáni Grimaldo-miniinterjúból:
"I have this season left in my contract, and an option for another year. I'm happy at the best club in the world."

"If they call me to the first team, I'm ready. The coach is the one who decides."

"Previous interview? RAC1 did not want anything to happen, it was a misunderstanding."
Mi a szösz, még a végén maradni fog..? Remélem, örülnék neki, ha az esélyt megkapná legalább, de ez már lerágott csont.. :D
Én örülnék ha mondhatni 0 ojróból lenne egy tehetséges kp és egy tehetséges védő Alba mögé, múltkor azt mondtam, hogy évekig kéne várniuk, hát azóta amennyi sérült volt és látva Munir/Sandro e végett mennyi lehetőséget kapott, ráadásul Gumbauval operálunk a kpn pihentetés képpen, most én is azt mondom, hogy nem lenne rossz felhívni őket, ilyen időszakokban.
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.09. 17:35:56

Az ATMA meccsnek csak a végét kaptam el, aki látta írna egy pár sor hogy Halilovic hogyan játszott?
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.11.09. 14:59:31

Gareth Tello írta:És néhány részlet a meccs utáni Grimaldo-miniinterjúból:
"I have this season left in my contract, and an option for another year. I'm happy at the best club in the world."

"If they call me to the first team, I'm ready. The coach is the one who decides."

"Previous interview? RAC1 did not want anything to happen, it was a misunderstanding."
Mi a szösz, még a végén maradni fog..? Remélem, örülnék neki, ha az esélyt megkapná legalább, de ez már lerágott csont.. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.09. 13:25:29

Tarín mondjuk pont vétett egy nagy hibát, amely után a vendégek megszerezték a győztes gólt, de ettől eltekintve jól játszott (főleg a passzjátéka tetszett megint), és még így is a csapat egyik legjobbja egyelőre idén. A második félidőben egyébként sajnos sokkal gyengébben játszottak a srácok, mint az elsőben, de a győzelem így is simán meglehetett volna, Rolón például rontott egy nagy ziccert, aztán a végén Ros az ellenfél kapujától nagyjából tíz méterre úgy gondolta, hogy az elépattanó labdát inkább lepasszolja, mint kapura lövi... :D

Babunski sérülése sajnálatos, de annak örültem, hogy Aleña jött be a helyére, ő nem játszott rosszul, bár persze a B-ben nem tud még olyan gyakran varázsolni, mint a Juvenil A-ban. Rajta kívül Kaptoum és Grimaldo volt még egész jó, illetve Aitornak és Palenciának is volt egy-két jobb periódusa. A támadósor viszont most sem parádézott, Aitornak voltak meglepően gyenge megmozdulásai is, Rolón teljesítménye igencsak hullámzó, és a helyzetkihasználása sem az igazi. Dongou viszont legalább nem hullámzó, hanem egyenletesen nagyon rossz teljesítményt nyújt. :mrgreen: Jól fog jönni Dani Romera januártól, esetleg Lee és/vagy Mujica...

És néhány részlet a meccs utáni Grimaldo-miniinterjúból:

Chino
Llegenda del Barça

2015.11.08. 15:55:28

palesz77 írta:Na, ma végre tudtam valamennyit nézni a B meccséből, az első félidőt 85%-ban láttam szerintem. Sajna aztán kikaptak a kicsik, de szerintem nem játszottak rossz meccset, legalábbis amíg láttam. A támadósorba kéne pár jó játékos, de amúgy nem rossz ez a csapat. Kaptoum rendkívül tehetséges, de azért érződik a fiatalság még a játékán, sokat kell érnie ahhoz, hogy kinője a B csapatot. Tarín is tetszett, bár sok védőmunkája nem akadt, de támadásban nagyon jó kis lasztikat adott, semmi látványos, "csak" vonalakon küldözgette át a lasztit előre fele folyamatosan, tényleg ígéretes lehet idővel - fizikuma is elég jónak tűnt. Grimaldo szokásos, nem volt kiugróan jó a félidő alatt, de érződik a tehetsége. Akiről viszont kérdeznék, az Palencia. Ő mindig így játszik? Nagyon tetszett nekem a srác, látszik rajta, hogy szívvel lélekkel játszik, küzd hajt, fel-le robog folyton, és rendre jó megoldásokat választott, neccesebb szitukban is. Szimpatikus volt nagyon, és ha folyton így játszik, akkor fejlődéssel még akár keresnivalója is lehet Alves távozása után az első csapatnál szerintem - már ha SR megragad a középpályán.

Émn is elkaptam egy fél órát a meccsből. Palencia tényleg jól játszott. Tavaly is kb. ezt a szintet hozta. Azt nem lehet tudni, hogy Patric "posztváltozása" miatt került be vagy a csapatkapitányt nem akarták kitenni a kezdőből, de mindenképp váltani akartak jh poszton. Én az utóbbit találom valószínűnek, mert akkor simán kitették volna Godswillt szélre, de valahogy nem hiszem, hogy alapember lenne a felnőtt csapatban. Tarín hozta a szokásosat, sőt amennyi meccsüket láttam, ahhoz képest most semmi extrat nem mutatott. (mondjuk nem láttam az egész meccset) Nagyon-nagy tehetség a srác. A modern kori foci tökéletes védője. Kitűnő a fizikuma, technikás, a labdakihozatalai is átlagon felüliek, mindemellett a posztjához és testfelépítéshez képest igen gyors.

A csapatnak egyértelmű hibája és problémája a támadósor. Aitor rendben van (bár ő is csak most került fel), de középen Dongoun kívül nincs más, a baloson meg vagy Cámara (aki inkább a kp-s) vagy Grimaldo játszik. Nagyon kiherélték ezt a csapatrészt, Sandrot bőven elbírta volna a keret.
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.11.08. 15:07:01

Na, ma végre tudtam valamennyit nézni a B meccséből, az első félidőt 85%-ban láttam szerintem. Sajna aztán kikaptak a kicsik, de szerintem nem játszottak rossz meccset, legalábbis amíg láttam. A támadósorba kéne pár jó játékos, de amúgy nem rossz ez a csapat. Kaptoum rendkívül tehetséges, de azért érződik a fiatalság még a játékán, sokat kell érnie ahhoz, hogy kinője a B csapatot. Tarín is tetszett, bár sok védőmunkája nem akadt, de támadásban nagyon jó kis lasztikat adott, semmi látványos, "csak" vonalakon küldözgette át a lasztit előre fele folyamatosan, tényleg ígéretes lehet idővel - fizikuma is elég jónak tűnt. Grimaldo szokásos, nem volt kiugróan jó a félidő alatt, de érződik a tehetsége. Akiről viszont kérdeznék, az Palencia. Ő mindig így játszik? Nagyon tetszett nekem a srác, látszik rajta, hogy szívvel lélekkel játszik, küzd hajt, fel-le robog folyton, és rendre jó megoldásokat választott, neccesebb szitukban is. Szimpatikus volt nagyon, és ha folyton így játszik, akkor fejlődéssel még akár keresnivalója is lehet Alves távozása után az első csapatnál szerintem - már ha SR megragad a középpályán.
defender3
Entrenador del Barça

2015.11.06. 22:49:54

palesz77 írta: Nem tudom amúgy volt-e róla hír, de már másodszor is megkapta a hónap játékosa díjat a Sporting csapatában, ennyi idő alatt elég szép teljesítmény.. :D
Első felnőtt idényében 19 évesen nagyon szép teljesítmény. Sporting nagyon jól járt azzal,hogy ők kapták kölcsön.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.11.06. 22:35:30

És a legdurvább az egészben, hogy még csak 19 éves. Félelmetesen nagy játékos lehet még belőle.
Kép
palesz77

2015.11.06. 22:26:56

Alen Halilović 2015/2016 ● Sporting Gijón ● Part 1

Ez a gyerek.. =D> Azok a labdakihozatalok hátul tipikus Barcás középpályásra emlékeztetnek, Iniék szoktak ilyen higgadtan és szépen a saját kapunk előteréből is lasztikat kihozni. Nagyon az út elején jár még, de tehetség alapján a következő generáció egyik nagy focistája lehet, csak ugye a tehetség önmagában nem elég.. Remélem nem fog elszállni a jó kezdés miatt magától, és a védekezésben is tényleg fel fog javulni, mert nálunk az is kell majd. Mindenesetre már várom, hogy visszajöjjön, bár lehet még egy évvel kitolnám a kölcsönt eggyel nagyobb szinten majd, attól függ hogy alakul a keret a nyáron.

Nem tudom amúgy volt-e róla hír, de már másodszor is megkapta a hónap játékosa díjat a Sporting csapatában, ennyi idő alatt elég szép teljesítmény.. :D

Munir, Sandro, Halilovic (on loan at Sporting) and Adama (Aston Villa) are among 40 nominees for Golden Boy award for U21 players
zsoltfree
Capitá del Barça

2015.11.02. 12:56:38

Mi van itt eddig:) Halilovic remekel, Sergi Roberto minden meccsen megcáfolja tavalyi énjét. Lesz itt középpálya kéremszépen:)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.01. 23:22:28

Most goals + assists by U21 players in Europe's top 5 leagues:

L. Sane (6)
A. Martial
A. Halilovic
G. Deulofeu
N. Redmond
R. Sterling (all 5)

Jól játszott ma is, az a vicc, hogy még a mesterhármastól sem volt messze, mivel lőtt két kapufát is. :D Mérföldekkel jobban megszervezett csapat van körülötte, mint az Eusebio- és Vinyals-féle Barça B, és ez jó hatással van a játékára, egyre okosabban, a csapat számára is hasznosabban futballozik, amellett persze, hogy továbbra is rengeteg szemet gyönyörködtető megoldása van. Kíváncsi leszek, milyen irányba fog alakulni tovább a játéka, én a tavalyi szezon alapján arra számítottam, hogy a jövőben inkább a szélső poszt lesz az, ami feküdni fog neki, az idei teljesítményét látva azonban nem lepődnék meg, ha lassacskán hátrébb kerülne, és akár irányító középpályás válna belőle. Az egyértelmű, hogy már most igen sokoldalú játékos, akiből, ha sokat foglalkoznak vele egyénileg is, magas szintű futballista válhat, akár szélsőként, akár támadó középpályásként vagy irányítóként.

Mondjuk az biztos, hogy nagyon nehéz dolga lesz, már csak amiatt is, mert a folyamatos Messivel való összehasonlítgatások (a szurkolók és a média részéről is) plusz nyomást raknak a vállaira.

A Barça B jó sorozatának ma sajnos vége szakadt, 1-0-ra kikaptak az eddig remeklő Reus Deportiu otthonában. De nem baj, menni kell tovább, biztató jelek már vannak, a védelem többnyire viszonylag stabil, Kaptoum is végre egészséges, a feljutásra nem sok esélyt látok, de annak azért örülnék, ha a dobogóhoz közel kerülnénk a szezon végére, természetesen úgy, hogy közben mindent megteszünk a legtehetségesebb játékosaink fejlődéséért, illetve egyre több lehetőséget adunk a Juvenil A legjobbjainak is.
palesz77

2015.11.01. 22:40:29

Egész szezonja is elég kemény eddig.. :D

Only Messi (6.5) and Neymar (4.3) have a better average of dribbles per game than Halilovic (2.9) in La Liga this season

Halilovic has now the 3rd most successful dribbles in La Liga 15/16 with 26. Only Messi (39) and Neymar (39) have more

Halilovic, with his 2 goals and 3 assists, won his team 7 points in La Liga this season

Pedig tavaly még a B-be se fért be.. :D Jövőre visszatér, aztán tolhatjuk egy 4-2-3-1-re hajazó felállásban. A Messi-Neymar-Halilovic triót nem tudja majd megállítani egy védelem se.. :mrgreen: Kíváncsi vagyok visszahozzuk-e amúgy már jövőre, és ha igen, akkor hogy oldjuk meg a játszatását. Nagy kincs a srác, efelől nincs kétség, de kérdéses számomra, hogy hogy tudjuk majd használni.

Alen Halilović vs Malaga
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.01. 20:40:30

Richmond82 írta:Halilovic megint nagyot játszik !
Valóban.
Alen Halilović's game by numbers vs. Malaga:

95% pass accuracy
5 take-ons
3 shots
1 chance created
1 goal
Itt a gólja:
https://twitter.com/barcastuff/status/6 ... 51136?s=09
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Richmond82
Jugador del Barça

2015.11.01. 19:00:06

Halilovic megint nagyot játszik !
defender3
Entrenador del Barça

2015.10.27. 14:24:02

Chino
Llegenda del Barça

2015.10.26. 19:49:58

palesz77 írta:Gumbau, Samper, Kaptoum and Aitor are likely to be included in first team squad for the Copa game against Villanovense on Wednesday. [sport]

Aitor jól tudom, hogy támadó ugye? Kinéz egy MAtS; Douglas-Verma-Matyi-Adriano; Samper-Gumbau-Kaptoum; Aitor-Munir-Sandro kezdő.. :mrgreen:

Amúgy ezzel is verni kéne őket igazából, de nyilván játszani fog több ember a gálakezdőből is, pályarészenként legalább 1-1 szerintem. Mondjuk a védelem szerintem így fog kinézni, de a középpálya és a támadósor biztos nem.
Ja, támadó mégpedig jobbszélső. Ezzel a trióval kb. mindenki a helyén játszhatna, Munir is végre megkaphatná az eredeti posztját. Egyébként közel sem elképzelhetetlen, hogy egy ilyen felállás lesz. Max. Suarezt tudom elképzelni kezdőként, Neymart nem hiszem, ogy annyira erőltetné, a bele is ki lehet, hadd pihenjen. A kp lesz érdekes. Ininek jó lehet egy kis bemelegítés, csak meg ne sérüljön mert akkor kampec nekünk egy időre. A hátvédsor és kapusposzt adott. A középpályán Gumbau és szerintem Ini is, ha nem is teljes meccsre, elől Munir, Sandro.

Igazából két poszt a kérdés. A harmadik kp-s illetve az egyik csatár. Annak örülnék, ha Ini mondjuk játszana egy félidőt és jönne helyette Kaptoum, és Aitor-t is meg lehetne nézni.

Mindketten nagyon jól nyomják a B-ben, hiába újoncok még ott is. (szerintem Kaptoum-ra is lehet mondani, szinte az egész tavalyi szezont kihagyta.
Forca Barca!!!!
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.26. 19:39:09

Halilovicot megint meg lehet lesni a sport2-n 20:30-tól. Bilbao otthonában játszik a Gijon. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2015.10.26. 12:55:24

Gumbau, Samper, Kaptoum and Aitor are likely to be included in first team squad for the Copa game against Villanovense on Wednesday. [sport]

Aitor jól tudom, hogy támadó ugye? Kinéz egy MAtS; Douglas-Verma-Matyi-Adriano; Samper-Gumbau-Kaptoum; Aitor-Munir-Sandro kezdő.. :mrgreen:

Amúgy ezzel is verni kéne őket igazából, de nyilván játszani fog több ember a gálakezdőből is, pályarészenként legalább 1-1 szerintem. Mondjuk a védelem szerintem így fog kinézni, de a középpálya és a támadósor biztos nem.
palesz77

2015.10.25. 09:59:53

Samper írta:Tudtok valamit, hogy miért tudott kétszer is győzni a B csapat, noha korábban nem? Mindenki belenyugodott a közvetlen perspektívájába? Most értek be az ifi A-ból jöttek a harmadosztályra?
Kaptoum! 8) Nem tudom amúgy, idén sajna még egy meccset nem láttam szerintem a kicsiktől, de ő pl nemrég tért vissza, gondolom a kreativitáson dobott kicsit.
Samper
Director del Fútbol

2015.10.25. 09:31:10

Tudtok valamit, hogy miért tudott kétszer is győzni a B csapat, noha korábban nem? Mindenki belenyugodott a közvetlen perspektívájába? Most értek be az ifi A-ból jöttek a harmadosztályra?
palesz77

2015.10.24. 09:43:11

Denis Suárez vs Dinamo Minsk

Nem volt rossz meccse, bár volt azért pontatlanság bőven, de mellé pazar megoldások is. A gólpassza különösen szép volt - igazi Barcás gól volt, előtte Jonathannal adogattak :D -, de ezen kívül is volt pár jó megindulása és meglátása. Ennek ellenére kétlem, hogy akár csak a bizonyítási lehetőséget megkapja majd, Halilovic jobbnak tűnik, Denisnek egyetlen előnye vele szemben, hogy neki inkább lenne posztja most nálunk - nem Messivel egy oldalon játszik. Kíváncsi vagyok mi lesz vele, én örülnék annak is, ha a Villarrealban megragadna kezdőként.

Ha meg már szó volt a kisebbik dos Santos tesóról nemrég, Bakambu gólja előtt mekkora passzt adott már.. =D>
Válasz küldése